INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Kokį garintuvą - difuzorių eteriniams aliejams pasirinkti?

Koks eterinių aliejų difuzorius, garintuvas, geriausiai tinka man?

Eteriniai aliejai turi būti garinami neaukštoje temperatūroje, tinkamiausia - +40–50°C, todėl svarbu pasirinkti tinkamą garintuvą – difuzorių, kuris užtrinktų eterinius aliejus tausojantį garinimo būdą. Garintuvai – difuzoriai skirstomi į kelias grupes pagal garinimo būdą.

Klasikiniai eterinių aliejų garintuvai

Kvapų namuose siūlome įsigyti laiko patikrintus „klasikinius“ garintuvus, kurių veikimui vanduo nenaudojamas.

AROMASTONE eterinių aliejų difuzorius / garintuvas – keraminis „kvapų akmuo“, sušylantis ir nuolat palaikantis optimalią garavimo temperatūrą. Tai visiškai saugus, švarus ir efektyvus aromatų skleidimo būdas — jam nereikia nei vandens, nei žvakių, nei liepsnos, veikia visiškai be garso. Dėl nedidelio dydžio gali visur keliauti su jumis: lengvai tilps rankinėje.

AROMASTREAM garintuvas / difuzorius veikia ventiliatoriaus principu. Aparatas pučia ir garina ant kasetės užlašintus eterinius aliejus, nepakeisdamas jų aromatinių molekulių struktūros. Šis difuzorius greitai prikvėpina orą patalpoje — užtenka palaikyti įjungus vos 10–15 min. AROMASTREAM yra patikimas ilgo gyvavimo ciklo prietaisas, pagamintas Jungtinėje Karalystėje. Naudojamas sveikatinimo įstaigų, vaikų darželių, mokyklų, viešbučių, salonų ar biurų patalpose. Tai vienas populiariausių eterinių aliejų garintuvas pasaulyje — jį naudoja tiek sveikatinimo, aromaterapijos profesionalai, tiek privatūs asmenys. Galima įsigyti papildomą garintuvo kasetę.

USB garintuvas AromaKEY – šis eterinių aliejų difuzorius aliejais leis mėgautis bet kur, kur tik yra USB jungtis – dirbant kompiuteriu, vairuojant automobilį. Tereikia užlašinti kelis lašus savo mėgstamo eterinio aliejaus ar eterinių aliejų mišinio į difuzorių ir įkišti jį į USB lizdą. Garintuvas pradės veikti ir viskas – po kelių minučių jau mėgausitės pasirinktu kvapu!

CARSCENTER difuzorius / garintuvas automobiliams – skirtas saugiai ir greitai paskleisti eterinius aliejus automobilyje, tereikia ant difuzoriaus užlašinti kelis lašus aliejaus ir netrukus užuosite erdvėje pasklidusį kvapą. Turime specialų eterinių aliejų mišinį VAIRUOTOJAMS – garinkite kai laukia ilgas kelias, kai nuovargis mažina budrumą, kai reikia atgauti žvalumą.

Ultragarsiniai garintuvai

Ultragarsiniai difuzoriai SKYEARRANKASPERATHENAESTAO'ZENFELISIAMERCURAFERN ir GEM  eterinius garina kartu su vandeniu. Turi papildomą protarpinio režimo funkciją; be to, veikia kaip mini oro drėkintuvai ir dekoratyviniai / nakties šviestuvai. Elegantiško dizaino, iš bambuko, stiklo ar keramikos sukurti garintuvai tampa gražia ir stilinga interjero puošmena. 

Garintuvai nebulizatoriai

Nebulizavimas yra viena naujausių eterinių aliejų garinimotechnologijų. NAXOS ir MOBYSENS difuzorių veikimo principas yra nebulizavimas šaltu oru. Šiuo metodu eteriniai aliejai yra suskaldomi į molekules ir jos išpurškiamos ore. Privalumai tokie, kad eteriniai aliejai garinant šiuo būdu nėra kaitinami, išsaugo savo pirmines terapines savybes ir orą pripildo neigiamų jonų, kurie atnaujina, grynina orą.

Kelios naudingos garinimo taisyklės:

  • Kelios trumpos sesijos per dieną po 5–15 min. yra veiksmingesnės nei nepertraukiamas garinimas.
  • Pradėkite nuo keleto lašų, vėliau kiekį galėsite padidinti.
  • Kvapas turi būti vos juntamas, neturi erzinti; moterys jautresnės.
  • Citrusų ar spygliuočių kvapai išgaruoja greičiau negu pačiulių, vetiverijų ar ylang ylang.
  • Eterinių aliejų aerozolis gaivina orą, mažina mikrobų skaičių ir kartu padeda valytis kvėpavimo takams, subalansuoja emocijas, smegenų veiklą.
  • Oro valymas: klasėse, kabinetuose, kur būna daug žmonių garinti reiktų per pertraukas, vaikams, žmonėms išsiskirsčius; ir po to išvėdinti atidarius langus.

Garintuvų palyginimo lentelę rasite čia.

Eterinių aliejų difuzorius / garintuvus apžiūrėti ir įsigyti galima visuose Kvapų namų salonuose, taip pat perkant internetu.

 

Susijusios prekės