INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: klausimai@aromata.lt

Bergamočių eterinis aliejus Citrus × aurantium ssp. bergamia

Italija
8,70 €
5 ml
Kalabrija (Italija). Kodas: 47731981
9,20 €
5 ml
be bergapteno. Kodas: 47731974
14,40 €
10 ml
Kalabrija (Italija). Kodas: 47743625

Bergamočių eterinis aliejus turi nepaprastai žavų, šviežią, citrusinį kvapą, kurį mėgsta beveik visi. Mūsų ypač mylimas - Iš Kalabrijos regione (Pietų Italijoje) augusių bergamočių gautas eterinis aliejus -  skaidraus ir ypatingo kvapo. Beje, netgi neuostę bergamočių aliejaus, jo kvapą gali pajausti populiarioje „Earl Grey“ arbatoje - tai jos skiriamasis požymis! 

Bergamočių eterinis aliejus gaunamas presavimo būdu iš vaisių žievelių. Siūlome tradicinį bergamočių aliejų arba be bergapteno, tinkamą naudoti kosmetikos ir parfumerijos gaminiuose.  

Bergamočių aliejus be bergapteno – spaudimo būdu gautas eterinis aliejus, iš kurio pašalintas bergaptenas - medžiaga, sukelianti odos fotosensibilizaciją (padidėjęs odos jautrumas saulės spinduliams, kuris pasireiškia pigmentinėmis dėmėmis kontakto su eteriniu aliejumi vietoje); todėl šį aliejų galima saugiai naudoti ant odos net ir saulėtą dieną.

Bergamočių medžio (bot. Citrus × aurantium ssp. bergamia)  vaisiai šimtus metų naudojami italų liaudies medicinoje, o šiais laikais - kaip žoliniai vaistai ir maisto papildai. Dėl kartaus skonio jie nėra valgomi kasdien, kaip kiti citrusiniai vaisiai, bet Italijoje plačiai naudojami kaip pagardai, prieskoniai gurmaniškoje virtuvėje.

Pagrindinės bergamočių eterinio aliejaus veikliosios medžiagos – monoterpenolis linaloolis, nerolis, geraniolis ir esteris linalylacetatas, terpenas limonenas.

 

  • 100 % natūralūs ingredientai
  • Išgavimo būdas: šaltas spaudimas
  • Orui valyti ir gaivinti
  • Parfumerinė nata: viršutinė.

Bergamočių eterinio aliejaus savybės:

  • Vidinį žmogaus pasaulį atveda į pusiausvyrą.
  • Susilpnina pavojaus jausmą, perdėtą negatyvizmą, liūdesį.
  • Tonizuojančio poveikio - naudojamas mažinti emociniam stresui ir neryžtingumui; pakelia nuotaiką, pagerina atmintį ir dėmesį.
  • Bergamočių eterinis aliejus ramina, suteikia jėgų, mažina nuovargį, įtampą (ypač efektyvus mišinyje su levandų eteriniu aliejumi)
  • Grynina ir gerina patalpų orą.

 

Čia paminėtos ne visos šio  produkto savybės. Deja, dėl ES sveikatos teiginių reguliavimo negalime Jūsų išsamiai informuoti, net jei šio produkto nauda yra moksliškai įrodyta.

Naudojant bergamočių eterinį aliejų su bergaptenu, padidėja odos jautrumas UV spinduliams dėl sudėtyje esančių kumarinų: bergamotino ir bergapteno, pasitepus tokiu bergamočių aliejumis reikėtų bent 12 h neiti į saulę. Dėl minėtos priežasties masažiniuose ir kosmetiniuose mišiniuose geriau naudoti bergamočių eterinį aliejų be bergapteno, nors šio kvapas, aišku, ir nėra toks turtingas, kaip gryno bergamočių aliejaus.

Parfumerija. Bergamočių eterinis aliejus naudojamas daugelyje kvepalų, kaip natūralus stabilizatorius ir viršutinės natos gražintojas. Gerai dera su kiparisu, jazminaičiu, kadagiu, neroliu, citrinžole ir visais citrusais.

 

Bergamočių eterinis aliejus DCMS/GCMS analizė

Bergamočių eterinis aliejus (be bergapteno) DCMS/GCMS analizė

  • Nenaudoti ant odos gryno, gali dirginti; skieskite su augaliniu aliejumi arba sviestu;
  • Bergamočių eterinis aliejus su bergaptenu gali padidinti odos jautrumą ultravioletinei natūraliai ir dirbtinei saulės šviesai, todėl nenaudoti 12 val. prieš einant į saulę arba tas vietas pridengti; maksimali rekomenduojama koncentracija einant į saulę – 0.4 %. Bergamočių eterinis aliejus be bergapteno nėra fototoksiškas, t.y. ant odos nereaguoja su saule, todėl masažiniams, kosmetiniams mišiniams geriau rinktis šį variantą. Visgi pilnas eterinis aliejus psichologiniam poveikiui bus kur kas veiksmingesnis;
  • Oksidavęsis (pasenęs) gali dirginti odą;
  • Saugoti akis;
  • Poveikis nėščiosioms ir laktacijos periodu yra nežinomas; nesant būtinybei, eterinių aliejų reiktų vengti pirmus 3 nėštumo mėnesius ir kūdikiams iki 3 mėn.;
  • Nepaisant aukštos fito - , aromaterapinės šio aliejaus kokybės, aromaterapeutų bendruomenė negali rekomenduoti vartojimo į vidų gydymo tikslais, tačiau toks naudojimas galimas, jei paskyrė gydytojas fito/ aromaterapeutas;
  • Nenaudoti katėms, paukščiams, žuvytėms, graužikams, ropliams (namuose garinkite nedideliais kiekiais ar naudokite sau asmeniškai); šunims, žirgams nenaudokite prie snukelio, lytinių organų, skieskite;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip vaistas;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip biocidas;
  • Laikyti sandariai uždarytą, tamsioje vėsioje vietoje.

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Įvertinimai (1)

5 4 3 2 1
100%
0%
0%
0%
0%
1 0 0 0 0

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
2019-04-18

tiesiog tobuli kvepalai; gaila, kad reaguoja į saulę ir negalima kvėpintis dieną. Tai bent vakarais pasidžiaugiu.

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades