INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

AFRODIZIAKAI: kaip mėgautis jausmingiausiais kvapais?

Artimas ryšys, romantika ir intymumas – svarbūs mūsų fizinės ir emocinės savijautos elementai. Juos kuriame giliais pašnekesiais ar prisilietimais, bet artumui puoselėti galime pasitelkti ir gamtos dovanas. Tam skirta afrodiziakinė aromaterapija, pakurstanti ir atgaivinanti geismą. 

Jausmus ir libido (seksualinę energiją) stimuliuojantys aromatai suartina, atpalaiduoja, atveria emocijas bei palengvina bendravimą. Tinkamai pasirinkti eteriniai aliejai veikia tarsi meilės eliksyras, stiprinantis pasitikėjimą savimi, įžiebiantis aistrą ir sukuriantis intymumo nuotaiką. 

 

KURIE KVAPAI YRA JAUSMINGIAUSI?

Afrodiziakinių eterinių aliejų yra įvairių: šildančių ir vėsinančių, gaivių ir gėliškų, pamėgtų vyrų ir tokių, kuriems neatsispiria moterys. „Kvapų namų“ komanda sudarė sąrašą kvapų, laikomų pačiais jausmingiausiais:

  • Jausmų karaliumi tituluojamas stambiažiedžių jazminaičių absoliutas yra galingas afrodiziakas. Jo gilus ir sunkus saldumas šildo ir žadina vaizduotę bei jausmus, o vaisiškas, intensyviai gėliškas aromatas palieka ryškų įspūdį.
  • Damaskinių rožių eterinis aliejus arba absoliutas suartina ir atveria širdį meilei. Padeda kurti ne tik fizinį, bet ir emocinį ryšį. Jis veikia raminančiai ir yra ypač rekomenduojamas moterims, kurios nepakankamai pasitiki savo žavesiu. Rožių aliejus subtiliai atskleidžia moteriškumą ir jausmingumą bei padeda rastis meilei. 
  • Dar vienas rožei artimas aromatas – pelargonijų eterinis aliejus – padeda prisileisti kitą žmogų, harmonizuoja ir teigiamai veikia emocijas. Salsvas aromatas atpalaiduoja ir stiprina pasitikėjimą savimi.
  • Afrodiziaku laikomas ir imbierų eterinis aliejus, kurio saldžiai gaivus dvelksmas šildo, stimuliuoja ir mažina įtampą, taip atgaivindamas trauką. 
  • Vienu iš geriausiai mintis ir kūną atpalaiduojančių eterinių aliejų laikomas  ylang ylang. Saldus, gėliškas, jausmingas kvapas didina vyriškas galias, tačiau taip pat turi harmonizuojantį poveikį moterims.
  • Gilus ir prabangus santalų eterinis aliejus – vienas stipriausių afrodiziakų, tradicinėje kinų medicinoje naudojamas stiprinti vyriškąją jang energiją. Tai – solidaus aromato vėsinantis aliejus, kurio kvapas stiprina abiejų partnerių pojūčius. 
  • Gundantis kvapiųjų vanilių ekstraktas nuo seno naudojamas vyrų potencijai stiprinti. Saldus vanilės aromatas labai mėgstamas vyrų ir siejamas su euforija bei romantiškais jausmais. 
  • Jausmingumą stiprinantis ir šildantis pačiulių eterinis aliejus yra sodraus ir dūminio aromato. Pačiulių dvelksmas atgaivina, suteikia ryžto ir tirpdo šaltumą. 
  • Švelnus ir subtilus aistros šauklys – nerolio eterinis aliejusJis šalina įtampą ir maloniai stimuliuoja, kviesdamas labiau pasitikėti savimi. 

„Kvapų namai“, ieškodami specializuotų afrodiziakinių aromatų derinių, juos atrado kartu su botaninės parfumerijos ir natūralių kūno priežiūros priemonių kūrėja Raganės šokis. Kartu sukurta linija GEISMAI kviečia išbandyti naujus potyrius:

  • Net intymiausioms vietoms tinkamas natūralus kūno aliejus veda į jausmingus atradimus. Jau minėtų santalų, rožių ir nerolio aromatų derinys palieka įspūdį, nepalikdamas abejingų.
  • Stimuliuojantys ir gaivališki aliejiniai kvepalai suvilioja karstelėjusiu nerolio žiedų ir gaiviu gėlių deriniu. Kvapas gundo, šildo ir kviečia mėgautis savimi ir vienas kitu.
  • Pačiulius ir ciberžoles meistriškai sujungia švelnus lūpų balzamas. Giliai maitinantis ir raminantis balzamas lūpas sušvelnins ir aromatu nuteiks artumui. 

 

KAIP JAUSMINGUS KVAPUS ĮTRAUKTI Į GEISMŲ RITUALUS?

Yra ne vienas būdas, kaip galima mėgautis aromaterapiniais afrodiziakų malonumais. Tačiau svarbu atminti, kad ant odos eteriniai aliejai naudojami juos prieš tai ištirpdžius baziniuose aliejuose (pavyzdžiui, kokosųsimondsijų ar vynuogių sėklų) arba naudojant specializuotus mišinius (pavyzdžiui, kūno aliejų GEISMAI). Be to, grynų absoliutų dėl didelės koncentracijos nesiūloma naudoti ant odos dideliame plote ar dideliais kiekiais lašinti į masažinius aliejus.

Įtraukite afrodiziakus į savo ritualus: 

  • baziniame aliejuje ištirpdytus kelis lašus afrodiziakinių eterinių aliejų tepkite ant riešo, kaklo, už ausų. Nuo kūno įkvėptas aromatas švelniai atpalaiduos tiek jus, tiek partnerį;
  • naudokite jausmingam kūno masažui. Papildomų pojūčių suteiks vėsinančių (santalų) ar šildančių (stambiažiedžių jazminaičiųpačiuliųimbierų) eterinių aliejų pasirinkimas;
  • pripildykite visą patalpą geismingais kvapais juos garindami difuzoriuje;
  • kelis baziniame aliejuje ištirpdytus afrodiziako lašus naudokite ruošdami aromaterapinę vonią.

Afrodiziakais mėgaukitės atsakingai – gali apsvaiginti galvą... Malonių pojūčių!