Palmarozų eterinis aliejus (imbierinių citrinžolių) Cymbopogon martinii var. motia

5,0/5
Indija
4,80 €
5 ml
Indija.
6,50 €
5 ml
Nepalas.
6,70 €
10 ml
Indija.

Palmarozų eteriniame aliejuje slypi maloniai saldus, drėgnas, skaidrus, vėsokas it lengvas vasaros ryto rūkas, šiek tiek pelargonijų ir rožių derinį primenantis, su citrinine gaida, kvapas. 

Palmarozų eterinis aliejus laikomas vienu vertingiausių aliejų aromaterapijoje. Šis puikus nebrangus aliejus puikiai tinka muilų, įvairių kosmetinių priemonių, masažo aliejų, namų kvėpinimo mišinių, kūno gaiviklių, vonios aliejų, kvepalų, smilkalų gamybai, o tai pat rankšluosčių ir kitų skalbinių kvėpinimui (įlašinant šio eterinio aliejaus į skalavimo vandenį).

Palmarozos arba imbierinių citrinžolių motia porūšis yra kvapnios citrinžolių šeimos perlas. Šių žolių eterinis aliejus nuostabiai dera su rožių aliejais, todėl parfumerijoje jis yra naudojamas kartu su šiais brangiais aliejais. Viena vertus - siekiant išgauti rožių kvapą pigesnėmis substancijomis, kitą vertus - nemažai rožių veislių pačios turi malonų, gaivų palmarozų kvapą. Iš palmarozų eterinio aliejaus išgaunamas geraniolis, itin populiarus kvepalų, kosmetikos ir buities chemijos ingredientas.

Kitas šio augalo porūšis Cymbopogon martinii var. sofia dar vadinamas „gingergrass“ yra aštresnio kvapo.

Kvapnia palmarozų žole apaugę Himalajų kalnai Nepale ir Š. Indijoje. Be to, ji plačiai auginama įvairiose Indijos vietose ir subtropiniuose pietų Nepalo regionuose. Nuotraukose - keletas sustabdytų akimirkų iš Himalajų, vaizduojančių kokį ilgą kelią tenka nueiti, kol Kvapų namus pasiekia palmarozų eterinis aliejus. 




Nuotraukos L.Kiškūnės

  • Tinka vaikams keičiantis sezonams
  • Parfumerinė nata: vidurinė.

Bendra informacija apie saugų eterinių aliejų naudojimą
Kaip garinti eterinius aliejus

Savybės ir naudojimas

  • Palmarozų eterinis aliejus itin tinka veido garų vonelėms, nes mažina sudirgimus, bėrimus, aknę, skatina odos atsinaujinimo procesus. Tinka visiems odos tipams;
  • Nuostabiai tinka plaukų priežiūrai. Imbierinių citrinžolių eterinį aliejų galima naudoti tiek plaukų kaukėse, tiek plaunant plaukus įlašinti  į šampūną ar skalavimo vandenį;
  • Garinamas kambaryje jis grynina orą, o maloniu kvapu taiso prastą nuotaiką ir mažina nuovargį;
  • Klasikinėje kinų medicinoje laikomas vienu geriausių yin energijos reguliuotojų;
  • Maloniai atpalaiduoja ir švelniai tonizuoja, tuo pačiu pataisydamas nuotaiką ir gerindamas emocijas;
  • Sumažina stresą, pernelyg didelį susijaudinimą ir nervinę įtampą, skaidrina protą ir ramina jausmus; 
  • Gerina atmintį, padeda sukoncentruoti dėmesį, didina susikaupimą, mažina pervargimo pojūtį ir apsnūdimą nuo miego trūkumo, todėl citrinžolių aliejai labai tinka vairuojantiems; 
  • Išsklaido baimes ir skatina jėgą, drąsą bei pasitikėjimą susidūrus su gyvenimo sunkumais.



Kontraindikacijos: nežinomos, jei vartojama aromaterapinėmis dozėmis.

Kvapų namuose esantis imbierinių citrinžolių (Cymbopogon martinii, var. motia) eterinis aliejus išdistiliuotas vandens garais iš žalios ir apvytintos žolės.

 

laimė K.
2011 m.
(C) Kvapų namai

 

Literatūra:

1. Lawless, J. The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils - The Complete Guide to the Use of Oils in Aromatherapy and Herbalism, Element, Shaftesbury, 1995
2. Lewis W., Medical Botany. Plants Affecting Man’s Health. John Wiley & Sons, New York (1977)
3. Newall, C.A., L.A. Anderson and J.D. Phillipson. 1996. Herbal Medicines: A Guide for Health-care Professionals. London: The Pharmaceutical Press.
4. Franchomme P., Jollois R., Pénoël D. L‘aromathërapie exactement: encyclopédie de l‘utilisation thérapeutique des extraits aromatiques. 2001.

 

 

Ekspertai siūlo

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
in
2018-08-10

labai geras kvapas

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades