INFOLINIJA telefonas: 8 684 45676, el. paštas: klausimai@aromata.lt

Cinamonų eterinis aliejus Cinnamomum verum sin. C.zeylanicum; C. cassia

5,0/5
įvairių šalių
4,50 €
5 ml
ceiloninių, šviežių lapų, Cinnamomum verum, Madagaskaras.
6,50 €
5 ml
kininių (kasijų) žievės, C. cassia, Australija.
7,00 €
5 ml
kininių (kasijų) žievės, C. cassia, visų frakcijų CO2 ekstraktas.

Cinamonų eterinis aliejus - tai klasikinis visiems žinomo prieskonio kvapas, lydintis nuo vaikystės. Anksčiau daugiausia buvo paplitęs ceiloninis cinamonas, tačiau šiais laikais beveik viską yra užkariavęs kininis cinamonas kasija.      

Ceiloninis cinamonas dabar gana retas prieskonių rinkoje, auginamas daugiausia Šri Lankoje (buv, Ceilone), brangus prieskonis, labiau vertinamas žinovų; jų kvapas sodrus, šiltas, pikantiškas, kiek kartokai saldus.

Kininis cinamonas, arba kasija, visiems gerai pažįstami iš prieskonių lentynos, kvapas ir skonis kiek saldesnis, daugeliui net labiau priimtinas negu ceiloninių. Visų frakcijų CO2 ekstraktas.– tikrų, šviežiai maltų cinamonų lazdelių kvapas. 

Iš kvapių cinamonų lapų gaunami eteriniai aliejai yra lengvo, gaivaus, su šviežia gvazdikėlių žalumos nata, tačiau gerai atpažįstamo cinamono kvapo. 

Dėmesio: tai nėra covid19 veikiantis dezinfekantas; šiuo metu nėra jokių priemonių, vaistų, kurių veiksmingumas nuo šio viruso būtų patvirtintas.

  • Orui valyti ir gaivinti
  • Parfumerinė nata: vidurinė.

Priklausomai nuo žaliavos (žievės ar cinamono lapų), iš kurios buvo gautas ea, dviejų pagrindinių komponentų - eugenolio ir cinnamaldehido - santykis labai skiriasi:

  • EA, gautas iš žievės pasižymi mažu eugenolio kiekiu (5–10%) ir cinamilo aldehido gausa (65–80%)
  • iš cinamono lapų gautu EO yra gausu eugenolio (10–95%) ir mažai cinamilo aldehido (1–5%), panašus į gvazdikėlių pumpurų eterinį aliejų.

Naudojimas visų cinamonų aliejų panašus:

  • Kaip šildantis gali būti naudojamas masažinio mišinio sudėtyje raumenims ir sąnariams, taip pat – aktyviai sportuojantys, po didelių apkrovų.  
  • Geras aliejus patalpoms ir patalpų orui valyti peršalimų sezonu - įsilašinkite kelis lašus į vandenį kuriuo plausite grindis.
  • Plačiai naudojamas kaip kvapiklis natūralių muilų, kosmetikos, kvepalų, dantų pastų sudėtyje. 

Įspėjimas: cinamonų ea yra odą dirginantis (nuo kontakto oda parausta), rekomenduojama neviršyti 0,1% koncentracijos; nepatartina naudoti nėštumo ir maitinimo periodais (Essential Oil Safety, R.Tisserand, 2014)

Čia paminėtos ne visos šio  produkto savybės. Deja, dėl ES sveikatos teiginių reguliavimo negalime Jūsų išsamiai informuoti, net jei šio produkto nauda yra moksliškai įrodyta.

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Ekspertai siūlo

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Sandra
2016-06-30

labai noriu išmėginti. Kuris cinamonų aliejus kvapu panašiausias į perkamą birų Ceilono cinamoną?

KVAPŲ NAMAI

Sveiki, Sandra, CEILONINIŲ CINAMONŲ EKSTRAKTAS, bei CEILONINIŲ CINAMONŲ lapų ETERINIS ALIEJUS  O dar jei juos sumaišysite, gausite tobulą cinamonų kvapą! :)

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades