INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

DUK - KVAPŲ NAMAI atsako į dažnai užduodamus klausimus

Dažnai jūsų dažnai užduodami klausimai apie pirkimą, prekių pristatymą, eterinius aliejus, hidrolatus, aromaterapiją, natūralią odos priežiūrą ir šviežią kosmetiką, ir mūsų atsakymai į juos

Suprantame, kad jums gali kilti ir kyla įvairiausių klausimų! Sakoma, kai randi atsakymus, pasikeičia klausimai. Taigi, kur ieškoti atsakymų?

  • Gali būti, kad savąjį rasite žemiau; šį D.U.K. skyrelį nuolat pildome.
  • Apie aromaterapiją, eterinius aliejus, hidrolatus, natūralią odos priežiūrą atsakymų galite rasti blog'e ir publikacijose.
  • Be to, klausimą galite atsiųsti adresu info@aromata.lt

apie PREKYBĄ

Kaip panaudoti nuolaidos kuponą?
Kaip atsiskaityti už pirkinius?
Per kiek laiko pristatote prekes į užsienį?
Kokios nemokamo siuntimo sąlygos?
Kiek kainuoja prekių siuntimas?
Kaip gauti nuolaidų?
Kaip e. parduotuvėje atsiskaityti dovanų kuponu?
Svetainėje nurodyta, kad šiuo metu mane dominančios prekės neturite. Kada ją turėsite?
Ar galima grąžinti kosmetikos produktą jeigu persigalvojau?
Kokiuose miestuose yra Kvapų namų salonai?

apie PRODUKTUS

Eterinių aliejų daugybė, jų gali įsigyti bet kur; kuo ypatingi KVAPŲ NAMŲ eteriniai aliejai?

Kuo skiriasi eterinis aliejus nuo absoliuto? Kuris iš jų geresnis?
Kodėl jūsų kremų toks trumpas galiojimo laikas?
Kodėl kartais kreme jaučiasi grūdeliai?
Ką rekomenduojate brandžios odos priežiūrai?
Kodėl ant balzamo dugno matosi nuosėdos, ar produktas sugedo?
Ant etikečių rašote, kad esate gamintojas, bet aliejų kilmės šalys labai skirtingos. Kaip tai suprasti?
Eterinis aliejus sutirštėjo arba baigėsi ant buteliuko nurodytas galiojimo laikas. Ar jį galima toliau naudoti, ar jis sugedo?
Ar KVAPŲ NAMŲ eteriniai aliejai yra terapinės klasės, ar juos galima vartoti į vidų? 
Kodėl ant eterinių aliejų etikečių atsirado šauktuko piktogramos?
Ar KVAPŲ NAMŲ eteriniai aliejai yra gryni ar skiesti?
Ar galima naudoti eterinius aliejus nėštumo metu?
Ar galima naudoti eterinius aliejus jei namuose yra šuo ar katė?
Kaip taisyklingai garinti eterinius aliejus, ar tinka indelis su žvakute apačioje? Ką daryti jeigu spec.garintuvo neturiu, o norisi eterinius naudoti?
Matau, kad didžioji jūsų produktų dalis žymimi kaip ekologiški, tačiau sertifikavimo ženklo nerandu. 

Ar gali būti, kad kvapai iš buteliuko ar patalpoje ilgainiui išblėsta? Man atrodo, kad nebeužuodžiu...

 


apie PREKYBĄ​

Tai paprasta - perkant prekes, laukelyje ,,Kupono/ nuolaidos kodas" įrašykite nuolaidos arba dovanų kupono kodą.

 Atsiskaityti galima per elektroninę bankininkystę (ir kortelėmis, ir per bankus - įmokas surenka Paysera sistema), arba banko pavedimu.

Pristatymas į užsienį vidutiniškai gali užtrukti 4–6 d. d., priklausomai nuo šalies, į kurią siunčiama.

 E. parduotuvėje atsiskaityti galima tik internetu pirktais dovanų kuponais: perkant laukelyje ,,Kupono/nuolaidos kodas" įrašykite unikalų dovanų kupono kodą. Fizinėse parduotuvėse galioja ir popieriniai, ir internetu pirkti dovanų kuponai.

Ne visada tiksliai galime nurodyti laiką, kada sugrįš vienas ar kitas produktas. Apie atsiradimą informuosime jus automatiškai, jei prie prekės paspaudę „i“ ženkliuką, paliksite savo el. pašto adresą.

Ne, kosmetikos produktai priklauso negrąžinamų prekių kategorijai.  

KVAPŲ NAMŲ salonai yra Vilniuje (4), Kaune (2) ir Klaipėdoje (1). Adresus ir darbo laikus rasite  čia.​ 

Nemokamai siunčiame pirkinius, kurių vertė >49 eur, Lietuvoje. Plačiau apie siuntimą rasite čia: https://aromata.lt/lt/948/pristatymo-salygos

  • Kiek kainuoja prekių siuntimas?
  • Siuntas virš 49 Eur pristatome nemokamai Lietuvos teritorijoje. 
  • E. parduotuvėje įsigytus pirkinius galima nemokamai atsiimti visuose salonuose (išskyrus PC Panorama).
  • Pristatymo kainos: OMNIVA paštomatu - 3,5 eur., VENIPAK kurjeriu - 4 eur.)
  • Užsienyje: pristatymo kaina yra fiksuota 12 eur ir galioja siunčiant į visas šalis. Siunčiame per AB Lietuvos paštas.
  • Latvijos ir Estijos gyventojai, taip pat gali užsisakyti prekių pristatymą į OMNIVA paštomatą Latvijoje (4,50 eur), Estijoje (5 eur).
  • Terminai: gavę apmokėjimą, prekes išsiunčiame per 1-2 darbo dieną
  • Kaip gauti nuolaidų?
  • Specialių nuolaidų visada gauna naujienlaiškio prenumeratoriai - kviečiame juo tapti! 
  • Apie nuolaidų akcijas skelbiame tinklapyje ir socialiniuose tinkluose - tapkite mūsų sekėjais Facebook'e, Instagram'e, LinkedIn'e ir Youtube .
  • Prekes su nuolaidomis rasite skyrelyje Akcijos.  
  • Aktualių nuolaidų teiraukitės salonuose, čia dar nuolaidas taikome prekėms, kurių galiojimo laikas < 3 mėn.
  • POLA kortelių turėtojams -20%, garintuvams -10%
  • ŠEIMOS KORTELIŲ turėtojams -10% viskam

apie PRODUKTUS

Skiriasi išgavimo būdas: eteriniai aliejai išgaunami distiliuojant ir spaudžiant (citrusų atveju), o absoliutai – naudojant tirpiklius, dažniausiai heksaną. Pastarasis būdas paprastai naudojamas kvapiosioms molekulėms išgauti iš itin trapių žiedlapių, kai netinka distiliacija. Absoliutai plačiau naudojami parfumerijoje, negu aromaterapijoje. Jeigu yra to paties augalo ir eterinis aliejus, ir absoliutas, pvz., rožių, tai kosmetiniams ir aromaterapiniams tikslams rekomenduojame rinktis eterinį aliejų, o kvepalų kūrybai – absoliutą.

Mažame buteliuke parduodamas kvepiantis skystis nebūtinai yra tikras natūralus eterinis aliejus, net jeigu taip ir pavadintas. Lietuvos ir pasaulio rinkoje daugybė klastočių, tą rodo mūsų pačių ir kitų laboratorijų tyrimai, tokie "aliejai" gali būti pavojingi sveikatai. Esame vienintelė eterinių aliejų ir aromaterapijos įmonė Lietuvoje (ir Baltijos šalyse), turinti savo tyrimų laboratoriją. Vieninteliai regione visapusiškai tiriame kiekvieną partiją dėl ftalatų, pesticidų ir kitų pavojingų teršalų, t.y. kokybę garantuojame ne popieriais, ne saldžiomis kalbomis, o realiai. Be to, daugumą eterinių aliejų įsigyjame tiesiai iš patyrusių augintojų-distiliuotojų, ekologiškų, tikrų savo amato mylėtojų ir meistrų, tad mūsų aliejai ne tik švarūs, bet it pasižymi puikia kvapo kokybe. Tik tikri autentiški ir švarūs nuo taršalų eteriniai aliejai yra naudingi sveikatai ir gali būti naudojami aromaterapijoje. Būkite atsargūs įsigydami eterinius aliejus ne Kvapų namuose - net 51% tikrųjų levandų eterinių aliejų yra suklastoti (apie tai plačiau čia)

​Todėl, kad juose nėra konservantų. Mūsų švieži kremai, vos pagaminti, iškart pasiekia salonų lentynas, jie skirti greitam kasdieniniam suvartojimui, tad kremo stabilumui užtikrinti konservantai ir emulsikliai nebūtini - kreme visos medžiagos - nuo pirmos iki paskutinės, skirtos jūsų odai, o ne kremo grožiui. Mikrobams nepalankią aplinką šiuose kremuose sukuria antimikrobinėmis savybėmis pasižymintys ekstraktai ir eteriniai aliejai. Svarbiausia - kremo veiksmingumas, o ne jo ilgalaikiškumas ar „grožis“. Todėl siekiame, kad kremų sudėtyje būtų tik odai reikalingos medžiagos, o ne kremo ilgaamžiškumą, išvaizdą, konsistenciją ir pan. gerinantys, bet odai nereikalingi technologiniai priedai (emulsikliai, stabilizatoriai, standikliai ir t.t. ). Juk mieliau renkamės šviežiai iškeptą duoną, pyragą, šviežią jogurtą ir kitą maistą be kosnervantų, kad ir trumpo galiojimo termino, negu įvairių konservantų ir priedų prigrūstus produktus, kurie parduotuvių lentynose gali gulėti metų metus negesdami.   

Grūdeliai susidaro augaliniame svieste keičiantis temperatūroms, tai normalus reiškinys, vadinamas „kristalizacija“, būdingas daugeliui augalinių sviestų. Kristalizuojasi stearino riebalų rūgštis, nes jos lydymosi temperatūra aukščiausia. Jei sviestas pabūna šilumoje ~30C ir po to atvėsta, gali atsirasti stearino grūdelių, kurie nuo odos šilumos ištirpsta. Produkto efektyvumo tai neįtakoja.

Brandžiai odai rekomenduojami produktai yra čia: https://aromata.lt/lt/shop/category/26/brandziai-odai  Primename, kad bet kokios odos priežiūra turi remtis pagrindiniais veiksmais: valymas-drėkinimas-maitinimas.​

Nors mūsų produktai yra daugiafunkciai ir tinkami nebūtinai tik vienai konkrečiai problemai, Jūsų patogumui produktus suskirstėme pagal tinkamumą skirtingiems odos tipams. Kosmetikos skyriuje yra poskyris „Pagal paskirtį“: https://aromata.lt/lt/shop/category/9/odos-tipas . Ten rasite produktų, tinkamų tam tikram odos tipui.

Tai gali būti vertingos bioaktyvios nerafinuoto aliejaus nuosėdos (kutikulių, membranų vaškai, sudėtingi lipidai) arba ant dugno nusėdę sunkesni ingredientai, pavyzdžiui – augalų milteliai, dervingi ekstraktai. Kadangi nenaudojame odai nereikalingų emulsiklių, tai ilgainiui sunkesnės netirpios frakcijos gali nusėsti ant dugno. Tereikia prieš naudojimą suplakti ir medžiagos vėl pasiskirstys. 

Aliejus ir kitus produktus perkame įvairiose šalyse – iš patikimų, patikrintų augintojų ir tiekėjų. Ten, kur augalai išauginami, ten jie ir distiliuojami. Tačiau juos fasuojame Kvapų namuose, patikrinę gautą partiją savo (ir ne tik) laboratorijoje – esame įsipareigoję savo klientams pateikti tik aukščiausios kokybės produktus. Įmonėje atliekamas fasavimo procesas pagal įstatymus įpareigoja mus vadintis gamintojais, nors iš tikrųjų eterinis aliejus gaminamas ten, kur išauga augalai, iš kurių jie išgaunami, – tad nurodome kilmės šalį; tai įprasta praktika vaistažolių, aromatinių augalų, prieskonių sferose, kadangi yra skirtumų dėl skirtingų klimatinių sąlygų, rūšių, veislių ir pan.

Greitai sensta (oksiduojasi) citrusų, spygliuočių aliejai - pasibaigus terminui jų nebenaudokite dėl alergizavimo rizikos. Tačiau yra eterinių aliejų, kurie laikui bėgant vis gerėja, kaip vynai ar brandinti sūriai ir pan. Tai vetiverijų, pačiulių, santalų, rožių eteriniai aliejai – kuo brandesni, tuo giliau ir prabangiau kvepia. Iš dervų ir sakų išdistiliuoti aliejai gali ilgainiui tirštėti, polimerizuotis. Tokį eterinį aliejų galima praskiesti nedideliu kiekiu spirito arba pašildyti rankose, kaip dažnai daroma su tirštesniais aliejais. Atkreipiame dėmesį, kad netinkamai laikomas eterinis aliejus (pvz., šviesioje vietoje, šilumoje ar kaitaliojant temperatūras, nesandariai uždarius) gali sugesti, oksiduotis dar nepasibaigus nustatytam galiojimo laikui. Taip gali atsitikti, jei buteliuke aliejaus liko nebedaug, kai daugiau oro negu eterinio aliejaus. Jei pustuštis buteliukas ilgą laiką, metus stovėjo neliečiamas, dėl alergizavimo rizikos geriau likučio nebenaudoti.

Nors tokia "klasė" niekaip nėra įteisinta, galima sakyti, kad Kvapų namų eteriniai aliejai yra „terapinės klasės“, t.y. jie autentiški, švarūs ir saugūs naudoti aromaterapijos procedūrose, įskaitant ir klinikose atliekamas. Jau 14 metų eterinius aliejus įsigyjame iš pažįstamų patyrusių distiliuotojų, tikrų savo amato meistrų, patikrintų tiekėjų. Be to, vieninteliai Lietuvoje turime specializuotą laboratoriją ir aukštos kvalifikacijos mokslo specialistų komandą, kuri atlieka nuodugnius eterinių aliejų, kitų ekstraktų tyrimus, GS-MS/DC-MS analizes, tikriname dėl galimų ftalatų, pesticidų ir kitų sintetinių, pavojingų sveikatai priemaišų; ir tik po to, kai patvirtinama aukščiausia kokybė, aliejai ir produktai keliauja į gamybą ir salonų lentynas. JEIGU paskyrė gydytojas, Kvapų namų eterinius aliejus galima vartoti „į vidų“, laikantis jo nurodymų.

Eteriniai aliejai yra labai koncentruoti augaliniai cheminiai preparatai su kuriais reikia elgtis atsargiai. Jei neskiesti gryni eteriniai aliejai patenka į akis, ant gleivinių, odos, jie gali sudirginti odą, kvėpavimo takus, alergizuoti, tai ypač aktualu jautriems asmenims, vaikams ir senoliams. Todėl vartotojas turi būti informuotas apie tai, kad buteliuke yra koncentruota medžiaga ir su ja reikia elgtis atsargiai, saugoti nuo patekimo į akis, nuo vaikų, augintinių  ir pan. Beje, uostyti iš mūsų buteliuko yra saugu, nes jame integruotas angos reduktorius ir uostant į nosį patenka santykinai nedidelis aromatinių junginių kiekis. Mūsų produktus naudoja terapeutai, kosmetologai, profesionalūs masažistai - kokybė ir saugumas mums svarbiausi. 

99% mūsų eterinių aliejų asortimento sudaro gryni, neskiesti eteriniai aliejai. Kai kuriuos eterinius aliejus ir absoliutus pvz., rožių, jazminaičių, nerolio, tuberozų, siūlome ir grynoje, ir skiestoje formoje. Ar aliejus grynas, ar skiestas, visada nurodome etiketėje ir prekės puslapyje prie kainos, jei perkate e. parduotuvėje. 

Nėštumo ir žindymo metu eterinius aliejus naudoti galima, tačiau ne visus – būtinai konsultuokitės su produkto pardavėjais konsultantais, jei planuojate pastoti, esate nėščia arba žindote kūdikį. Šiuo laikotarpiu netinka estrogeninių, emenagoginių savybių turintys eteriniai aliejai: anyžių, peletrūnų, kraujažolių ir kiti. 

Aromaterapija plačiai naudojama šunims ir ūkių gyvūnams, tačiau pasitarkite su konsultantu dėl tinkamų eterinių aliejų ir dozuočių. Eteriniai aliejai netinkami katėms, jų kepenys neturi skaidančio fermento, tad naudojant tiesiogiai, galima padaryti nepataisomos žalos. Katėms taikomi tik hidrolatai (distiliuoti augalų vandenys). Namuose garinkite kiek atokiau nuo jų, vėdinkite patalpas, tuomet bus saugu. Eteriniai aliejai taip pat netinkami graužikams, žuvytėms, mažiems ropliams. 

Garinti galima įvairiais būdais, netgi neturint specialių prietaisų. Galima užlašinti ant storesnio audinio, pvz vilnos, seno šaliko, tankesnės servetėlės, kankorėžių ir pan. – aliejai nuo jų garuodami skleis kvapą. Intensyvumui sustiprinti galima tokius daiktus padėti ant šiltų paviršių, ar ten kur yra skersvėjis, dažnai praeinama, pvz. prie durų – judantis oras paskleis aliejus plačiau. Be abejo, specialūs garintuvai yra pritaikyti geriausiu būdu skleisti eterinius aliejus, kaisdami iki tam tikros, aliejams saugios šilumos, arba ventiliatoriaus ar ultragarso pagalba. Virš žvakės kaitinti indelyje su vandeniu nerekomenduojame, nes yra didelė tikimybė, kad eterinius aliejus tiesiog išvirsite ar sudeginsite – vanduo taip kaitinamame indelyje perkopia eteriniams saugią temperatūrą ir visą naudą paverčia niekais.  

Tvari, aplinkai bei žmogui nekenkianti gamyba be sintetinių medžiagų naudojimo yra mūsų filosofijos pamatas. Mes laikomės ekologiškos gamybos principų – taikome tik fizinius ir mechaninius procesus, gamybiniam valymui ir higienai naudojame tik ekologiškas priemones, produktus pakuojame į perdirbamą stiklinę tarą, netgi nenaudojame antrinės pakuotės, ir pan.

Dalis mūsų žaliavų yra sertifikuotos ekologiškos (turime gamintojų sertifikatus); kita dalis – nesertifikuotos, bet itin aukštos kokybės, pvz., laukinių augalų.Sertifikavimas nėra privalomas, tai komercinė paslauga, ir mes kol kas esame apsisprendę šios paslaugos nepirkti, todėl ir neturime ekologiškumą patvirtinančio sertifikato.

KODĖL taip nusprendėme? Nes antraip negalėtume gaminti tokios aukštos kokybės produktų, kokius gaminame dabar. Mat ekologiškų žaliavų pasiūla yra kur kas mažesnė, ne visada tenkina jų kokybė, negalėtume gamyboje naudoti nuo seno pažįstamų sąžiningų nesertifikuotų ūkininkų aliejų, kurie yra lygiai tokie pat ekologiški, puikios kokybės ir kuriais itin džiaugiamės.

Mums nepatinka, kad iš tvaraus gamtiško ūkininkavimo daromas sertifikatų verslas, kad tikroji produktų kokybė darosi nebesvarbi, jei tik „popieriai yra tvarkingi“. Nesakome, kad visi sertifikuoti produktai yra mažiau kokybiški ar mažiau „sveiki“, tačiau ciniško požiūrio pavyzdžių yra.

Informacijos dėlei etiketėse žvaigždute pažymime tas sudėtines medžiagas, kurios yra sertifikuotos ekologiškos (t. y. turi tai patvirtinančius gamintojo sertifikatus). Jei produkto sudėtyje yra tik vienas ingredientas, ir jis yra sertifikuotas, produktą vadiname ekologišku, pvz., „Ekologiškas rožių aliejus“, „Ekologiškas šlamučių hidrolatas“.

Ar gali būti, kad kvapai iš buteliuko ar patalpoje ilgainiui išblėsta? Man atrodo, kad nebeužuodžiu...

Pirma, uoslė gali sutrikti dėl virusinės infekcijos (pvz Covid19, gripo). Dažniausiai tai grįžtamas sutrikimas, uoslę greičiau susigrąžinti padeda specialios treniruotės, naudojant uoslės lavinimui skirtą eterinių aliejų rinkinį. Uoslė gali silpnėti, sutrikti ir vystantis centrinės nervų sistemos ligoms.

Antra, kvapas gali išgaruoti iš nesandarios talpos, nepakankamai užsukto buteliuko, nes aromatinės molekulės yra lakios. Todėl visus eterinius aliejus ir aromatinius produktus būtina laikyti sandariai uždarytus.

Trečia, yra toks reiškinys - uoslės nuovargis: kai uoslės receptoriai nuolat susiduria su tais pačiais kvapais, jie nustoja reaguoti. Tuomet kvapas atrodo silpnesnis arba jo iš viso nejaučiame, ir negalime priversti savęs vėl jį užuosti (o pvz., klausą galime sąmoningai „išjungti" arba „įjungti"). Priklausomai nuo kvapo, ar nuo to, kiek laiko buvome jo veikiami, gali prireikti valandų, dienų ar savaičių, kad atgautume jautrumą jam.