INFOLINIJA telefonas: +370 672 97600, el. paštas: info@aromata.lt

Švitrūnų eterinis aliejus, gauruotųjų (cistų) Cistus ladanifer

Ispanija
12,10 €
3 ml
eko, Jara, Ispanija. Kodas: 47732186
14,30 €
3 ml
Ispanija. Kodas: 47732179

Švitrūnų eterinį aliejų daug kas pavadina ambra. Sunku patikėti, kad augalas gali taip savotiškai ir neįprastai kvepėti. Ne be reikalo pasaulio parfumerijos grandai jį taip įsimylėję - jis kvepia balno oda, dūmais, balzamine mediena ir saldžiarūgščiais džiovintais vaisiais viename.

Gauruotasis švitrūnas (bot. cistus ladanifer, isp. jara, angl. rockrose, cistus) - endeminis Andaluzijos ir Portugalijos augalas, blizgiais lipniais lapeliais, apsinešusiais kvapnia labdanu vadinama derva. Iš antžeminės augalo dalies distiliuojamas švitrūnų (dar vad. cistų) eterinis aliejus, o iš surenkamos dervos ekstrahuojamas labdano absoliutas.

Be parfumerinės šlovės, švitrūnas taip pat yra puikus kosmetinis-aromaterapinis produktas, pvz. itin rekomenduojamas esant raustančiai odai su išsiplėtusiais kapiliarais. O švitrūnų arbatą ispanai geria kai užpuola peršalimo simptomai, - kaip mes geriam čiobrelių.

Mūsų Švitrūnų hidrolatas irgi ryškaus ambrinio kvapo, jį puikiai galima derinti su eteriniu aliejumi, ar naudoti vieną. Sužinokite apie hidrolato savybes daugiau: 

  • Be ftalatų
  • Orui valyti ir gaivinti
  • Pirties procedūroms
  • Tinka vaikams keičiantis sezonams
  • Išsiplėtusiems kapiliarams
  • Esant celiulitui
  • Parfumerinė nata: vidurinė.
  • Peršalimų sezonu oro valymui, kaip atsikosėjimą gerinantis, antimikrobinis, šildantis
  • Kaip kosmetikos ingredientas raustančiai odai su išsiplėtusiais kapiliarais, 
  • Nedideliems odos įbrėžimams, pažeidimams - kaip pirmos pagalbos vaistinėlės priemonė
  • Skatina odos ir gleivinių atsinaujinimą,
  • Švelnina sielos žaizdas. 

Čia paminėtos ne visos šio  produkto savybės. Deja, dėl ES sveikatos teiginių reguliavimo negalime Jūsų išsamiai informuoti, net jei šio produkto nauda yra moksliškai įrodyta.

  • Nenaudoti ant odos gryno, gali dirginti; skieskite su augaliniu aliejumi arba sviestu;
  • Oksidavęsis (pasenęs) gali dirginti odą;
  • Saugoti akis;
  • Poveikis nėščiosioms ir laktacijos periodu yra nežinomas; nesant būtinybei, eterinių aliejų reiktų vengti pirmus 3 nėštumo mėnesius ir kūdikiams iki 3 mėn.
  • Nepaisant aukštos fito - , aromaterapinės šio aliejaus kokybės, aromaterapeutų bendruomenė negali rekomenduoti vartojimo į vidų gydymo tikslais, tačiau toks naudojimas galimas, jei paskyrė gydytojas fito/ aromaterapeutas;
  • Nenaudoti katėms, paukščiams, žuvytėms, graužikams, ropliams (namuose garinkite nedideliais kiekiais ar naudokite sau asmeniškai); šunims, žirgams nenaudokite prie snukelio, lytinių organų, skieskite;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip vaistas;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip biocidas;
  • Laikyti sandariai uždarytą, tamsioje vėsioje vietoje.
  • buteliukas: stiklas
  • kamštelis - lašintuvas: plastikas
  • etiketė: popierius arba plastikas PVC

Įvertinimai (3)

5 4 3 2 1
66.666666666667%
0%
33.333333333333%
0%
0%
2 0 1 0 0

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
2021-01-28

Man šis kvapas vienas įdomiausių ir gurmaniškiausių, toks kurio dažnai pasiilgstu. Ypač žiemą

#
Justė
2020-06-07

Labai puikiai tinka dezinfekuoti ir sutraukti žaizdelėm ir spuogams, bet kvapas tai labai nemalonus ir galvą pradeda skaudėti jei patepu daugiau nei 1 lašelį (kaip nuo kokių stiprių cheminių produktų)... Antrąkart nepirkčiau, o geriau paieškočiau malonesnio kvapo eterinio aliejaus, kuris atliktų panašią funkciją.

#
Edita
2019-04-09

Mėginu rasti rožinei tinkamus eterinius aliejus. Nusipirkau išmėginti. Naudoju nakčiai, lšiek tiek sutraukia, labai tinka nuo spuogelių. Kokybiškas produktas.