INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

KVAPŲ NAMAMS – Nacionalinis Aplinkai draugiškiausios įmonės apdovanojimas

Nacionaliniuose atsakingo verslo rinkimuose Kvapų namai pelnė Aplinkai draugiškiausios įmonės 2020 titulą! Džiaugiamės, kad mūsų nuoseklios pastangos saugoti tautiečių ir visos aplinkos sveikatą, vengiant teršalų, plastiko ir atliekų, buvo pastebėtos ir įvertintos

Kvapų namų vadovės Rūtos Daunoravičienės kalba priimant Nacionalinį Aplinkai draugiškiausios įmonės‘2020 apdovanojimą:

“Labai džiaugiuosi garbiosios komisijos įvertinimu ir su džiaugsmu priimu šį apdovanojimą visų Kvapų namų darbuotojų vardu.

Visos kartu dėkojame Bendruomenei už palaikymą ir atkaklumą. Lupant etiketes, plaunant, nešant į Kvapų namus stiklinius indus pakartotiniam naudojimui, už ryšulius barškančių "slonikėlių". Už “nepatogų” Jūsų atsakingumą. Žingsnelis po žingsnelio visiems drauge, ranka rankon kuriant sveikesnę aplinką. Nuoširdus jums ačiū!

Mąstant apie ekologiją ir sveikatą, turime peržengti egoistinį požiūrį ir net patogumus. Rinktis ne tik tai, kas "sveika man", bet ir tai, kas sveikiau aplinkai, ekosistemoms. Žmogus yra neatsiejama Gamtos ir aplinkos dalis.

Mielos ir mieli bičiuliai, draugai, bendraminčiai, kolegės!

Pasidžiaukime vis augančia sąmonėjančių žmonių bendruomene, suprantančia, kad aplinką kuriame patys, kad aplinkos ir Gamtos sveikata jau nė kiek nemažiau svarbi nei asmeninė. Kad vieno nėra be kito.

Nes viskas, ką išmetame ir nuplauname nuo savo kūnų ir namų – plastikai ir mikroplastikai, ftalatai, pesticidai ir kiti chemikalai - teka į upes, marias, jūrą, ir galų gale patenka į mūsų pačių lėkštes.

Šie chemikalai vis dar leidžiami naudoti buičiai skirtuose gaminiuose ir kosmetikoje. Jų pasitaiko ir ekologiškuose, sertifikuotuose gaminiuose. Milžiniškas chemijos pramonės augimas ir lobizmas yra pasiekęs tokį mastą, kad politikų ir valdininkų sprendimai niekais verčia ekologų ir visuomenės sveikatos specialistų pastangas.

Todėl mums nuoširdžiai svarbu prisidėti prie visų žmonių, stabdančių sintetinės netvarios chemijos pramonės augimą savo kasdieniniais pasirinkimais ir veikla. Iš pagarbos Augalui, Žemei, Žmogui ir Tradicijoms - su tokia teze gimė Kvapų namai 2008 – aisiais.

Kvapų namus įkūrėme tam, kad mes ir mūsų bendraminčiai turėtų sveikesnių ir švaresnių dalykų pasirinkimo galimybę. Ir štai jau 13 metų sijojame pelus nuo grūdų kvapų, aromaterapijos ir kosmetikos pramonėje.

Mūsų netenkino ir netenkins „popierinė“ reguliacija ir „popierinė“ kokybė. Todėl įkūrusios laboratoriją ir pradėjusios tyrimus, įsitikinome, kad dabartinė reguliavimo tvarka – tai tvarkos regimybė. O įmonių deklaruojama kokybė dažnai prasilenkia su realybe. Kad garsių įmonių godus pelno auginimas arba mažųjų entuziazmas be kompetencijos kelia įvairių rizikų ir žmonių, ir aplinkos sveikatai. O kai dar pasitelkiama galingoji rinkodara ir reklama, tie gražūs kosmetikos, kvepalų, tepalų ir aliejų buteliukai tampa realia grėsme; ypatingai - nėščiųjų, vaikų ir negimusių vaikų, vyrų sveikatai.

Esame įsitikinusios, kad 90% kosmetikos yra nereikalinga. Kad konservuota, odos mikrobiotą žalojanti kosmetika tik kuria rinką pati sau. Ir mūsų emocijomis grįsti impulsai kuria rinką... O juk keli lašai kokybiško sėklų aliejaus gali atstoti dešimtis kosmetikos produktų. Keli lašai aliejaus nutraukia sintetinės konservuotos kosmetikos sukeltas problemas. Keli lašai aliejaus sugrąžina gyvybę odos mikrobiotai... Nebealinkite odos konservantais, nutraukite tai, ką naudojate – ir jūsų odos problemos ims spręstis...

Dabar kaip niekad svarbios geros emocijos, pasitenkinimas, mažesni ar dideli kvapnūs pirkiniai ir jų suteikiami malonumai; ir sąmoningo vartojimo intencijos dažnai nubyra vos užsimezgusios.

Todėl kviečiam emocinius sprendimus nukreipti į tvaresnius, labiau apgalvotus pasirinkimus. Kviečiam daugiau jausti – ne tik save ir sau, bet ir pajusti save kaip aplinkos, Gamtos dalį.

Mums svarbu, kad visi - mes, Jūs ir Jūsų vaikai - naudotų tik švarius, natūralius, efektyvius produktus be konservantų, be mikroplastiko, ftalatų, pesticidų ir kitų endokrininę visų gyvų organizmų sistemas ardančių chemikalų. Tai nėra taip paprasta ir pigu, kaip jau supratote. Ne be reikalo esame vienintelė eterinių aliejų ir aromaterapijos įmonė Lietuvoje ir Baltijos šalyse, turinti savo tyrimų laboratoriją. Tikriname kiekvieną partiją dėl ftalatų, pesticidų ir kitų taršalų. Užtikriname aliejų autentiškumą ir kokybę ne popieriais, ne saldžiomis kalbomis. Realiai.

Ir vieninteliai Lietuvoje drįstame gaminti šviežią kosmetiką be konservantų – kad išsaugotume ir puoselėtume savo odos mikrobiotą ir sveikatą. Ir kad tie konservantai (biocidai) nuo mūsų kūnų nepatektų į aplinką.

Gamyboje nenaudojame plastiko ir sintetinių medžiagų. Gaminame tik tai, kas būtina. Kad ir mikrobiota, ir oda, kūnai, ir makrobiota (Gamta) būtų apsaugoti nuo pertekliaus ir taršos.

Esame maža didelės jėgos dalis. Tikim, kad mūsų, galvojančių apie aplinką ir sveikesnius pasirinkimus nuo pirmo žingsnelio, yra ir bus vis daugiau.”