INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Imbierų eterinis aliejus Zingiber officinale

Eko
įvairių šalių
7,50 €
5 ml
CO2 ekstraktas. Kodas: 47736177
13,50 €
5 ml
šviežių šaknų, Madagaskaras. Kodas: 47733091

Mūsų tikrųjų imbierų eterinis aliejus distiliuojamas iš šviežių šaknų, todėl kvepia taip pat gaiviai, kaip ką tik sutarkuota šaknis. Daugelio mėgstamas dėl citrusinio kvapo ir pipirinės auros. Kuria gaivią prieskoninę, vėliau kiek saldėjančią natą, tačiau nėra itin aštrus. Imbierų aliejus yra malonaus kvapo kelionių draugas - būtinai turėkite savo kelioninėje vaistinėlėje. Puikiai tinka inhaliuoti, garinti patalpose bei naudoti įvairiems aromaterapiniams tikslams, pvz;

  • pykinimo, supimo, vėmimo jūrligės atvejais kelionėse ar nėštumo metu; po narkozės
  • diskomfortui pilve
  • lytiniam šaltumui tirpdyti, jausmingumui didinti
  • sustingusių sąnarių ir raumenų masažui

Tikrųjų imbierų CO2 ekstraktas. Jame eterinis aliejus sudaro iki 50 %, likusi dalis - nelakios bioaktyvios medžiagos; ekstraktas netinkamas naudoti ultragarsiniuose difuzoriuose. Skirtas naudoti maistui gardinti, papilduose, kosmetikos ir aroma-, fito- terapijos produktuose, skirtuose naudoti ant odos.

  • kosmetikoje brandžiai odai (antioksidantas)
  • plaukų vešlumui didinti
  • sustingusių sąnarių ir raumenų masažui
  • 100 % natūralūs ingredientai
  • Be ftalatų
  • Ekologiškas
  • Orui valyti ir gaivinti
  • Pirties procedūroms
  • Atsipalaidavimui
  • Plaukams
  • Afrodiziakas
  • Valgomas
  • Parfumerinė nata: vidurinė.

Imbieras pasaulyje jau daugiau kaip 2500 metų žinomas ir plačiai naudojamas prieskonis ir vaistas Rytų Azijoje, o pastaraisiais šimtmečiais - ir Vakarų šalyse. Sanskirto kalboje imbieras vadintas "visuotiniu vaistu". Įdomu tai, kad ir vėlesniais amžiais rašiusieji apie imbierų veikliąsias savybes kartojo tai, kas apie jį buvo žinoma prieš tūkstantį ir daugiau metų, o šiais laikais nemažai šių savybių patvirtinta ir moksliniais tyrimais. Beje, imbierų rūšių yra ne viena, tačiau komerciškai plačiausiai naudojamas tikrųjų imbierų šaknų aliejus, kuris gali būti distiliuojamas iš džiovintos arba šviežios žaliavos. Jų kainos ir kvapai skiriasi.

Tikrųjų imbierų eterinis aliejus ir CO2 ekstraktas gali būti naudingas šiais atvejais:

  • pykinimo, jūrligės atveju;
  • nusilpus, sumažėjus lytiniam potraukiui;
  • kai jaučiate diskomfortą pilve, pučia vidurius
  • pastebėta ir tyrinėjama imbierų ea įtaka metaboliniam sindromui ir svorio mažinimui

Tikrųjų imbierų CO2 ekstrakto savybės ir naudojimas

Ekstrakte eterinis aliejus sudaro iki 50 %, likusi dalis - kitos nelakios bioaktyvios medžiagos, daugiausiai - pasižyminčios aštriomis kaitinančiomis skonio savybėmis; dėl to ekstraktas netinkamas naudoti ultragarsiniuose difuzoriuose; skirtas naudoti maiste, papilduose, pagarduose, kosmetikos ir aroma-, fito- terapijos produktuose, skirtuose naudoti ant odos.

Medicinoje imbiero ekstraktai naudojami vaistažolių preparatuose nuo pykinimo ir vėmimo (jūrligės). Imbieras taip pat buvo naudojamas esant lengviems skrandžio spazmams ir vidurių pūtimui. Ekstraktas vartojamas nuo kosulio ir gerklės skausmo. Imbiere esantys gingeroliai turi antioksidacinį ir antimikrobinį poveikį. Tyrimais įrodytas poveikis širdies ir kraujagyslių ligoms. Pirminiai gingerolių skilimo produktai, šogaoliai, taip pat turi antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių. Tyrimai rodo, kad 6-shogaol yra žymiai efektyvesnis nei 6-gingerolis. Be to, šogaoliai yra iki trijų kartų "karštesni"(aštresni) nei eterinio aliejaus gingeroliai. Todėl imbiero ekstraktas nepraranda savo aštrumo ir veiksmingumo metų metais.
Maiste:
Imbiero ekstraktas suteikia maistui ir gėrimui įdomų, gaivų, aštrų ir aštrų skonį.

Maisto papilduose dėl savo teigiamų fiziologinių savybių imbiero ekstraktas gali būti naudojamas įvairiuose maisto papilduose.

Kosmetikoje dėl savo antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių imbieras gali sumažinti UV spindulių sukeliamas raukšles ir apsaugoti nuo odos senėjimo Taip pat pranešama, kad imbieras pagerina kraujotaką ir taip padeda sumažinti įtampas ir nuovargį. Todėl imbiero ekstraktą verta naudoti gaminant senėjimą stabdančius produktus, kremus nuo saulės, masažo aliejus ir atpalaiduojančias vonias.

Be to, imbiero ekstraktas turi būdingą gaivų aromatą ir labai mėgstamas kvepalų, dezodorantų, dušo želė ir šampūnų kvapų sudėtyje.
 

Naudojimui ant odos (masažams, įtrynimams, kosmetikai):

  • maksimali saugi koncentracija naudojimui ant odos - 1 %; praskiesti baziniame aliejuje, gelyje, kreme. Kiek lašų reikia, lengvai sužinosite pasinaudoję koncentracijos skaičiuokle.
  • labai pavargus 1% masažiniu aliejumi patepti išilgai stuburo, saulės rezginį ir pakaušį;
  • nuo seksualinio nuovargio 1% masažiniu aliejumi pamasažuoti pilvo ir nugaros apačią, bei išilgai stuburo;
  • diskomfortui pilve – pamasažuoti pilvą;
  • vietiškai patrinti sąnarius ar pamasažuoti raumenis.

Inhaliacijoms, pvz nuo pykinimo: lašinkite ant rankovės ir uostykite giliais įkvėpimais; arba pasidarykite ir naudokite uostuką (20 lašų)

Tikrųjų imbierų CO2 ekstraktas netinkamas naudoti ultragarsiniuose difuzoriuose; skirtas naudoti maiste, papilduose, pagarduose, kosmetikos ir aroma-, fito- terapijos produktuose, skirtuose naudoti ant odos

Imbierų eterinis aliejus sudaro sinerginius junginius:

  • su cinamonų, gvazdikėlių eteriniais aliejais – stiprėja tonizuojančios, afrodiziakinės savybės.
  • su pipirmėčių eteriniu aliejumi – stiprėja virškinimą gerinančios savybės.

Parfumerija

Širdies nata. Parfumeriai pamėgo imbierą dėl jo citrusinio kvapo ir pipirinės auros.  Padeda kurti gilią gaivią prieskoninę, vėliau kiek saldėjančią natą, tačiau nėra itin aštrus. Dažnai naudojamas orientinių kvepalų kūrimui, kai norima pridėti šilumos, tačiau neapsunkinti kvepalų. Imbiero aliejus gražiai maišosi su beveik visomis esencijomis – prieskonių, medžių, citrusų, gėlių. Kvapų žinovas Stefenas Arktanderis rašo, kad imbiero aliejus gerai dera su rožmedžių, kedrų, kalendrų, citrusų eteriniais aliejais, rose de mai absoliutu, neroliu. Gėlinėse kompozicijose imbieras dera su saldžiuoju apelsinu, žaliąja citrina, bergamote ir pan.

Pagrindiniai imbiero eterinio aliejaus junginiai – seskviterpenas zingiberenas, monoterpenai – pinenai, monoterpenoliai – gingenolis, citronelolis, linalolis.
CO2 ekstrakto sudėtis:

  • 30-50 % eterinio aliejaus, kurio sudėtyje yra zingibereno, ar-kurkumeno, citralio (neralio ir geranialio), alfa-farnezeno, beta-bisaboleno, beta-seskvifellandreno.
  • 24–35 % nelakių aštrių junginių, įskaitant gingerolius, šogaolius (mažiau nei 5 %) ir nedidelį kiekį zingerono.
  • Tikrųjų imbierų CO2 ekstraktas (bet ne eterinis aliejus) netinkamas naudoti ultragarsiniuose difuzoriuose; skirtas naudoti maiste, papilduose, pagarduose, kosmetikos ir aroma-, fito- terapijos produktuose, skirtuose naudoti ant odos
  • nenaudoti ant odos gryno, gali dirginti; skieskite su augaliniu aliejumi arba sviestu;
  • saugoti akis;
  • poveikis nėščiosioms ir laktacijos periodu yra nežinomas; nesant būtinybei, eterinių aliejų reiktų vengti pirmus 3 nėštumo mėnesius ir kūdikiams iki 3 mėn.;
  • nepaisant aukštos fito - , aromaterapinės šio aliejaus kokybės, aromaterapeutų bendruomenė negali rekomenduoti vartojimo į vidų gydymo tikslais, tačiau toks naudojimas galimas, jei paskyrė gydytojas fito/ aromaterapeutas;
  • nenaudoti katėms, paukščiams, žuvytėms, graužikams, ropliams (namuose garinkite nedideliais kiekiais ar naudokite sau asmeniškai); šunims, žirgams nenaudokite prie snukelio, lytinių organų, skieskite;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip vaistas;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip biocidas;
  • laikyti sandariai uždarytą, tamsioje vėsioje vietoje.

Aromaterapeuto G. Mojay, subtilaus eterinių aliejų poveikio tyrinėtojo žodžiais tariant, „imbiero eterinis aliejus  reikalingas tiems, kurie galbūt turi aiškių planų ir gerų idėjų, tačiau nepakankamai asmeninės jėgos ir optimizmo pademonstruoti iniciatyvą ir imtis realių ar neatidėliotinų veiksmų savo planams įgyvendinti. Tokie žmonės yra linkę vis nukelti į ateitį galutinio sprendimo priėmimą ir abejoja savimi, laukdami kol kiti juos paragins. Jie neretai yra šiek tiek atitrūkę nuo savo fizinio kūno ir šalinasi intensyvios bei ilgalaikės veiklos. Jų seksualinė energija taip pat gana dažnai „nusekusi“... Imbiero eterinis aliejus tokiems žmonėms gali būti idealus katalizatorius, visų veiksmų šaltinis, įdegantis jų gyvybinę ugnį, padedantis atkurti malonų susijaudinimo, pakilumo ir sėkmės pojūtį.“

Jean Valnet Aromaterapijos įvade (L'Aromathérapie) aprašo kaip senegalietės pina diržus iš imbiero šaknų, kad atnaujintų vyrų silpnėjantį seksualinį šaunumą. Autorius apgailestauja, kad tai nėra madinga Europoje.

  • buteliukas: stiklas
  • kamštelis - lašintuvas: plastikas
  • etiketė: plastikas PVC

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Ekspertai siūlo

Įvertinimai (2)

5 4 3 2 1
100%
0%
0%
0%
0%
2 0 0 0 0

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Rūta
2022-06-04

mano vienas mėgiamiausių aliejų, labai mėgstu šį kvapą. Kai pristingu energijos ar bloga nuotaika, imbieras visad padeda; ir maloniai nustebina žaibišku poveikiu