INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Kviečiam mišką į namus

Pasikvieskit mišką į namus! Visai nedaug reikia, kad netgi gyvenant pačiame miesto centre, namai nukviptų mišku. Šai keletas paprastų ir patogių sprendimų:

NAMINIAI RECEPTAI:

  • Spygliuočių potpourri: į indą pridėkite pušų, eglių šakelių, kankorėžių, kadagių uogų, užlašinkite ant jų kelis lašus pušųkadagių vaisių ar kedrų eterinių aliejų, išmaišykite ir pastatykite šiltesnėje namų vietoje. Kas kiek laiko vis atšviežinkite. 
  • Namų aromatas su spygliuočiais ir prieskoniais: į puodą ant viryklės įdėkite pušų šakelių, cinamono lazdelių, šviežių apelsinų, citrinų žievelių, gvazdikėlių pumpurų, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, ir lėtai virkite. Kvapas pasklis po visus namus, sukurdamas jaukią nuotaiką. 

SPYGLIUOČIŲ AROMATERAPIJA:

Spygliuočių aromaterapija ypatinga dėl pinenų gausių paprastųjų, veimutinių, pajūrinių pušų, juodųjų arba baltųjų eglių, balzaminių kėnių eterinių aliejų. Jie grynina namų orą, todėl ypač geri peršalimų sezono metu,  tinka jėgų atstatymui, dideliam nuovargiui, nervinei įtampai nuimti, nugaros apačios, sąnarių masažui. Svarbus ir kadagių uogų eterinis aliejus - apsivalymui tiek fiziologiškai, tiek psichologiškai: detoksikuojantiems masažams, patalpų orui valyti, pirties procedūrose, sąnarių įtrynimams; sugeria ir neutralizuoja negatyvią energiją, padeda išsivaduoti nuo įkyrių minčių, šildo ir tonizuoja. 

  • Valanti spygliuočių pirtis: lygiomis dalimis sumaišykite laukinių balzaminių kėniųkadagių uogų ir veimutinių pušų eterinius aliejus. Kelis lašus įlašinkite į druską ir naudokite procedūroms ar papilstykite iš indo į indą, įlašinkite į vandenį vantoms ir pavėduokite. Nepilkite ant karštų akmenų. 

KUNZĖJŲ eterinis aliejus - aromaterapijos perlas žiemos mėnesiams. Drąsiai gali konkuruoti su arbatmedžių, eukaliptų ir spygliuočių eteriniais aliejais. Gausus cineolio (kaip eukaliptai), pineno (kaip pušys), globulolio (pastarojo daug turi rutuliniai eukaliptai), taip pat sudėtyje nemažai viridiflorolio, kaip kad penkiagyslių mirtenių (niaoulio) eteriniame aliejuje. Dėl šios puikios puokštės kunzėjas naudokite peršalimų sezono metu, kai esam nusilpę, orui valyti, ligonio kambaryje, pavargusių raumenų ir sąnarių masažui, nerviniam stresui mažinti. Garinkite, inhaliuokite, plaukite namus, užlašinkite ant patalų tiek suaugusiajam, tiek vaikams. 

 

Nuotrauka: Steven Kamenar | Unsplash

Susijusios prekės