INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Dehidratuotos odos priežiūra

Nesunku pastebėti, kad tarp odos ir vandens – daugybė sąsajų, o dehidratacija yra viena iš jų. Tam, kad oda galėtų tinkamai atlikti savo funkcijas, būtina užtikrinti reikiamą drėgmės kiekį. Vis dėlto, taip yra ne visada, tad tenka susidurti su nemalonia pasekme – odos dehidratacija. Dehidratuota oda nėra lygu sausai odai – tai dažniausiai laikina odos būklė, net ir riebi oda gali būti dehidratuota.

Kvapų namuose sau tinkančius produktus gali atrasti kiekvienas, tačiau pasirinkti ne visuomet taip lengva – būtina įsigilinti į produktų sudedamąsias dalis ir jų poveikį, kitu atveju problemą galima tik paaštrinti. Būtent dėl to sukūrėme odos testą ir atrinkome jums tinkamiausius produktus, užtikrindami 100% kokybę, saugumą ir natūralumą.

Dehidratuotos odai prižiūrėti puikiai tiks šios priemonės:

Unikalios sudėties simondsijų (jojoba) aliejus iš „Simmondsia chinensis“ riešutų. Šalto spaudimo, nerafinuotas. Puikus "neriebus" aliejus veido odos priežiūrai ir masažui, papildo natūralius odos riebalus (atstato sebumą), todėl rekomenduojamas ir sausai, ir dehidratuotai odai, nes sustiprina tarpląstelinius odos lipidus ir barjerinę funkciją. Plaukams suteikia glotnumo ir žvilgesio.

Simondsijų  aliejaus sudėtis artimesnė vaškams nei aliejams, nes jo sudėtyje ne riebalų rugštys, o vaškai ir esteriai. Tokios sudėties dėka simondsijų aliejus tinka visiems odos tipams, net sausai ir jautriai odai, lengvai susigeria, saugo odą nuo dehidratacijos, žalingo aplinkos poveikio.

 

Simondsijų aliejus

 

Dehidratuota oda neretai būna itin jautri, stipriau reaguoja į netinkamus produktus, todėl šiam odos tipui puikiai tiks jautrios odos rinkinys SIMPLES. Levandų vanduo yra kultinis natūralus odos drėkiklis, tonikas ir prausiklis, ypač vertinamas dėl raminamųjų savybių. Kaip ir visi Kvapų namų hidrolatai, grynas, be konservantų ir alkoholio, be ftalatų.

Kvapų namuose siūlome ypatingos kokybės tikrą gryną Argano aliejų - šalto spaudimo, nerafinuotą, ekologišką, pagamintą Maroke. TIK tokios kokybės aliejus yra labai efektyvus emolientas (minkštiklis), nes be triglicerolių, jame yra ir daug vertingų bioaktyvių medžiagų - vitamino E (tokoferolių ir tokotrienolių), betakaroteno (provitamino A), keramidų ir kitų sudėtingų lipidų, reikalingų ląstelių membranoms ir odos vientisumui, barjerinei funkcijai. Ramina uždegimus, rekomenduojamas kaip minimalistinė (angl. "skinimalism") priemonė jautrios odos priežiūrai.

 

Rinkinys dehidratuotai odai

 

Kvapų namų asortimente rasite ir itin prabangų, sunkiai išgaunamą opuncijų sėklų aliejų, kuris vertinamas kaip emolientas, odos barjerinę funkciją atstatanti ir kolageno gamybą stimuliuojanti priemonė. Jį galima naudoti ir paakiams.

Opuncijų aliejus

Svarbu nepamiršti aromaterapijos distreso mažinimui, laikytis holistinio požiūrio – išsirinkti sau mieliausio kvapo hidrolatą, naudoti miego dulksnas ar difuzoriuje garinti eterinius aliejus, galinčius prisidėti prie geresnės psichoemocinės sveikatos.

Daugiau produktų, tinkančių dehidratuotai odai, rasite čia.