INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Švitrūnų (cistų) eterinis aliejus Cistus ladanifer

Ispanija
12,10 €
3 ml
Ispanija. Nebeliko. Kodas: 47732179
Mes galime jus informuoti, kai prekę vėl turėsime. El. laiškas bus išsiųstas šiuo adresu:
12,10 €
3 ml
eko, Jara, Ispanija. Kodas: 47732186

Švitrūnų eterinį aliejų daug kas pavadina ambra. Sunku patikėti, kad augalas gali taip savotiškai ir neįprastai kvepėti. Ne be reikalo pasaulio parfumerijos grandai jį taip įsimylėję  jis kvepia balno oda, dūmais, balzamine mediena ir saldžiarūgščiais džiovintais vaisiais viename.

Gauruotasis švitrūnas (bot. cistus ladanifer, isp. jara, angl. rockrose, cistus) endeminis Andaluzijos ir Portugalijos augalas, blizgiais lipniais lapeliais, apsinešusiais kvapnia labdanu vadinama derva. Iš antžeminės augalo dalies distiliuojamas švitrūnų (dar vad. cistų) eterinis aliejus, o iš surenkamos dervos ekstrahuojamas labdano absoliutas.

Be parfumerinės šlovės, švitrūnas taip pat yra puikus kosmetinis-aromaterapinis produktas, pvz. itin rekomenduojamas esant raustančiai odai su išsiplėtusiais kapiliarais. O švitrūnų arbatą ispanai geria kai užpuola peršalimo simptomai, kaip mes geriam čiobrelių.

Mūsų Švitrūnų hidrolatas irgi ryškaus ambrinio kvapo, jį puikiai galima derinti su eteriniu aliejumi, ar naudoti vieną. Sužinokite apie hidrolato savybes daugiau: 

  • Be ftalatų
  • Orui valyti ir gaivinti
  • Pirties procedūroms
  • Tinka vaikams keičiantis sezonams
  • Išsiplėtusiems kapiliarams
  • Esant celiulitui
  • Parfumerinė nata: vidurinė.
  • peršalimų sezonu oro valymui, kaip atsikosėjimą gerinantis, antimikrobinis, šildantis;
  • kaip kosmetikos ingredientas raustančiai odai su išsiplėtusiais kapiliarais;
  • nedideliems odos įbrėžimams, pažeidimams kaip pirmos pagalbos vaistinėlės priemonė;
  • skatina odos ir gleivinių atsinaujinimą;
  • švelnina sielos žaizdas. 

Čia paminėtos ne visos šio  produkto savybės. Deja, dėl ES sveikatos teiginių reguliavimo negalime Jūsų išsamiai informuoti, net jei šio produkto nauda yra moksliškai įrodyta.

  • nenaudoti ant odos gryno, gali dirginti; skieskite su augaliniu aliejumi arba sviestu; maksimali koncentracija naudojimui ant odos – 3.3% (R. Tisserand, R. Young „Essential Oil Safety“); pasinaudokite mūsų koncentracijų skaičiuokle ;
  • saugoti akis;
  • poveikis nėščiosioms ir laktacijos periodu yra nežinomas; nesant būtinybei, eterinių aliejų reiktų vengti pirmus 3 nėštumo mėnesius ir kūdikiams iki 3 mėn.;
  • nepaisant aukštos fito - , aromaterapinės šio aliejaus kokybės, aromaterapeutų bendruomenė negali rekomenduoti vartojimo į vidų gydymo tikslais, tačiau toks naudojimas galimas, jei paskyrė gydytojas fito/ aromaterapeutas;
  • nenaudoti katėms, paukščiams, žuvytėms, graužikams, ropliams (namuose garinkite nedideliais kiekiais ar naudokite sau asmeniškai); šunims, žirgams nenaudokite pray snukelio, lytinių organų, skieskite;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra kaip registruotas vaistas;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra kaip registruotas biocidas;
  • laikyti sandariai uždarytą, tamsioje vėsioje vietoje.
  • buteliukas: stiklas
  • kamštelis/lašintuvas: plastikas
  • etiketė: popierius arba plastikas PVC

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Ekspertai siūlo

Įvertinimai (3)

5 4 3 2 1
66.666666666667%
0%
33.333333333333%
0%
0%
2 0 1 0 0

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
2021-01-28

Man šis kvapas vienas įdomiausių ir gurmaniškiausių, toks kurio dažnai pasiilgstu. Ypač žiemą

#
Justė
2020-06-07

Labai puikiai tinka dezinfekuoti ir sutraukti žaizdelėm ir spuogams, bet kvapas tai labai nemalonus ir galvą pradeda skaudėti jei patepu daugiau nei 1 lašelį (kaip nuo kokių stiprių cheminių produktų)... Antrąkart nepirkčiau, o geriau paieškočiau malonesnio kvapo eterinio aliejaus, kuris atliktų panašią funkciją.

#
Edita
2019-04-09

Mėginu rasti rožinei tinkamus eterinius aliejus. Nusipirkau išmėginti. Naudoju nakčiai, lšiek tiek sutraukia, labai tinka nuo spuogelių. Kokybiškas produktas.