INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Vaistinių ramunių eterinis aliejus (vokiškų ramunėlių) Chamomilla recutita Rauschert, sin. Matricaria recutita

Prancūzija
14,20 €
3 ml
Kodas: 47734227

Vaistinių ramunių, arba kaip mes įpratę jas vadinti – ramunėlių (germaniškų, mėlynųjų) eterinis aliejus - tai aromaterapijos klasika, vienas iš būtiniausių aliejų, kuriuos rekomenduojama turėti dėl jo universalumo, ir ypatingų savybių. Nuo senų senovės žinomos ramunėlių raminančios savybės odai, virškinimui, emocijoms.

Vaistinių ramunių eterinis aliejus yra tamsiai mėlynos spalvos dėl jame esančio chamazuleno.

  • 100 % natūralūs ingredientai
  • Be ftalatų
  • Pirties procedūroms
  • Atsipalaidavimui
  • Parfumerinė nata: vidurinė.

Aromaterapinės vaistinių ramunėlių savybės

  • Pasižymi švelniu, raminančiu poveikiu, kuris padeda įveikti nerimą ir nemigą, atpalaiduoja kūną ir protą. Tai vienas švelniausių, „minkščiausių“ eterinių aliejų, kuris tinka vaikams.
  • Puiki priemonė burnos gleivinės priežiūrai, pvz. perštinčios gerklės skalavimui. Įlašinami keli lašai ramunėlių eterinio aliejaus į šilto vandens stiklinę.
  • Silpnos koncentracijos (iki 1%)vandeninis ramunių eterinio aliejaus tirpalas itin tinka akių praplovimui ir kompresams.
  • Peršalimų sezono metu galima pakvėpuoti vandens, į kurį įlašnta ramunėlių eterinis, garais - malonu ir naudinga.
  • Ramunių eterinį aliejų galima naudoti ant pažeistos odos, jis gali paskatinti jos regeneraciją, sumažinti tinimą.
  • Palengvina dantenų diskomfortą kūdikiams kalantis dantukams.
  • Padeda esant virškinimo problemoms.
  • Gali padėti sureguliuoti gausias menstruacijas, padaryti jų eigą švelnesnę.

Kosmetinės ramunėlių aliejaus savybės

  • gali palengvinti įvarius odos ir gleivinių sudirgimus, 
  • gali padėti sumažinti tamsius šešėlius po akimis,
  • šorinių lytinių organų ir išangės srities odos ir gleivinės sudirgimus gali nuraminti pilnos ar dalinės dėdimosios vonios su ramunėlių aliejumi
  • padeda šviesinti plaukus. Ypač tinka riebiems plaukams.
  • šviesina ir minkština nuo saulės ir vėjo suskirdusią ir šerpetojančią odą.
  • naudojamas priemonėse nuo vystyklų sudirgusiai odai prižiūtėti.

Čia paminėtos ne visos šio  produkto savybės. Deja, dėl ES sveikatos teiginių reguliavimo negalime Jūsų išsamiai informuoti, net jei šio produkto nauda yra moksliškai įrodyta.

  • naudoti kosmetikos produktų sudėtyje - kremuose, muiluose, plaukų priežiūros ir vonios priemonėse.
  • relaksuojančiose aromaterapijos procedūrose - garinti difuzoriais, kvėpuoti užlašinus ant servetėlės, uostuko
  • naudoti voniose (pilnose ir dalinėse), kai kamuoja išorinių lytinių organų ir išangės srities odos ir gleivinės sudirgimai; 3-5 lašai į pilną 100L vonią arba 1-2 lašai dalinei 20-50L, eterinį aliejų išmaišyti 100ml riebaus pieno ar grietinėlės ir supilti į pripildytą vonią; vanduo turi būti iki 38C; vonios trukmė 10-20 min
  • vonelės su ramunių eteriniu aliejumi šviesina ir minkština suskirdusią, šerpetojančią pėdų, rankų odą.
  • kompresai su ramunių hidrolatu arba silpnos koncentracijos (iki 1%) vandeninis ramunių eterinio aliejaus tirpalas rekomenduojami pažeistai odai prižiūrėti, praplauti.
  • Plaukų šviesinimui - įlašinti į aliejines plaukų kaukes, šampūną, kondicionierių, iki 20 lašų į 100ml. Ypač tinka riebiems plaukams.
  • Nenaudoti ant odos gryno, gali dirginti; skieskite su augaliniu aliejumi arba sviestu;
  • Saugoti akis;
  • Poveikis nėščiosioms ir laktacijos periodu yra nežinomas; nesant būtinybei, eterinių aliejų reiktų vengti pirmus 3 nėštumo mėnesius ir kūdikiams iki 3 mėn.
  • Nepaisant aukštos fito - , aromaterapinės šio aliejaus kokybės, aromaterapeutų bendruomenė negali rekomenduoti vartojimo į vidų gydymo tikslais, tačiau toks naudojimas galimas, jei paskyrė gydytojas fito/ aromaterapeutas;
  • Nenaudoti katėms, paukščiams, žuvytėms, graužikams, ropliams (namuose garinkite nedideliais kiekiais ar naudokite sau asmeniškai); šunims, žirgams nenaudokite prie snukelio, lytinių organų, skieskite;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip vaistas;
  • Kvapų namai įspėja, kad šis eterinis aliejus nėra registruotas kaip biocidas;
  • Laikyti sandariai uždarytą, tamsioje vėsioje vietoje.

Vaistinės ramunės buvo atgabentos į Nepalą, čia prigijo ir puikiai auga pietiniame Nepalo regione, netoli Lumbinio, vietos, kur gimė Sidharta Gautama, vėliau tapęs Buda. Nepale ramunes vadina Damini ful.

Europoje ramunių naudojimo tradicijos siekia Antikos laikus. Tačiau Nepalo ramunės pasižymi stipresnėmis  savybėmis, nei romaniškosios jų giminaitės - didramunės (Anthemis nobilis), nes augdamos saulėtose karštose Nepalo lygumose, jos sukaupia didesnį azuleno kiekį.

Mūsų bičiulio Kailašo nuotraukos puikiai atspindi, kiek sunkaus rankų darbo reikia įdėti vietiniams žmonėms, kol Kvapų namus pasiekia vaistinių ramunių eterinis aliejus iš Nepalo.


  • buteliukas: stiklas
  • kamštelis - lašintuvas: plastikas
  • etiketė: popierius arba plastikas PVC

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Įvertinimai (1)

5 4 3 2 1
100%
0%
0%
0%
0%
1 0 0 0 0

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Agne
2015-11-02

Rekomenduoju- tiesiai ant veido odos, tinka visokiems berimams , egzemoms, spuogams, zaizdoms. Jokios salutines reakcijos. Puikiai ramina.