INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Sausos, pleiskanojančios odos priežiūra

Sausos odos savininkių oda pleiskanoja, jautriai reaguoja į aplinkos veiksnius ir yra jaučiamas tempimo pojūtis bei drėgmės stygius. Sausa oda yra lygesnė, poros mažesnės, nebūdingi komedonai ar spuogai, tačiau būdingi miliumai.

Kvapų namuose sau tinkančius produktus gali atrasti kiekvienas, tačiau pasirinkti ne visuomet taip lengva – būtina įsigilinti į produktų sudedamąsias dalis ir jų poveikį, kitu atveju problemą galima tik paaštrinti. Būtent dėl to sukūrėme odos testą ir atrinkome jums tinkamiausius produktus, užtikrindami 100% kokybę, saugumą ir natūralumą.

Sausai odai prižiūrėti puikiai tiks šios priemonės:

Sausai odai prižiūrėti siūlome: 100 % natūralūs produktai – hidrolatai-tonikai, serumai, kremai be konservantų. Sausai odai labai rekomenduojame minimalistinę rutiną: hidrolatas + nerafinuotas aliejus. Sausos odos rinkinį SIMPLES sudaro: Rožių hidrolatas (100 ml) ir Moringų aliejus (30 ml).

Grynas tikras damaskinių rožių vanduo (hidrolatas) be konservantų ir alkoholio iš ekologinio ūkio, puikaus subalansuoto kvapo, mūsų manymu – geriausias Lietuvoje. Distiliuotas specialiai tik rožių vandeniui gauti, o ne kaip šalutinis produktas distiliuojant rožių eterinį aliejų.

Moringų aliejus - nerafinuotas, spaustas rankiniu presu, šalto spaudimo. Aliejus minkština odą ir itin gerai sulaiko drėgmę, gerai saugo nuo pirmalaikio odos senėjimo – tiek raukšlių, tiek pigmentines dėmes sukeliančių veiksnių: UV spindulių bei cheminių dirgiklių. Puikus emolientas – suminkština ir išlygina šiurkščią odą. Maitina išsekusią odą, padeda atkurti pažeistą jos vientisumą ir sulaikyti drėgmę raginiame sluoksnyje. Padeda atkurti odos apsauginę riebalinę plėvelę po prausimosi, baseino ir kaitinimosi saulėje.

Rinkinys sausos odos priežiūrai

 

Kvapų namų laboratorijoje pirmieji sukūrėme ir vieninteliai Lietuvoje gaminame šviežius kremus be konservantų ir emulsiklių iš 100% natūralių medžiagų. Sausai odai puikiai tiks prebiotinis rankų darbo drėkinamasis ŠALTALANKIŲ kremas su alavijais veidui, kaklui.

Sudėtyje esantys laukinių rozmarinų hidrolatas, lazdynų, sviestmedžių, šaltalankių aliejai, alavijų ir jonažolių ekstraktai bei vitaminas E – drėkina, maitina, nuostabiai minkština odą. Taip pat dėl sudėtyje esančio šaltalankių aliejaus švelniai tonuoja odą – suteikia jai vos pastebimą įdegio atspalvį. 

Šaltalankių šviežias kremas su alavijais

 

Taip pat ir šviežias ramunėlių kremas – viena efektyviausių priemonių jautrios ir sausos odos priežiūrai.  Skirtas sausai, šerpetojančiai, jautriai, paraudusiai, suglebusiai odai. Jis ramina, minkština, mažina odos sudirgimus. Didramunės ir vaistinės ramunės ramina įtampą, nuveja nerimą, dirglumą, įkyrias mintis, atsipalaiduoja įtempti veido raumenys, mimikos raukšlės, gerėja miegas.

Naudojant šį aromaterapinį kremą, pasireiškia holistinis efektas: aromaterapija ir odos problemų sprendimas vienu kartu, t.y. kvėpuojant vaistinių ramunių ir didramunių kvapais pasireiškia sisteminis raminamasis poveikis per nervų sistemą, ir vietinis poveikis odoje, kai oda prisotinama būtinųjų riebalų rūgščių, skvaleno, polifenolių, vitaminų, kt. bioaktyvių medžiagų, ir žinoma – natūralių vaistinėse ramunėse esančių bisabololių, todėl pagerėja uždegimo procesų reguliacija, sumažėja odos jautrumas ir sustiprėja odos barjero funkcija (oda mažiau išgarina vandens ir nebesausėja).

Ramunėlių kremas

 

Svarbu nepamiršti aromaterapijos distreso mažinimui, laikytis holistinio požiūrio – išsirinkti sau mieliausio kvapo hidrolatą, naudoti miego dulksnas ar difuzoriuje garinti eterinius aliejus, galinčius prisidėti prie geresnės psichoemocinės sveikatos.

Daugiau produktų, tinkančių sausai odai, rasite čia.