INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Kvapnūs prausimosi ritualai – kasdienybės prieskoniai

Maži asmeniniai ritualai praturtina kasdienybę, pripildo ją naujų emocijų, padeda atšviežinti mintis ir į viską pažvelgti naujai. Tam turime begales priemonių, tačiau niekas taip greitai nepakeičia mūsų nuotaikos kaip kvapai. Žavingi, gaivūs augalų aromatai, naudojant eterinius aliejus, suteiks kūnui pageidaujamą poveikį – tonizuos ir nuteiks darbui ankstyvą bei tamsų žiemos rytą, atpalaiduos, nuramins ir užliūliuos žvarbų ir drėgną rudens vakarą. Viskas priklausys nuo to, kokį kvapą pasirinksime. Kasdieniai kūno švaros ritualai yra neatsiejama rutinos dalis, o kartu su aromaterapija jie gali tapti dar ir magiškais bei kvapniais. Paprastai šiam tikslui pasitelkiamos vonios druskos – išties puikus klasikinis būdas SPA ritualams. O ką daryti, jei vonios neturite?

Pasigaminkite aromaterapinį dušo gelį. Tai gana paprastas, tik truputėlio įkvėpimo ir šiek tiek žinių reikalaujantis procesas. Dauguma eterinių aliejų turi aromaterapinių savybių, tinka odos priežiūrai. Todėl verta skirti šiek tiek laiko pasidomėti, kurie eteriniai aliejai geriausiai atitiks jūsų poreikius. Keletą tokių trumpai pristatysime čia.

Taigi aromaterapiniam dušo geliui jums reikės:

 

      Natūralaus bekvapio dušo gelio

         Eterinio aliejaus arba eterinių aliejų mišinio

 

 

Svarbu ne tik pasirinkti norimą kvapą, bet ir teisingai nustatyti reikiamą eterinio aliejaus kiekį. Kasdienio naudojimo produktuose suaugusiesiems rekomenduojama 1–3 proc., o jei produktas skirtas vaikams – 0,5–1 proc. eterinio aliejaus koncentracija. Psichologiniam poveikiui, emocijoms balansuoti – iki 1 proc. Norėdami apskaičiuoti, kiek lašų reikia jūsų pasirinktam dušo gelio kiekiui, pasinaudokite Kvapų namų eterinių aliejų koncentracijos skaičiuokle.

 

Eteriniai aliejai rytiniam dušui:

Pipirmėčių eterinis aliejus

Didelis mentolo kiekis šiam eteriniam aliejui suteikia atpažįstamą gaivų mėtinį kvapą ir skonį. Pipirmėtės lengvai tonizuoja ir stimuliuoja, vėsina sunkią galvą, gaivina, suteikia švaros ir žvalumo pojūtį, pažadina visomis prasmėmis. Be to, tinka probleminės, spuoguotos odos priežiūrai.

Rozmarinų eterinis aliejus

Šis eterinis aliejus vertinamas tiek dėl savo savybių, tiek dėl gaivaus, stipraus žalumos su kamparo pustoniu kvapo. Rozmarinas padeda susikaupti, padidina dėmesio koncentraciją ir darbingumą, gerina atmintį, todėl puikiai tinka rytiniam dušui, kai norisi pažadinti miegantį protą. Puikus riebesnės odos tonikas, vertingas maudžiant raumenims.

 

Vakariniams dušo ritualams:

Verbenų eterinis aliejus

Daugelio mėgstamas verbenų eterinis aliejus – tarsi gaivi vaisių ir gėlių puokštė, praturtinta saldžia medaus kvapo nata. Veikia raminamai, atpalaiduojamai, gerina miego kokybę. Tinka jautriems, sudirgusiems, emociškai pervargusiems. O kosmetologiškai rekomenduojamas probleminei, užterštai, stangrumą praradusiai ar celiulito pažeistai odai.

Rozalinų eterinis aliejus (viržinių mirtenių)

Šis nuostabus eterinis aliejus priklauso mirtenių (arbatmedžių) šeimai, tačiau iš savo giminaičių išsiskiria savitu, truputį levandas ir citrusus primenančiu gaiviu kvapu. Aromatas maloniai atpalaiduoja, mažina nerimą ir padeda užmigti, todėl labai tinka esant stresui ir miego sutrikimams. Dėl savo antiseptinių savybių šis eterinis aliejus naudingas spuoguotos, jautrios odos priežiūrai.

Universalūs kvapai sau ir dovanoms

Imbierinių citrinžolių (palmarosų)

Maloniai saldaus, skaidraus, vėsaus, gėliško aromato eterinis aliejus su citrinine gaida. Kosmetikoje naudojamas dėl savybių mažinti sudirgimus, bėrimus, aknę, skatinti odos atsinaujinimo procesus. Atpalaiduoja ir švelniai tonizuoja, kartu keldamas nuotaiką ir gerindamas emocijas; mažina stresą, pernelyg didelį susijaudinimą ir nervinę įtampą, skaidrina protą ir ramina jausmus; gerina atmintį, padeda sukoncentruoti dėmesį, didina susikaupimą, mažina nuovargį.

Ylang ylang

Afrodiziaku laikomas ylang ylang eterinis aliejus – saldžiai gėlinis, sodrus, svaiginantis, plačiai sklindantis, turintis balzaminį šiltos medienos pustonį. Tinka  esant prislėgtai nuotaikai, apatijai, nemigai, ramina; sušildantis eterinis aliejus, pažadinantis pasitikėjimą savimi, jausmingumą, jautrumą. Padeda įveikti neigiamas emocijas. Gerai tinka odos priežiūrai – mažina odos riebumą, lėtina jos senėjimą.

Galite susikurti vieną universalų aromaterapinį dušo gelį arba turėti kelis mažesnius skirtingo gelio buteliukus: vieną rytiniam dušui, kitą atpalaiduojantį vakarui, trečią – vaikui.

O gal tai gera asmeninės dovanos idėja? Viskas priklauso nuo jūsų noro ir fantazijos.

Neapsiribokite tik čia išvardytais eteriniais aliejais. Eksperimentuokite, maišykite ir pasidalinkite su mumis rezultatais!

                                                                     Keletas receptų

Saldus gaivumas

100 ml bekvapio dušo gelio

10 lašų ylang ylang e. a.

10 lašų palmarosų e. a.

5 lašai pačiulių e. a.

Gaivinanti vėsa

100 ml bekvapio dušo gelio

10 lašų rozalinų e. a.

7 lašų pipirmėčių e. a.

7 lašų rozmarinų e. a.

Ramus atsipalaidavimas

100 ml bekvapio dušo gelio

10 lašų verbenų e. a.

 10 lašų mandarinų e. a.

  5 lašai frankincenso e. a.

 

Linkime kvapnių atradimų!

 

Susijusios prekės