INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: klausimai@aromata.lt

Vynuogių sėklų, vynuogių kauliukų aliejus Vitis vinifera

Eko
Ispanija
7,00 €
30 ml
Kodas: 47732469
10,10 €
50 ml
Kodas: 47732476

Tikrojo vynmedžio sėklų aliejaus sudėtis ir kokybė priklauso nuo daugybės faktorių – vynmedžių rūšies, klimato sąlygų, bet labiausiai – nuo aliejaus gamybos būdo ir apdorojimo (rafinavimo). Todėl aliejus aliejui nelygu, skiriasi jie ir savybėmis

Nerafinuotame ir nefiltruotame aliejuje fenolinių medžiagų kiekis didesnis 100 kartų, negu pigiuose rafinuotuose aliejuose, kuriuos dažniausiai ir smatome parduotuvių, vaistinių, masažo salonų asortimente. Antioksidacinės, senėjimą stabdančios aliejaus savybės priklauso ne nuo vieno kurio nors junginio, bet nuo jų kompozicijos (A. Schieber, D. Müller, G. Röhrig, R. Carle, Effects of grape cultivar and processing on the quality of coldpressed grape seed oils, Mitteilungen Klosterneuburg 52(2002) 29–33.).

Rafinuoti, filtruoti vynuogių aliejai jokiomis ypatingomis savybėmis nepasižymi, nes juose nelieka vertingų fenolinių junginių. Katechino, epigalotechino ir trans-resveratrolio filtruotame aliejuje būna tik pėdsakai. Tai patvirtino kelios studijos, ištyrusios, kad procianidinų komerciniame masinės gamybos aliejuje yra labai nedaug. Priešingai, - nefiltruotame žaliaviniame arba rankinės gamybos aliejuje rasti žymiai didesni kiekiai, panašūs į esančius sėklose. Skyrelyje PLAČIAU sužinokite daugiau apie vynuogių kauliukų aliejų lydinčius mitus ir kokybę. 

  • Ekologiškas
  • Išgavimo būdas: šaltas spaudimas
  • Nerafinuotas
  • Sausai odai
  • Brandžiai odai
  • Po saulės vonių.

Švelniai kvepia vynu! Žalsvos spalvos. Puikus lengvas, greitai susigeriantis aliejus sausėjančiai, vystančiai odai. Mažina niežulį ir šerpetojimą. 

Labai tinka tepti odą vasarą, ypač po buvimo saulėje, nes prisotina odą fitosterolių (ypač betasitosterolio), antioksidantų ir nuramina. Pastaba - aliejaus negalima tepti ant įkaitusios nudegusios odos, nes jis neleidžia odai atvėsti; nudegusią odą reikia drėkinti ir vėsinti hidrolatais, nuovirais, išrūgomis, kefyru, pasukomis. Odai vėsinti ir gydyti labai tinka šviežios alavijo sultys

Procianidinai ir vynuogių sėklų ekstraktai yra intensyviai tiriami dėl įtakos sveikatai. Tyrimų rezultatai patvirtina vynuogių ekstraktų savybes:

  • Antioksidacines.
  • Radioprotekcines (saugo nuo įvairios spinduliuotės, taip pat ir UV).
  • Mažinančias gliukozės kiekį kraujyje.
  • Galima naudoti gryną vietoje kremo, paskirstant kelis lašelius ant hidrolatu ar vandeniu sudrėkintos odos. 
  • Prisotina odą antioksidantų ir saugo nuo fotosenėjimo - rekomenduojamas naudoti po saulės vonių ir sumažinti neigiamą UV poveikį odai.
  • Naudoti kaip kūno priežiūros aliejų - pasitepti dar drėgną odą po dušo. 
  • Daryti plaukų kaukes, tepti išsausėjusius plaukų galiukus, naudoti kaip bazę eteriniams aliejams ar praturtinti įvairias plaukų priežiūros priemones. 
  • Tinka vietiniams ir viso kūno masažams, ypač vystančiai, išsausėjusiai odai. 
  • Naudojamas kosmetinių produktų gamyboje, mišiniuose.

Vitis vinifera seed oil *, Rosmarinus officinalis leaf extract *.

Sudėtis: vynuogių kauliukų aliejus *, rozmarinų lapų ekstraktas *.

* – Ekologiški ingredientai

Kad ilgiau negestų, aliejus papildytas natūraliu antioksidantu – rozmarinų lapų ekstraktu.   

  • Spalva ir koncentracija skirtingose aliejaus partijose gali svyruoti dėl orų, klimato reiškinių, tai normalu ir būdinga natūraliems augalų ekstraktams.
  • Laikyti sandariai uždarytą sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje.
  • Saugoti turinį nuo drėgmės ir nešvarumų patekimo - aliejus gali pradėti gesti (oksiduotis).
  • Aliejaus buteliuke yra tiek, kiek nurodyta etiketėje, vizualiai kiekis gali skirtis dėl buteliukų dizaino. 
  • Nenaudoti, jei pasikeitė ir atsirado nemalonus kvapas.

Apie vynuogių sėklų aliejaus tikrąją vertę ir reklaminius burbulus

Vynuogės yra antra didžiausia auginama vaisių rūšis. Apie 80% jų sunaudojama vyno gamyboje, kurioje susidaro milžiniški kiekiai biologiškai vertingų atliekų – išspaudų, kurių maždaug pusę sudaro uogų sėklos. Iš sėklų, kuriose yra iki 20% riebalų,pramoniniu būdu gaminamas aliejus. Jame vyrauja polinesočiosios riebalų rūgštys - apie 70% sudaro nepakeičiamoji linolor.r., ir tai yra geras vitamino F šaltinis. Šios medžiagos padeda palaikyti drėgnį odoje, sustiprina apsaugines odos savybes.

Tačiau labiausiai vynuogių sėklų aliejus vertinamas ne dėl riebalų rūgčių sudėties, bet dėl bioaktyvių komponentų, ypatingos nesumuilinamų medžiagų frakcijos – fitosterolių, vitamino E, fenolio junginių (galo rūgšties, katechino ir epigalotechino, įvairių procianidinų).Šie junginiai nors ir sunkiai tirpsta riebaluose, bet į aliejų vis tiek patenka.

Žinant, kad vynuogių sėklose yra daug vertingų medžiagų (vien resveratrolis kiek vertas/reklamuojamas !), giedamos liaupsės vynuogių sėklų aliejui.

Bet įdomiausia tai, kad parduotuvių, vaistinių, masažo salonų lentynose esančiame pigiame vynuogių aliejuje tų vertingųjų medžiagų nėra!

Paaiškinimas paprastas - dėl nedidelio riebalų kiekio sėklose, ekonomiškai apsimoka naudoti ne šaltojo spaudimo metodą, bet pramoninį ekstrahavimą tirpikliu. Taip gaminant aliejų vertingos medžiagos žūsta, nes po ekstrakcijos stipriai kvepiantį, drumstą ir sodriai žalios spalvos aliejų gamintojai “išvalo” iki bekvapio, bespalvio ir beskonio “bizalo”, t.y. išvalo visa tai, kas sėklos sunkai natūraliai suteikia spalvos ir kvapo – vitaminus, fenolio junginius ir kt.

Todėl vertingas tik toks aliejus, kuris spaudžiamas presu, nekaitinant, o po spaudimo nerafinuojamas, o dar geriau, - net nefitruojamas. Tokį rasti sunku, tai nedidelių ūkių produktas.

 

Rūta Daunoravičienė
(C) Kvapų namai , 2012

 

 

 

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Ekspertai siūlo

Įvertinimai (11)

5 4 3 2 1
72.727272727273%
27.272727272727%
0%
0%
0%
8 3 0 0 0

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Marija
2020-02-21

Nuostabus aliejus, visiškas atradimas. Buvo išsausėję odos plotai skruostų sirtyje, tai naudojant kasdien, rezultatai pasimatė per keletą dienų. Mano oda yra mišri, tad šiek tiek vengiau tepti šį aliejų kaktos ir nosies srityse, tačiau veltui, nes šis aliejus puikiai susigeria ir nepalieka riebalo ant veido. Taip pat tepu ant plaukų galiukų vietoj visų sintetinių aliejų. Galiukai žvilga. Rekomenduoju.

#
Kristina
2018-06-25

Turiu jautrią odą, linkusią į šerpetojimą, raudonumą, pabandžiau šį aliejų ir likau maloniai nustebinta, greitai susigeria, neapsunkina odos, naudojui ir vasarai :) Oda tapo skaistesnė, dingo šerpetojimas. Trumpai tariant, puikus aliejus !

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades