Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Jie naudojami užtikrinti svetainės efektyvumą (pavyzdžiui, atsiminti kalbos pasirinkimą, krepšelio turinį). Svetainėje gali būti naudojami trečiųjų šalių slapukai (pvz., Google Analytics lankomumo stebėjimui). Jūs galite uždrausti slapukų naudojimą savo naršyklės nustatymuose, tačiau negalėsite pilnavertiškai naudotis visomis šios svetainės funkcijomis.

Šaltalankių uogų aliejus, grynas Hippophae rhamnoides

8,90 € 7,57 €
12 g
17,30 € 14,71 €
30 ml

bot. Dygliuotųjų šaltalankių, Hippophae rhamnoides L, žilakrūminių š.

Ypatingos kokybės šaltalankių uogų minkštimo aliejus, gautas naudojant pažangiausią  technologiją - CO2 ekstrakciją, kuri, lyginant su kitais išgavimo būdais, yra itin  švelni, tausojanti augalo komponentus, o tai leidžia išsaugoti visas vertingąsias žaliavos savybes - iki 7% nesumuilinamos frakcijos junginių, išskirtinį karotenoidų (140-270 mg%), nemažiau kaip 0,1% vit. E, nemažiau kaip 1% fitosterolių.

Šaltalankių aliejaus kosmetinės savybės:

- puikus antioksidantas
- skatina odos ląstelių atsinaujinimą
- ramina sudirgusią, išbertą, dėl išsiplėtusių kapiliarų linkusią rausti odą,
- karotenai patamsina odą, suteikdami jai natūralaus bronzinio įdegio atspalvį,
- puikus odos emolientas, minkštintojas, ją išlygina, sušvelnina ir suteikia jai elastingumo.

Todėl jis gerai tinka:

- pavargusiai, praradusiai skaistumą ir švytėjimą,
- subrendusiai, praradusiai stangrumą ir elastingumą, odai,
- sausos, šerpetojančios, sutrūkinėjusios odos priežiūrai
- jautriai burnos gleivinei.

Dėmesio: šaltalankio aliejus dažo odą, todėl ant odos jį naudokite sumaišę su kitais aliejais arba kremuose nuo 1% iki 10%. Be abejonės, šaltalankių aliejų galima tepti ir gryną, tik teks ilgiau palaukti, kol įsigers geltonieji jo pigmentai.

  • Retas
  • Reikia turėti
 
  • Išgavimo būdas: CO2 ekstrakcija
  • Nerafinuotas
  • Jautriai odai
  • Brandžiai odai
  • Išsiplėtusiems kapiliarams
  • Plaukams.

- gerina ir skatina odos ląstelių atsinaujinimą
- ramina sudirgusią, išbertą, dėl išsiplėtusių kapiliarų linkusią rausti odą,
- karotenai patamsina odą, suteikdami jai natūralaus bronzinio įdegio atspalvį,
- puikus odos emolientas, minkštintojas, ją išlygina, sušvelnina ir suteikia jai elastingumo.

Todėl jis gerai tinka:

- pavargusiai, praradusiai skaistumą ir švytėjimą,
- subrendusiai, praradusiai stangrumą ir elastingumą, odai,
- sausos, šerpetojančios, sutrūkinėjusios odos priežiūrai
- jautriai burnos gleivinei.

Dėmesio: šaltalankio aliejus dažo odą, todėl ant odos jį naudokite sumaišę su kitais aliejais arba kremuose nuo 1% iki 10%. Be abejonės, šaltalankių aliejų galima tepti ir gryną, tik teks ilgiau palaukti, kol įsigers geltonieji jo pigmentai.

Spygliuoto krūmo pavadinimas Hippophae reiškia „spindintis žirgas“. Viduramžių legenda pasakoja, kad jau senovės graikai pastebėję, jog kai kurie paliegę arkliai, palikti mirti, atsigaudavę, tapdavę stiprūs ir eiklūs. Ta magija slypėjusi dygliuotuose krūmokšniuose, kurių uogas ėsdavę arkliai. Kitame šaltinyje nurodoma, kad šaltalankių uogų aliejumi įtrindavę žirgų kailį ir jis gražiai spindėjęs.

Šaltalankių aliejų žmonės Kinijoje ir tolimajame Sibire naudojo kaip vaistus nuo neatmenamų laikų. Todėl turbūt nenuostabu, kad daugiausia išsamiausių mokslinių studijų apie šaltalankį ir šiais laikais atlieka kaip tik kinų ir rusų mokslininkai.

Nudegimus ir sunkiausias žaizdas gydantis „raudonasis aliejus“, kaip nuo seno vietiniai Sibiro tautų, Mongolijos, Tibeto, Kinijos žmonės vadino šaltalankių aliejų, mokslininku nuomone yra toks veiksmingas dėl ß-sitosterolio, triterpenoidų gausos jame.

Šaltalankių aliejaus kokybę ir sudėtį lemia jo gamybos būdas

Galime plačiai apdainuoti unikalias šaltalankių aliejaus savybes, tačiau visuomet lemtingas tų savybių faktorius yra aliejaus kokybė, kuri priklauso nuo žaliavos, jos rinkimo būdo, aliejaus gavimo būdo, grynas jis, ar kuo nors praskiestas. Šaltalankių aliejus gali būti gaunamas iš sėklų arba iš uogų minkštimo, jų sudėtis ir savybės skiriasi.

Jeigu gamintojai šaltalankių aliejaus išgavimui naudoja saulėgrąžų ar kitą augalinį aliejų, o dažnai ir dar blogiau - cheminius tirpiklius - telieka tik skėstelėti rankomis... Todėl kokybės paieškos dažniausiai būna ilgos ir gana nelengvos. Tačiau nesakome, kad paieškos visuomet atneša tik vargą, daug dažniau priešingai – tai vienas iš tobulėjimo kelių.

Pirmajį šaltalankių uogų aliejų parsivežėme iš Altajaus, jis mūsų salonuose atsirado po ilgų paieškų ir atrankos. Tačiau geresnio ir vertingesnio paieškos niekada nesibaigia - šiuo metu siūlome itin kokybišką, pažangiausiu ir itin tausojančiu CO2 ekstrakcijos būdu išgautą aliejų, kuriame buvo išsaugotos visos veikliosios medžiagos.

Gryną šaltalankių uogų aliejų gamintojai rekomenduoja suvartoti per 2 metus ir laikyti ne aukštesnėje nei +25C, nuo saulės apsaugotoje vietoje.

Kosmetikoje šaltalankių aliejus naudojamas visur: kremuose, losjonuose, aromaterapiniuose preparatuose, masažinių aliejų mišiniuose.

Mokslininkų teigimu, šaltalankių aliejus pasižymi daugybe gerų savybių:

- stiprina širdį,
- teigiamai veikia virškinimo traktą,
- yra puikus antioksidantas,
- palaiko kraujagyslių sienelių elastingumą,
- mažina riebalų kiekį kraujyje, ir tuo būdu mažina aterosklerozės riziką,
- stiprina kraują,
- gerina imuninę sistemą,
- puiki probiotinė substancija.

Remiantis tradicija ir šiuolaikinių mokslininkų rekomendacijomis, šaltalankių aliejus plačiai naudojamas tiek į vidų, tiek išoriškai:

- širdies kraujagyslių ligų prevencijai,
- burnos ir virškinamojo trakto opų gydymui,
- imuninės sistemos stiprinimui,
- nudegimų, žaizdų,
- įvairių odos ir gleivinių grybelių,
- bendrai įvairių odos problemų atvejais.

Kaip atskiras šaltalankių aliejaus privalumas minima jo savybė saugoti baltuosius kraujo kūnelius nuo radiacijos ir radioterapijos (švitinimo). Po chemoterapijos jis padeda odos audinių ląstelėms daug greičiau atsikurti ir skatina odos gijimą. Taigi jis gali padėti vėžiu sergantiems žmonėms, kuriems skirta radioterapija.

Dėmesio: šaltalankio aliejus dažo odą, todėl ant odos jį naudokite sumaišę su kitais aliejais arba kremuose nuo 1% iki 10%. Be abejonės, šaltalankių aliejų galima tepti ir gryną, tik teks ilgiau palaukti, kol įsigers geltonieji jo pigmentai.

Literatūra:
1. Rosch D, et al., Structure-antioxidant efficiency relationships of phenolic compounds and their contribution to the antioxidant activity of sea buckthorn juice, Journal of Agricultural Food Chemistry 2004; 51(15): 4233-4239.
2. Li TSC and Schroeder WR, Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides): A multipurpose plant, Horticultural Technology 1996; 6(4): 370-378.
3. Zhou Yuanpeng, et al., Study on the effect of hippophae seed oil against gastric ulcer, 1998 Institute of Medical Plants Resource Development, The Chinese Academy of Medical Sciences, Beijing.
4. Yang Baoru, et al., Effects of dietary supplementation of sea buckthorn oils on fatty acids in patients with atopic dermatitis, 1999 Proceedings of the International Sea Buckthorn Congress, ICRTS, Beijing.
5. Ianev E, et al., The effect of an extract of sea buckthorn on the healing of experimental skin wounds in rats, Dermatology 1995; 48(3): 30-33

Laimė Kiškūnė, Rūta Daunoravičienė,
2009 (C) Kvapų namai

Hippophae Rhamnoides (Seabuckthorn) Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract

Ekspertai siūlo

Įvertinkite šią prekę

(Paspauskite žvaigždutę)

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
5
2018-06-13

Mėgstu juo papildyti kremus. Oda atrodo kaip natūraliai lengvai įdegusi. Taip pat nepamainomas vaikų skaudančioms gerklytėms.

#
Laura
5
2013-08-11

Gydžiau savo 1 metukų dukrelei stomatitą. Liga buvo baisiai išplitusi ir niekas netikėjo, kad įmanoma kažką pagydyti be stiprių cheminių preparatų. Pati sunkiai patikėjau savo akimis, kai po paros dukrelė prasižiojo, o burnytėje beveik nieko nebuvo. Labai geras aliejus!

#
5
2012-09-11

Labai geras isbandziau pati nuo skrandzio opu. Super

#
Asta
5
2012-08-30

Labai padeda gydant gerklę, kai dėl sudirgusios ir išsausėjusios gerklės naktimis kamuoja sausas kosulys. Prieš pat einant gulti reikia išgerti šaltalankio aliejaus - kokį ketvirtį arbatinio šaukštelio ar dar mažiau, tik kad "pateptų" gerklę, po to žinoma jau nieko nebegerti ir nevalgyti - naktis būna daug ramesnė, arba visai nekosti arba kosti daug mažiau. Tą patį metodą taikau ir savo dukrelei 4 m. ir ji mielai išgeria truputį to aliejaus. Deja, šis metodas ne visiems priimtinas.

Salonai

Balneum Mariae
Šeimyniškių g. 3A, Vilnius
tel. +370 672 97600
Rugpjūčio 15 d. nedirbame.

I - V 11.00 - 19.00

Salonas PC Ozas, II a.
Ozo g. 18, Vilnius
tel. +370 673 11022

I - VI 10.00 - 22.00
VII 10.00 - 21.00

Aromata Mirabilia
Šaltinių g. 22, Vilnius
tel. +370 610 20180
Rugpjūčio 15 d. nedirbame.

I - V 11.00 - 19.00
Pietūs 14.30 - 15.00
VI 11.00 - 15.00

 

Salonas PC BIG, II a.
Ukmergės g. 369, Vilnius
tel. +370 675 80687

I - VI 10.00 - 21.00
VII 10.00 - 20.00

Salonas Kaune
Vilniaus g. 37, Kaunas
tel. +370 670 82811
Rugpjūčio 15 d. nedirbame.

I - V 10.00 - 19.00
Pietūs 14.00 - 14.30
VI 10.00 - 15.00

Salonas Klaipėdoje PC Akropolis
Taikos pr.61, Klaipėda
Lietuvininkų a.217
tel. +370 672 70911

I - VII 10.00 - 21.00
Member since 2013
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades