INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Mama Agnė išbando natūralias priemones VAIKAMS: kas tiko, o kas ne?

Esu Agnė, dviejų berniukų, Adomo (3 m.) ir Rapolo (7 mėn.) mama. Šiuo metu išgyvenu labai aktyvų laikotarpį: įrenginėjame ką tik nupirktą namą, dalį laiko skiriu darbui, gana intensyviai sportuoju, ir, žinoma, mano vargas ir džiaugsmas – du judrūs ir visuomet dėmesio norintys sūnūs :) 

Juokais sakau, kad dirbu dviem etatais, nes paroje laisvų valandų beliko ne tiek ir daug, o jei jų ir yra, jos visos ištirpsta bendraujant su vaikais bei sprendžiant didesnes ar mažesnes su jais susijusias kasdienes nuotaikų, sveikatos problemas. 
Iki išbandžius „Kvapų namų“ priemones, nebuvau prisiekusi ekologiškų produktų gerbėja, tačiau visuomet vertinau ir vertinu, kuomet viena priemonė gali atstoti keletą – labai nemėgstu apsikrauti daiktais. Apskritai aromaterapijoje esu naujokė, nesu naudojusi jokių eterinių aliejų, hidrolatų. Tiesą sakant, visuomet knietėjo pabandyti, tačiau jaučiau, kad neturiu pakankamai žinių, galbūt teisinausi laiko stoka, o gal pritrūko ir drąsos: vis dėlto priemonės iš gamtos šiek tiek gąsdino savo poveikio jėga, apie kurią reikia išmanyti, o ypač tokias priemones naudojant SAVO vaikams...

Taigi be jokių išankstinių nuomonių ar nusistatymų (iki priemonių testavimo nebuvau „Kvapų namų“ klientė), noriu nuoširdžiai pasidalinti su kitomis MAMOMIS, kaip į mūsų namus atkeliavusios natūralios priemonės pakeitė/paveikė mūsų kasdienybę, kas patiko, o kas ne. Tik, žinoma, nepamirškite, kas tiko mums, jums gali netikti, ir atvirkščiai, – visi esame skirtingi ir reakcijos į tuos pačius kvapus, medžiagas gali būti nevienodos.

Pirmajam bandymui savo vaikams (su džiugesiu, kad priemones naudosiu ir aš su vyru) pasirinkau pačias švelniausias/saugiausias natūralias priemones, tinkančias ir kūdikiams: Levandų hidrolatą, Didramunių hidrolatą (gėlių ir žolynų vandenis) bei „Kvapų namų“ gaminamą „KN Vaikišką“ aliejų mišinį. Be to, vasarai būtino purškalo nuo uodų gamybai panaudojau eterinių aliejų mišinį KN „Atbaidantis vabzdžius“ (dabar "Iškylautojų" - red. pastaba)

 

APIE jo didenybę DIDRAMUNIŲ HIDROLATĄ...

Nieko nelaukus noriu atskleisti, kad mūsų namuose pačia mylimiausia, dažniausia naudojama iš minėtų priemonių tapo jo didenybė DIDRAMUNIŲ HIDROLATAS :)  Nors apie hidrolatus (distiliuotus augalų vandenis) buvau girdėjusi, tačiau man buvo naujiena, kad juose yra ištirpęs toks mažas eterinio aliejaus kiekis, jog nesibaiminant galima naudoti ir kūdikiams. Ir netgi nieko tokio, jei priemonės netyčia šiek tiek pateks į akis...

Visų pirma, visai šeimai vieningai patiko didramunių hidrolato kvapas, primenantis saldžių obuolių sultis, o juk jos – vaikų mėgiamiausios :) Tačiau labiausiai patiko šio hidrolato akivaizdus odą raminantis, minkštinantis bei paraudimus mažinantis poveikis.

Atėjus šiltajam sezonui, mažajam sūneliui Rapolui (7 mėn.) dažnai rausta užpakaliukas. Šiai problemai lengvinti mums labai tiko didramuniu hidrolatas (nors girdėjau mamos dažnai tam renkasi levandų hidrolatą): jis tikrai apmažina raudonį bei maloniai vėsina, kuomet jautri užpakaliuko odelė sukaista. Bet pastebėjau, kad didramunių hidrolatas labiau tinka profilaktikai: jei vaiką vargina „rimtesnis“ užpakaliuko šutimas, matyt, papildomai reiktų atrasti stipriau veikiančią natūralią priemonę arba jau turimą priemonę nuo šutimų geresniam efektui tepti po apipurškimo hidrolatu.

Rapolo dantukų dygimui palengvinti didramunių hidrolatą purškėme ant kramtukų, dantukų masažuoklių. Girdėjau, kad kitos mamos šį hidrolatą purškia tiesiai ant dantenų, tačiau Rapolui jos buvo itin jautrios. Masažuodamas dantenas su tokiais didramunių vandeniu apipurkštais kramtukais, Rapolas kuriam laikui nurimdavo, nebūdavo toks suirzęs.

Didramunių hidrolatas ypatingai pagelbėjo ir man. Nemažai laiko praleidžiu vaikščiodama ir derindama namo įrengimo klausimus, tad pastaruoju metu kenčiu nuo ant pėdų atsiradusių pūslių. Pradėjus pūsles plauti didramunių hidrolatu, pajutau greitą, malonų palengvėjimą: pūslės greičiau sugijo, o vėsinantis priemonės poveikis kaipmat nuimdavo nemalonius pojūčius :)

Didramunių hidrolatą rytais naudoju kaip veido toniką ar atsivėsinimui karštomis dienomis. Pastebėjau, kad šis vanduo šiek tiek apmažino spuogus. Tačiau labiausiai nustebino didramunių vandens poveikis mano išsausėjusiai odai, ypatingai kojų. Anksčiau sausai kojų odai visuomet naudojau kremą, tačiau išbandžiusi didramunių hidrolatą, džiaugiuosi, kad man jau jo nebereikės, nes poveikis man asmeniškai pasirodė geresnis. Didramunių hidrolatu išsausėjusią odą purškiu iškart po dušo, ypač negailiu kojoms: nudžiūvus hidrolatui lieka labai malonus jausmas, oda tampa ypatingai minkšta ir elastinga.

LEVANDŲ hidrolato kvapas ne visiems?

Kalbant apie LEVANDŲ HIDROLATĄ, negaliu nepaminėti, kad jo kvapas patiko ne visiems :) Man, ir ypač vyrui, jis pasirodė ryškus, gana neįprastas lietuviškai nosiai. Tačiau toks pojūtis buvo tik naudojant pirmuosius kartus.

Levandų hidrolatą  geresniam miegui naudojame visa šeima: tiesiog apipurškiame patalus prieš einant miegoti. Vyresniąjam Adomui (3 m.) tai suveikdavo, kaip priemonė „nuo pabaisų“ :)  Šį hidrolatą teko išbandyti ir ant vyresniojo sūnaus šviežiai nubrozdinto kelio, nugriuvus nuo paspirtuko: pirminį skausmą priemonė tuoj pat apmalšino.

O labiausiai levandų hidrolatas mums pravertė, kai Rapolas (7 mėn.) dėl karšo oro sušildavo vežimėlyje. Pajutau, kaip patogu tokį hidrolatą visuomet turėti su savimi išvykose ar trumpiems pasivaikščiojimams karštą vasaros dieną: keičiant sudrėkusius nuo prakaito Rapolo drabužėlius apipurkšdavau levandų hidrolatu jo nuogą odelę. Tai be galo švelnus, natūralus apsiplovimas, puikiai pakeičiantis taip mūsų nemėgiamas drėgnąsias servetėles :) 

„KN Vaikiškas“ aliejus – kai tikrai prireikia

Pirmiausia už ką norėčiau pagirti ši aliejuką yra tai, kad jis ypatingai greitai susigeria, nepalieka riebumo ir netepa – puikios savybės man visuomet kažkur skubančiai... :) 

„KN Vaikiškas“ aliejų mišinys mums ypač pravertė susidūrus su atopinės odos bėdelėmis. Vyresniojo sūnaus Adomo (3 m.) oda yra linkusi į atopinį dermatitą, tad keičiantis sezonui jo oda išsausėja, vietomis pleiskanoja. Šis aliejų mišinys, susidedantis iš migdolų bei ramunėlių žiedų ekstraktų, ypatingai padėjo pereinant iš pavasario į vasarą: priemonė puikiai suminkštino sausą, šiurkščią Adomo odą. Taip pat šiuo aliejuku kartą per savaitę po maudynių ištepdavau mažojo Rapolo odelę, kuri pasausėdavo dėl kieto vandens.

Ypatingai šis aliejus nustebino ir pamalonino mano odą :)  Atradau, kad jis tiesiog tobulas sausai mano rankų odai: ji pastebimai suminkštėjo, tapo elastingesnė, nedidelės žaizdelės, įtrūkimai daug greičiau užsitraukė. Jau žinau, kokia priemonė bus tinkamiausia mano rankoms žiemos metu  :) Be to, kaip minėjau, jo konsistencija tiesiog tobula: kiek anksčiau bandydavau natūralius aliejus, nepatiko, kad reikia ilgai laukti, kol susigers, o „KN Vaikiškas“ aliejus šiuo klausimu pasirodė ypač praktiškas.

Uodus atbaidyti galima ir DRAUGIŠKAI :) 

Kadangi levandų hidrolatas nepasirodė mūsų mėgiamiausiu, Kvapų namų konsultantė patarė jį panaudoti pasigaminti purškalui atbaidyti uodams. Labai apsidžiaugiau, nes tikrai nežinojau, kaip apsaugoti vaikus nuo mašalų, kai parduotuvėse daugiausia parduodami cheminiai repelentai, kurie ir suaugusiems nėra geras pasirinkimas. Natūralų purškalą pasigaminau labai paprastai: 5 ml eterinių aliejų mišinį „Atbaidantis vabzdžius“ supyliau į 90 ml levandų hidrolato buteliuką ir sukračiau. Viskas! :) 

Vyresniajam sūnui papurkšdavau ir ant odos, o mažajam Rapolui apipurkšdavau vežimėlį ar drabužius, nes mažiukams iki dvejų metų eterinius aliejus reikia naudoti labai atsargiai. Tik pastebėjimas: puolant uodams nedarykite ilgų tarpų ir vis nepamirškite papurkšti priemonės taip uodai nė nesugalvos užsukti „pasilabinti“ su jūsų mažaisiais :) 


Nuoširdžiai dėkoju „Kvapų namams“ už galimybę išbandyti kokybiškas, natūralias ir (kaip gera žinoti) visiškai saugias priemones savo šeimai. Prisipažinsiu atvirai: ekologiškos priemonės man kažkodėl siejosi su dėl vaikų išprotėjusiomis mamytėmis. Atrodė, kad galbūt jos persistengia kurdamos itin saugią, ekologiškumu paremtą aplink savo vaikams. Vis dėlto dabar, savo ir savo vaikų kailiu išbandžiusi natūralius produktus, galvoju kitaip: tokias priemones naudoti itin lengva ir patogu. Viena tokia priemonė paprastai pakeičia net keletą ir, svarbiausia, tinka visai šeimai, tad gyvenimas tampa žymiai patogesnis, taupesnis, neapkraunantis nereikalingais daiktais. Ateityje, manau, būsiu drąsesnė ir toliau eksperimentuosiu. Matyt, tereikia bent kartą išmėginti, jog įsižiebtų sąmoningumo kibirkštėlė... :) :)        

Mama Agnė

Susijusios prekės