INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: klausimai@aromata.lt

Stirako (benzoino) eterinis aliejus Styrax tonkinensis

Prancūzija
4,90 €
5 ml
70% spirite. Kodas: 47737983

Tai 70%, dervos tirpalas, tinktūra, tamsiai rūdos, beveik juodos spalvos. Benzoino kvapas balzaminis, vanilinis, ambros, šiltas. 

Nieko bendra su benzinu! Benzoino pavadinimas kilo iš pagrindinio šio medžio dervos kvapiojo junginio - benzoinės rūgšties - pavadinimo. Melsvojo stirako derva (arba sakai), eterinis aliejus ir ekstraktai dar vadinami Siamo benzoinu, Laoso benzoinu, Sumatros benzoinu - priklausomai nuo vietovės, kurioje buvo surinkta derva. 

Stirako medžiai auga pietryčių Azijoje. Derva gaunama nulupus žievę ir padarius kamiene įpjovas. Iš dervos distiliuojamas eterinis aliejus arba daroma tinktūra. Pagrindiniai cheminiai junginiai - benzoinė rūgštis, benzorezinolis ir esteris vanilinas, kuris ir suteikia Siamo benzoinui specifinį vanilinių ledų kvapą.

  • Orui valyti ir gaivinti
  • Afrodiziakas
  • Parfumerinė nata: bazinė
  • Parfumerijoje: fiksatorius.
  • Kosmetikoje benzoino, kaip ir kitų sakų ar dervų, balzamų ekstraktus verta naudoti priemonėse, skirtose suskirdusiai, sausai, pažeistai, nušalusiai odai.
  • Parfumerijoje benzoinas naudojamas kaip bazinė nata, fiksatorius, puikus natūralus konservantas, saugantis nuo oksidacijos. Suteikia stabilią, balzaminę, saldžiai šiltą natą. 
  • Aromaterapijoje pasižymi raminančiu ir balansuojančių poveikiu. Daugeliui priimtinas malonus balzaminis-vanilinis kvapas gerai veikia nuotaiką ir padeda apėmus liūdesiui, nuo vienatvės jausmo, nerimo, streso ir PMS. Šiems tikslams labai gerai naudoti kartu su rožės eteriniu aliejumi. Benzoinas tuo pat metu veikia raminančiai ir stimuliuojančiai.  
  • Benzoinas aprašytas daugelio šalių farmakopėjose - britų, italų, prancūzų, šveicarų, JAV, kinų, tajų. Didžiojoje Britanijoje  benzoinas įeina į tradicinį Friar’s Balsam (Brolių balzamo) sudėtį, kurį baleto šokėjai ilgai naudojo tepti sutrūkinėjusią pirštų odą ir jai apsaugoti nuo dar gilesnių įtrūkimų.
  • Smilkymui ir smilkalų gamybai. Benzoinas naudojamas visų religijų apeigose - kinų, hindu, musulmonų; katalikai ir ortodoksai benzoiną naudoja mišinyje su frankincensu, mira ir storaksu. Smilkymui kieti benzoino dervos gabalėliai dedami tiesiai ant ugnies, įkaitusių anglies gabaliukų.
  • Miros, bosvelijos (frankincenso), stirako dervos buvo naudojamos tūkstančius metų kaip vienos svarbiausių smilkalų ir balzamavimo mišinių sudedamųjų dalių.

Čia paminėtos ne visos šio  produkto savybės. Deja, dėl ES sveikatos teiginių reguliavimo negalime Jūsų išsamiai informuoti, net jei šio produkto nauda yra moksliškai įrodyta.

 

  • Nenaudoti ant odos gryno, gali dirginti; skieskite su augaliniu aliejumi arba sviestu; maksimali koncentracija naudojimui ant odos – 2 % (R. Tisserand, R. Young „Essential Oil Safety“); pasinaudokite mūsų koncentracijų skaičiuokle;
  • Nenaudoti jautriai, pažeistai, ligų kamuojamai odai;
  • Saugoti akis;
  • Poveikis nėščiosioms ir laktacijos periodu yra nežinomas; nesant būtinybei, eterinių aliejų reiktų vengti pirmus 3 nėštumo mėnesius;
  • Nenaudoti vaikams iki 2 metų;
  • Nepaisant aukštos fito - , aromaterapinės šio aliejaus kokybės, aromaterapeutų bendruomenė negali rekomenduoti vartojimo į vidų gydymo tikslais, tačiau toks naudojimas galimas, jei paskyrė gydytojas fito/ aromaterapeutas;
  • Nenaudoti katėms, paukščiams, žuvytėms, graužikams, ropliams (namuose garinkite nedideliais kiekiais ar naudokite sau asmeniškai); šunims, žirgams nenaudokite prie snukelio, lytinių organų, skieskite;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip vaistas;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip biocidas;
  • Laikyti sandariai uždarytą, tamsioje vėsioje vietoje.

Įvertinimai (1)

5 4 3 2 1
100%
0%
0%
0%
0%
1 0 0 0 0

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
2018-03-15

jaukios prabangos kvapas - tikras atradimas! kažkas tarp vanilės, balzamo ir šiltos medienos

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades