INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Burnočių aliejus Amaranthus caudatus

Eko
14,60 €
15 ml
Kodas: 4779040822250

Burnočių, Amaranthus caudatus, sėklų aliejus yra didžiausias natūralaus augalinio skvaleno šaltinis. Kvapų namų "Burnočių aliejus", pagamintas CO2 ekstrakcijos metodu ir nerafinuotas, turi net 6.5% skvaleno. Stabilizuotas antioksidantu rozmarinų lapų ekstraktu. Malonios tekstūros - drėkina ir minkština sausą odą nepalikdamas lipnaus riebumo pojūčio.

Skvalenas yra odos statybinė medžiaga ir yra labai svarbus odos drėgniui ir atsparumui. Odoje skvaleno mažėja senstant, todėl burnočių aliejų rekomenduojame kaip drėkiklį brandžioms, vystančioms ar jautrioms odoms, esant sudirgimams, dermatitams, žvynelinei ir pan. 

Skvaleno yra ir gyvūnų audiniuose (pvz, ryklių kepenyse), odos riebaluose (12%), vaškiniame vaisiaus/kūdikio dangale (6%). 

Svarbu žinoti: kosmetikos pramonėje liaupsinamas ir dažniausiai naudojamas sintetinis skvalAnas tai hidrintas skvalenas, nepainiokite su natūraliu skvalEnu! SkvalAno biologinis prienamumas ir efektyvumas yra mažesnis. Oda ir organizmas visada lengviau pasisavina natūralius biologinius, o ne sintetinius junginius.

  • Ekologiškas
  • Išgavimo būdas: CO2 ekstrakcija
  • Nerafinuotas
  • Raw & Vegan
  • Sausai odai
  • Jautriai odai
  • Brandžiai odai
  • Po saulės vonių.
  • drėkina ir suminkština odą, mažina raukšles, padeda dermatitų, seborėjos ir žvynelinės atvejais;
  • malonios lengvos tekstūros, nepalieka ant odos lipnaus riebumo pojūčio;
  • nerafinuotas, todėl nekemša porų;
  • itin patiks brandžioms, vystančioms ar jautrioms odoms;
  • tinkamas linolo ir oleino riebalų rūgščių santykis bei skvalenas yra svarbūs hidrolipidinės plėvelės atkūrimui;
  • prisotina odą antioksidantų ir saugo nuo fotosenėjimo – rekomenduojamas naudoti po saulės vonių ir sumažinti neigiamą UV poveikį odai;
  • ilgiau negenda, nesioksiduoja, nes stabilizuotas antioksidantu – rozmarinų ekstraktu.
  • Burnočių aliejus odos priežiūrai:
    • naudoti gryną vietoje kremo: 2-3 lašus paskirstyti ant hidrolatu ar vandeniu sudrėkintos odos. Idealu maišyti su sviestmedžių sviestu;
    • rekomenduojamas naudoti po saulės vonių ir sumažinti neigiamą UV poveikį odai – prisotina odą antioksidantų ir saugo nuo fotosenėjimo;
    • Tepti pažeistus odos plotus esant žvynelinei, dermatitams.
  • Burnočių aliejus plaukų priežiūrai:
    • daryti plaukų kaukes – sumaišyti su kokosų ar sezamų aliejumi 1:5 ir ištepti drėgnus plaukus bei šaknis; palaikyti 1 val arba pernakt; tada išplauti švelniu natūraliu šampūnu;
    • tepti išsausėjusius, trupančius plaukų galus – ištepkite delnus burnočių aliejumi ir sutepkite plaukus; jei nepadauginsite, nereikės išplauti, nes visas aliejus susigers;
    • praturtinti įvairias plaukų priežiūros priemones. 
  • Kosmetinių mišinių ruošimui

Amaranthus caudatus seed extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (stabilizuotas natūraliu antioksidantu - rozmarinų lapų ekstraktu).  

  • spalva, tekstūra, koncentracija skirtingose aliejaus partijose gali svyruoti dėl orų, klimato reiškinių, tai normalu ir būdinga natūraliems augalų ekstraktams;
  • laikyti sandariai uždarytą sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje;
  • saugoti turinį nuo drėgmės ir nešvarumų patekimo – aliejus gali pradėti gesti (oksiduotis);
  • aliejaus buteliuke yra tiek, kiek nurodyta etiketėje, vizualiai kiekis gali skirtis dėl varijuojančios stiklinių buteliukų formos;
  • nenaudoti, jei pasikeitė ir atsirado nemalonus kvapas.
  • buteliukas: stiklas
  • dangtelis: aliuminis
  • etiketė: plastikas PVC

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Įvertinimai (3)

5 4 3 2 1
100%
0%
0%
0%
0%
3 0 0 0 0

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Inga
2021-04-28

Dažnai naudoju šį aliejų ant hidrolatu sudrėkintos odos vietoj veido kremo. Man jis - pirma pagalba, kai išsausėja oda, ypač šaltuoju metų laiku ant odos atsirasdavo sausesni ir raustantys ploteliai. Nuo rudens, šaltėjant orui, vis panaudodavau nakčiai, Visą žiemą ir pavasarį nebejaučiau odos išsausėjimo, net ryte nusiprausus ,,nebetraukdavo’’ odos. Kvapas iš pradžių atrodė keistokas, labai priminė burokėlius:) bet dabar man jis labai patinka, panaudoju ir šiaip vakare vietoj veido kremo. Tikrai rekomenduoju sausesnės, brandesnės odos savininkei. Man patarė KN parduotuvės konsultantė, tikrai pasiteisino. Dar į komplektą siūlau valomąjį odos aliejų, irgi įpratau naudoti, manau šie aliejai abu kartu išsprendė mano sausos šerpetojančios odos problemą, suteikė odai drėgmės, minkštumo, gyvybingumo.

#
Irina
2016-12-06

Ar tinka šitas aliejus veido kremo gamybai? Kokio tipo odai jis labiau tinka?

KVAPŲ NAMAI
Sveiki, Irina, burnočių aliejus naudojamas odos priežiūrai, tinkamas naudoti grynas vietoje kremo, paskirstant kelis lašelius ant sudrėkintos odos. Tinka kosmetinių produktų gamyboje, mišiniuose, plaukų priežiūrai ir pan. Jis saugo odą, ją minkština ir drėkina, mažina raukšles, padeda dermatitų, seborėjos ir žvynelinės atvejais.