Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Jie naudojami užtikrinti svetainės efektyvumą (pavyzdžiui, atsiminti kalbos pasirinkimą, krepšelio turinį). Svetainėje gali būti naudojami trečiųjų šalių slapukai (pvz., Google Analytics lankomumo stebėjimui). Jūs galite uždrausti slapukų naudojimą savo naršyklės nustatymuose, tačiau negalėsite pilnavertiškai naudotis visomis šios svetainės funkcijomis.

Juodgrūdžių aliejus Nigella sativa

7,50 €
12 g

Mūsų ypatingos kokybės juodgrūdžių aliejus išgautas iš ekologiškų sėklų švelniu ir tausojančiu CO2 ekstrakcijos būdu, todėl jame  nesulyginamai daugiau veikliųjų medžiagų ir išsaugotų vertingųjų augalo savybių negu paprastu mechaniniu būdu spaustame aliejuje. Jį darant nenaudojami nei jokie tirpikliai ar neorganinės druskos, nei jokie sunkieji metalai ar mikroorganizmai. Norint efektyvesnio juodgrūdžių aliejaus poveikio, patartina rinktis būtent tokį aliejų. Plačiau apie CO2 ekstraktus skaitykite čia.

Juodgrūdės ir painiava su pavadinimais

Sėjamosios juodgrūdės - vienmetės prieskoninės žolės, žydinčios stambokais šviesiai melsvais žiedais liepos- rugpjūčio mėn. Šis prieskoninis augalas kilęs nuo Viduržemio jūros pakrančių, iš Artimųjų Rytų. Gali būti, kad Biblijoje minima Nigella yra ta pati juodgrūdė, tad šis augalas Viduržemio jūros kultūroje žinomas jau daugiau kaip 2 tūkst. metų.

Kuo augalas istoriškesnis ir vertingesnis, tuo daugiau painiavos su jo vardais, skirtingose šalyse vadinamas skirtingai arba jo vardu vadinami kiti, žymiai menkesnės vertės, prieskoniai. Taip atsitiko ir su juodgrūdėmis.

Dėl panašumo juodgrūdės dažnai vadinamos juodaisiais kuminais ar kmynaisjuodaisiais svogūnais, juoduoju sezamu ar ajowan tačiau nieko bendra neturi su šiais augalais. Rusų k. juodgrūdės - tai garsiosios чернушки – černuškos, tokį pavadinimą emigrantai nugabeno ir į JAV, ten juodgrūdės iki šiol žinomos kaip charnushka. Kitas žymus juodgrūdžių vardas kalonji ar kalaunji (kalondži) atėjo iš hindi ar pandžabų kalbų (kalaunjī).

Dėl šių priežasčių atsiradusi painiava ne tik varduose, bet ir produktuose. Toli gražu ne visuomet tikėdamasis nusipirkti juodgrūdžių aliejaus, nusipirksi būtent jį. Atsidarius buteliuką neretai kvepės visai ne juodgrūdėmis, todėl visuomet svarbu įsitikinti, kad tai tikrai Nigella sativa aliejus. Juodgrūdžių sėklos beveik neturi kvapo, tačiau sutrintos arba jų aliejus įgauna ryškų, malonų, karčiai prieskoninį kvapą ir skonį.

 

  • Ekologiškas
 
  • Ekologiškas
  • Išgavimo būdas: CO2 ekstrakcija
  • Nerafinuotas.

Juodgrūdžių aliejaus sudėtis ir savybės

Unikali nesočiųjų riebalų rūgščių ir aromatinių junginių kompozicija leidžia aliejui priskirti antiseptines, priešuždegimines, imuninę sistemą tonizuojančias, adaptogenines savybes. Todėl jis tradiciškai rekomenduojamas kaip šildantis ir raminantis aliejus persišaldžius, esant bronchitams, astmai. Sudėtyje - itin didelis kiekis nesočiųjų riebalų rūgščių, ypač omega-6 - linolo rūgšties net iki 65% ir daugiau nei 1% itin retos eikozadieno rūgšties. Aliejuje yra daugiau nei 2% eterinio aliejaus, kuriame daugiausia vertingų timochinonų ir timohidrochinonų bei monoterpenų – paracimeno, tujeno ir fenolinio terpenolio karvakrolio.

Juodgrūdžių aliejus kosmetikoje

Juodgrūdžių aliejus puikiai tinka kosmetikai vienas ir kaip įvairiausių priemonių (kremų, balzamų, kūno aliejų) sudėtinė dalis, be to- kaip natūralus konservantas kosmetikos priemonėse. Jis pasižymi priešuždegiminėmis, antibakterinėmis, priešgrybelinėmis savybėmis.

Rekomenduojamas naudoti esant

  • aknei, spuogams;
  • žvynelinei
  • egzemoms
  • reumatiniams skausmams.

 

Įspėjimas: prieš naudojant gryną, rekomenduojama atlikti odos jautrumo testą - tepti gryną ant alkūnės linkio, ir stebėti kelias valandas, ar nesukelia odos reakcijų - paraudimo ir pan.Nenaudoti nėštumo ir laktacijos metu, vaikams iki 2 m; aliejus sąveikauja su vaistais nuo diabeto ir kitais.

Stabilizuotas natūraliu rozmarinų ekstraktu. 

INCI: Nigella Sativa Seed Extract; Rosmarinus Officinalis Leaf Extract.

Ekspertai siūlo

Įvertinkite šią prekę

(Paspauskite žvaigždutę)

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
5
2018-06-07

trinu skaudančius artritinius pirštų sąnarius, kas kartą, kai paūmėja skausmai. Nuramina.

#
Laura
5
2015-10-04

Labai tiko mano riebiai, nešvariai odai: aliejus greitai susigeria, oda neblizga, matinė ir tuo pačiu skaisti, tarsi po gero pilingo. Ypač geras rezultatas išsitepus nakčiai - oda tiesiog švyti! Įdomaus kvapo, primena rytietiškus prieskonius :)

Salonai

Balneum Mariae
Šeimyniškių g. 3A, Vilnius
tel. +370 672 97600

I - V 11.00 - 19.00

Salonas PC Ozas, II a.
Ozo g. 18, Vilnius
tel. +370 673 11022

I - VI 10.00 - 22.00
VII 10.00 - 21.00

Aromata Mirabilia
Šaltinių g. 22, Vilnius
tel. +370 610 20180

I - V

11.00 - 19.00
Rugsėjo 10, 17d iki 18h

Pietūs 14.30 - 15.00
VI 11.00 - 15.00

 

Salonas PC BIG, II a.
Ukmergės g. 369, Vilnius
tel. +370 675 80687

I - VI 10.00 - 21.00
VII 10.00 - 20.00

Salonas Kaune
Vilniaus g. 37, Kaunas
tel. +370 670 82811

I - V 10.00 - 19.00
Pietūs 14.00 - 14.30
VI 10.00 - 15.00

Salonas Klaipėdoje PC Akropolis
Taikos pr.61, Klaipėda
Lietuvininkų a.217
tel. +370 672 70911

I - VII 10.00 - 21.00
Member since 2013
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades