Pačiulių eterinis aliejus Pogostemon cablin

4,7/5
įvairių šalių
8,10 €
5 ml
Ruanda.

Pačiuliai turi paslaptingą aromatą, kuris žmogui arba patinka, arba jis jo nekenčia, bet kartą pauostęs nebegali pamiršti. Pačiuliai dėl stipraus, specifinio kvapo nuo senų laikų naudojami kvepaluose, smilkaluose – tai sodrus, saldžiai žolinis, ir tuo pačiu dūminis su lengvu žemės atspalviu aromatasBe pačiulių kvapo neįsivaizduojama Europos kvepalų istorija, ir iki šiol pačiuliai išlieka tarp labiausiai naudojamų ir svarbiausių medžiagų kvepalų sudėtyje. 

Kvapų istorikai teigia, kad vakariečiai taip pamėgo pačiulių kvapą dėl to, jog jis siejosi su Rytų prabanga, nuostabiais audiniais ir paslaptingais Rytų dievais.  Pačiuliai yra tapę hipių judėjimo simboliu. Apie 60 metus pačiulių eterinis aliejus Amerikos jaunimo tarpe buvo populiariausi kvepalai, o mada, kaip žinoma, linkusi grįžti.  

18 - 19 a. šilkų pirkliai, gabenę prabangius šilkų ir kašmyro rietimus iš Kinijos ir Kašmyro, juos pakuodavo su džiovintais pačiulių lapais. Mat pasirodė, jog pačiulių lapai (ir aliejus taip pat) puikiai apsaugo nuo kandžių, kažkokiu būdu sutrukdant joms padėti kiaušinėlius. Karalienės Viktorijos skrynios irgi kvepėjo pačiuliais. Kai mokslininkai ėmėsi tyrinėti pačiulių poveikį, pasirodė, jog kai kurios jų veikliosios medžiagos sutrikdo kandžių poravimąsi.

Pačiuliai yra lūpažiedžių šeimos žolės, panašios į mėtas ar šantras. Užauga iki 75 cm aukščio. Žydi mažais smulkiais rausvais arba baltais žiedeliais. Pačiuliai kilę iš tropinių Azijos regionų ir plačiai auginami Kinijoje, Indonezijoje, Indijoje, Filipinuose, Tailande, Vietname ir Vakarų Afrikoje. 

Žodis pačiulis kilęs iš tamilų k. patchai, kuris reiškia žalias ir ellai – lapai. Pačiuliai myli karštį, bet auga paunksmėje. Nudžiūna, jei jiems pritrūksta vandens, tačiau palaistyti bemat atsigauna. Žiedai kvepia stipriausiai. Pačiulius įmanoma dauginti sėklomis, tačiau jos tokios trapios, jog gabenant suyra, todėl pačiuliai dažniausiai dauginami ataugomis.

  • Parfumerinė nata: bazinė.

Bendra informacija apie saugų eterinių aliejų naudojimą
Kaip garinti eterinius aliejus

Pačiulių eterinio aliejaus savybės

Pačiuliai palengvina kentėjimus, sielvartą, maitina, atgaivina, suteikia jėgų, ryžto, pasitikėjimo savim jausmą. Pačiulių eterinis aliejus sustiprina jausmingumą, padeda atsikratyti šaltumo ir impotencijos. Dėl tos priežasties jie labiausiai naudojami kvepaluose. 

Pačiulių eterinis aliejus nepamainomas nuo odos problemų, o taip pat itin tinka plaukams, ypač suveltiems, arba dredams, prižiūrėti.

Kontraindikacijų neturi.

Ekspertai siūlo

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Edita
2019-04-09

Mėginu atrasti ,,stebuklingą" eterinį aliejų rožinei pagal aprašymus internete. Pačiulių siūlomas rožinei, todėl susigundžiau pabandyti. Nors jokio stebuklo nėra, tačiau odai tikrai tinka, odos kaitimo ar raudimo nėra, gal net kažkiek ir ramina, bendrai įspūdis geras, odos būklė puiki (nakčiai emulsija spuoguotai odai su cistų aliejum). Gal buteliuką ir baigsiu, tačiau tam pačiam tikslui nebenaudosiu, mėginsiu kitus. Šiaip prekė kokybiška.

#
Inga
2018-12-17

Sveiki, su kokiu ea tinka derinti pačiulį norint kvėpintis, kad šiek tiek sušvelninti jo aštroką kvapą?

Ačiū.

KVAPŲ NAMAI

Geriausia tada atsiskiesti patį pačiulių ea su baziniu aliejumi (pvz.simondsijų, migdolų)- neprarasite kvapo esmės, o stiprumas sumažės. Kiti ea galėtų būti apelsinai, šaltmėtės, imbierinės citrinžolės (palmaroza). 

#
Asta
2018-10-12

Na tai tas aromatas ,kuris kambariuose palieka ypač malonų kvapą ... Pauosčius iš buteliuko atrodo kiek aštrus ,bet pagarinus aromatinėje lempoje ,tai mmmmm kaip kvepia po to :) Galima ant vatos ritinėlio ir ant šiltų radiatorių padėti ,labai maloniai sklinda aromatas . Rekomenduoju !

#
Sada
2018-08-23

O kaip naudoti odos problemoms?

KVAPŲ NAMAI

1-3% į bazinį aliejų ar kitą kosmetikos produktą. Tepti vietoje kremo. 

#
A.
2018-07-08

pačiulės kvapas yra padedantis sugrįžti į "čia ir dabar", ypač kai kūnas čia, o mintys kažkur "pabėgusios į kitą erdvę".. :)

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades