INFOLINIJA telefonas: 8 684 45676, el. paštas: klausimai@aromata.lt

Ylang ylang, kanangų eterinis aliejus Cananga odorata

5,0/5
Madagaskaras
9,10 €
5 ml
tradicinis, Madagaskaras.

Ylang-ylang arba kvapiųjų kanangų žiedų eterinis aliejus yra vienas iš žavingiausių egzotiškų, gėlinių kvapų. Saldžiai gėlinis, sodrus, svaiginantis, plačiai sklindantis su balzaminiu šiltos medienos pustoniu. Neįprastai stipri pirminė gaida blėsta lėtai, elegantiškai išlaikydama gėlinį ir labai saldų kvapą, keliantį fizinį tikrų žiedų pojūtį. Tai tipinis balzamiškai-gėlinis aromatas, pažadinantis jausmingumą, todėl laikomas afrodiziaku. 

Mūsų turimas aliejus - ypatingas. Tai vadinamo tradicinio distiliavimo aliejus - pirmųjų 6 distiliavimo valandų aliejus, todėl apima „extra“, I-mą ir dalį II-os frakcijos. Tobuliausiai atskleidžiantis svaigią pačią kanangų žiedų kvapo esmę, jame nėra sunkiausių „žuvies“ ar „plastikinio“ niuanso molekulių. Pirmosios distiliavimo porcijos (po maždaug valandos) yra vadinamos „extra“ frakcija, I-os frakcijos (po 4val), II-os frakcijos (po 7val.), III-ios frakcijos (po 10val.) ir Complete/Pilnas 15val. distiliatas. Geriausias aliejus gaunamas iš ankstyvą vasarą ir anksti rytą surinktų žiedų.

 

Čia paminėtos ne visos šio  produkto savybės ir naudojimas. Deja, dėl ES sveikatos teiginių reguliavimo negalime Jūsų išsamiai informuoti, net jei šio produkto nauda yra moksliškai įrodyta.

  • Afrodiziakas
  • Parfumerinė nata: vidurinė.

Aromaterapija

Tinka  esant prislėgtai nuotaikai, apatijai, nemigai, ramina; sušildantis eterinis aliejus, pažadina pasitikėjimą savimi, jausmingumą, jautrumą, puikus afrodiziakas; „vyriškas kvapas“, didina vyriškas galias. Tačiau taip pat turi harmonizuojantį poveikį moterims. Padeda įveikti neigiamas emocijas.

Kosmetika

Gerai tinka odos priežiūrai – mažina odos riebumą, lėtina jos senėjimą. Tonizuoja galvos odą. Ylangų eterinis kartu su kokosų aliejumi buvo pagrindiniai Makasaro plaukų aliejaus, itin plačiai naudoto XIX - XXa.pr., ingredientai. (Makasaro pavadinimas kilęs iš Indonezijos uosto pavadinimo.)
 

Parfumerija

Vienas iš žavingiausių gėlinių kvapų, kuriam paskirta daugybė parfumerinių kūrinių. Saldžiai gėlinis, plačiai sklindantis. Neįprastai stipri pirminė nata blėsta lėtai, elegantiškai išlaikydama gėlinį ir labai saldų kvapą, keliantį pojūtį apie tikrus žiedus. Tai tipinis balzamiškai-gėlinis aromatas.

Ylang Ylang gerai tuokiasi su gvazdiku, lelija, alyva, gardenija, hiacintu, žibuoklėmis, narcizais, sausmedžiu, bijūnais, frezijom, kvapiuoju pelėžirniu ir daugeliu kitų gėlinių substancijų.

Orientiniuose kvepaluose gražius sąskambius sudaro su rožėmis, santalu, opoponaksu, prieskoniais, costus ir t.t.

 

  • Nenaudoti ant odos gryno, gali dirginti; skieskite su augaliniu aliejumi arba sviestu; maksimali koncentracija naudojimui ant odos – 0.8 % (R. Tisserand, R. Young „Essential Oil Safety“); pasinaudokite mūsų koncentracijų skaičiuokle;
  • Nenaudoti jautriai, pažeistai, ligų kamuojamai odai;
  • Saugoti akis;
  • Poveikis nėščiosioms ir laktacijos periodu yra nežinomas; nesant būtinybei, eterinių aliejų reiktų vengti pirmus 3 nėštumo mėnesius;
  • Nenaudoti vaikams iki 2 metų;
  • Nepaisant aukštos fito - , aromaterapinės šio aliejaus kokybės, aromaterapeutų bendruomenė negali rekomenduoti vartojimo į vidų gydymo tikslais, tačiau toks naudojimas galimas, jei paskyrė gydytojas fito/ aromaterapeutas;
  • Nenaudoti katėms, paukščiams, žuvytėms, graužikams, ropliams (namuose garinkite nedideliais kiekiais ar naudokite sau asmeniškai); šunims, žirgams nenaudokite prie snukelio, lytinių organų, skieskite;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip vaistas;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip biocidas;
  • Laikyti sandariai uždarytą, tamsioje vėsioje vietoje.

Kananga yra tropikų medis, kuris auga arba auginamas Filipinuose, Javos, Sumatros ir Madagaskaro, Komorų salose. Ylang ylangu dar kartais vadinamas kitas medelis - Anona odorantissima, tačiau yra nuomonių, kad tai vienas ir tas pats augalas, kuris skiriasi priklausomai nuo augimo sąlygų ir dirvožemio rūšies. Yra žydinčių rožiniais, rausvai violetiniais ir gelsvais žiedais. Geriausias aliejus iš gelsvų žiedų.

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Danguolė
2019-07-11

Kvapas nuostabus.Naudoju po dušo,pasidariau kvėpaliukus su rožiniu greipfrutu ir kamelijų aliejum.Draugėm tai pat patiko.

#
2019-03-11

Naudoju daug eterinių aliejų,bet šitas pats skaniausias???? ,Draugės irgi apdalintos.

#
Edita
2018-06-04

Labai patiko kvapas.

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades