INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Riebios odos priežiūra

Riebios odos savininkės žino, kad jų oda reikalauja išskirtinės priežiūros. Nuolatinis kovojimas su odos blizgesiu ir riebalų pertekliumi vargina, kaip ir vis atsirandantys inkštirai ir spuogai. Norint to išvengti, reikia žinoti kaip teisingai prižiūrėti šį odos tipą, kad oda būtų sveika.

Kvapų namuose sau tinkančius produktus gali atrasti kiekvienas, tačiau pasirinkti ne visuomet taip lengva – būtina įsigilinti į produktų sudedamąsias dalis ir jų poveikį, kitu atveju problemą galima tik paaštrinti. Būtent dėl to sukūrėme odos testą ir atrinkome jums tinkamiausius produktus, užtikrindami 100% kokybę, saugumą ir natūralumą.

Riebiai odai reikalingi minimalistiniai produktai, būtinai be emulsiklių ir vaškų. Riebios odos priežiūrai puikiai tiks šios priemonės:

Gasulo molis, kuris nuplauna visus nešvarumus, pašalina negyvas ląsteles. Oda lieka minkšta, švelni it aksomas.  Sumaišytas su vandeniu, gasulas pakelia nuo paviršiaus nešvarumus ir riebalų perteklių. Procesą sąlygoja aktyvios teigiamą krūvį turinčios dalelės – katijonai.

Gasulo molis

 

Iškilus spuogeliams, su savimi turėkite taškinį koncentratą spuogams. Jo sudėtyje – eteriniai aliejai, kurie (remiantis tyrimais!) ypač „nepatinka“ spuogams: arbatmedžių, santalų ir vaistinių ramunių. Tepkite šiuo koncentratu spuogus keliskart per dieną.

 

Taškinis koncentratas spuogams

 

Riebios odos priežiūrai labai tinka mastikos, arbatmedžių ar vingiorykščių hidrolatai.

 

Hidrolatas

Jei kankina spuogai, svarbu neužkimšti, nesutraukti porų, kad negyvos ląstelės ir pertekliniai riebalai iš porų lengvai išeitų lauk. Taip pat mažinti jau esančius uždegimo židinius (skausmingus paraudimus, paburkimus), atstatyti odos mikrobų balansą, t. y. sudaryti sąlygas vešėti gerosioms bakterijoms, o ne dezinfekuoti ir sunaikinti visus mikrobus. 

Visa tai ir užtikrina ypatingos, unikalios sudėties 100% natūrali, šviežia, prebiotinė emulsija spuoguotai odai. Laiko patikrintas, itin efektyvus ir todėl vienas iš populiariausių Kvapų namų laboratorijos produktų. Sudėtyje nėra:

  • Jokių poras kemšančių ir spuogus sukeliančių techninių – funkcinių ingredientų – vaškų, emulsiklių, rišiklių, mineralinės alyvos.
  • Konservantų, naikinančių gerąją odos mikrobiotą - svarbiausią apsauginį odos barjerą.

Receptūroje naudojami tik uždegimą mažinantys, drėkinantys ir maitinantys augaliniai ekstraktai – rozmarinų hidrolatas, alavijų ekstraktas, nerafinuoti šalto spaudimo aliejai (vaistinių puiklapių aliejus, erškėtuogių aliejus) bei aukščiausios kokybės eterinių aliejų kompozicija. Dalis ingredientų yra sertifikuoti, ekologiški, be sintetinių medžiagų.

 

Emulsija spuoguotai odai

 

Jeigu yra randelių, galima pereiti prie šlamučių produktų. Svarbu nepamiršti aromaterapijos distreso mažinimui, laikytis holistinio požiūrio – išsirinkti sau mieliausio kvapo hidrolatą, naudoti miego dulksnas ar difuzoriuje garinti eterinius aliejus, galinčius prisidėti prie geresnės psichoemocinės sveikatos.

Daugiau produktų, tinkančių riebiai ir probleminei odai, rasite čia.