Ylang Ylang eterinis aliejus (kanangų) Cananga odorata

5,0/5
Madagaskaras
8,70 €
5 ml
tradicinis, Madagaskaras.

Ylang ylangų žiedų eterinis aliejus (tokiu pavadinimu pasaulyje paplitęs kvapiųjų kanangų aliejus) yra vienas iš žavingiausių egzotiškų, gėlinių kvapų. Saldžiai gėlinis, sodrus, svaiginantis, plačiai sklindantis su balzaminiu šiltos medienos pustoniu. Neįprastai stipri pirminė gaida blėsta lėtai, elegantiškai išlaikydama gėlinį ir labai saldų kvapą, keliantį pojūtį apie tikrus žiedus. Tai tipinis balzamiškai-gėlinis aromatas, pažadinantis jausmingumą, todėl laikomas afrodiziaku. 

Kananga tai nedidelis tropikų medelis, kuris auga Filipinuose, Javos, Sumatros ir Madagaskaro salose. Ylang ylangu dar kartais vadinamas kitas medelis - Anona odorantissima, tačiau yra nuomonių, kad tai vienas ir tas pats augalas, kuris skiriasi priklausomai nuo augimo sąlygų ir dirvožemio rūšies. Yra žydinčių rožiniais, rausvai violetiniais ir gelsvais žiedais. Geriausias aliejus iš gelsvų žiedų.

 

  • Afrodiziakas
  • Parfumerinė nata: vidurinė.

Bendra informacija apie saugų eterinių aliejų naudojimą
Kaip garinti eterinius aliejus

Distiliavimo frakcijos 

Rinkoje galima sutikti tradicinio distiliavimo aliejaus, arba įvairių frakcijų. Pirmosios distiliavimo porcijos (po maždaug valandos) yra pačios aukščiausios kokybės, vadinamos Ylang Ylang Extra frakcijos, pasižymi itin gėlišku aromatu, sunkiomis sudėtingomis natomis, ir naudojamos parfumerijoje. Vėlesnės distiliato dalys yra žymiai lengvesnės ir vis mažiau gėliškos - I-os frakcijos (po 4val), II-os frakcijos (po 7val.), III-ios frakcijos (po 10val.) ir Complete/Pilnas 15val. distiliatas - patiks tiems, kam norisi mažiau sodraus kvapo. Geriausias aliejus gaunamas iš ankstyvą vasarą ir anksti rytą surinktų žiedų.

Savybės

Aromaterapija

Pagrindinė veiklioji medžiaga Extra ir I frakcijoje –  esteriai ir linalolis, todėl gerai padeda esat prislėgtai nuotaikai, apatijai, nemigai, yra raminantis. Ylang ylangų - sušildantis eterinis aliejus, pažadina pasitikėjimą savimi, jausmingumą, jautrumą, puikus afrodiziakas; „vyriškas kvapas“, didina vyrišką potenciją, reprodukcines galias. Tačiau taip pat harmonizuoja moterų imuninę sistemą. Padeda įveikti neigiamas emocijas.

Kosmetika

Seskviterpenai, kurių itin daug žemesnėse frakcijose, gerai tinka odos priežiūrai - mažina odos riebumą, lėtina senėjimą. Tonizuoja galvos odą. Ylangų eterinis kartu su kokosų aliejumi buvo pagrindiniai Makasaro plaukų aliejaus, itin plačiai naudoto XIX - XXa.pr., ingredientai. (Makasaro pavadinimas kilęs iš Indonezijos uosto pavadinimo.)
 

Parfumerija

Vienas iš žavingiausių gėlinių kvapų, kuriam paskirta daugybė parfumerinių kūrinių. Saldžiai gėlinis, plačiai sklindantis. Neįprastai stipri pirminė gaida blėsta lėtai, elegantiškai išlaikydama gėlinį ir labai saldų kvapą, keliantį pojūtį apie tikrus žiedus. Tai tipinis balzamiškai-gėlinis aromatas.

Ylang Ylang gerai tuokiasi su gvazdiku, lelija, alyva, gardenija, hiacintu, žibuoklėmis, narcizais, sausmedžiu, bijūnais, frezijom, kvapiuoju pelėžirniu ir daugeliu kitų gėlinių substancijų.

Orientiniuose kvepaluose gražius sąskambius sudaro su rožėmis, santalu, opoponax'u, prieskoniais, costus ir t.t.

---
Įspėjimas: Jautriems žmonėms gali sukelti dermatitą; ilgai vartojant gali sukelti galvos skausmus, ir /ar pykinimą.

Ekspertai siūlo

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Edita
5
2018-06-04

Labai patiko kvapas.

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades