INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Sausos odos rinkinys SIMPLES

-20%
Akcija
19,60 € 24,50 €
1 vnt
Kodas: 4772072004847

Dviejų žingsnių veido odos priežiūros rutina SIMPLES.

Jos pagrindas – turėti vos du, bet kokybiškus ir odai naudingus produktus. SIMPLES rutina suteikia odai atokvėpį, nes reikalingi tik du produktai – hidrolatas ir aliejus.

 

Sausos odos rinkinį SIMPLES sudaro: Rožių hidrolatas (ROŽIŲ VANDUO), ekologiškas (100 ml) ir Moringų aliejus (30 ml)

Grynas tikras damaskinių rožių vanduo (hidrolatas) be konservantų ir alkoholio iš ekologinio ūkio, puikaus subalansuoto kvapo, mūsų manymu – geriausias Lietuvoje. Distiliuotas specialiai tik rožių vandeniui gauti, o ne kaip šalutinis produktas distiliuojant rožių eterinį aliejų, kaip dažniausiai daroma.

Senovinės kvapiosios damaskinės rožės (bot. Rosa x damascena) auginamos ekologiniame ūkyje  Bulgarijoje. Rožių žiedai ir pumpurai skinami rankomis gegužę-birželį ir tuoj pat distiliuojami. Po to hidroliatas brandinamas. Toks rožių vanduo  natūraliausias veido prausiklis, gaiviklis ir tonikas. Grynas distiliavimo produktas, be alkoholio, konservantų, be sintetinių priedų ir kvapų, neskiestas. Tinkamas aromaterapijai, kosmetikai, maistui.

MORINGŲ ALIEJUS - nerafinuotas, spaustas rankiniu presu, šalto spaudimo.

Moringa oleifera (Moringaceae) — aliejinė moringa.Sinonimai: aliejus ben, behn.

Moringų aliejus yra vienas iš pačių seniausių žmonijos vartojamų produktų. Archeologų ir paleobotanikų teigimu, jis buvo žinomas Mesopotamijoje ir Egipte jau 2 tūkstantmetyje prieš m. e. Anglosaksiškoje mokslinėje literatūroje jis paprastai figūruoja kaip aliejus ben ar behn. Moringos dar vadinamos „būgno lazdelių medžiu“, mat jo sėklos yra susitelkusios į ilgas ir plonas it būgno lazdelė ankštis; ar „krienų medžiu“ dėl šaknų, atsiduodančių krienais.

Moringų tėvyne laikomos pietinės Himalajų priekalnės, iš kurių jis ilgainiui išplito Arabijos pusiasalyje ir Afrikoje. Moringa yra visokeriopai vertingas medis: ji sparčiai auga, puikiai pakelia sausrą ir lengvai prigyja smėlėtose dykrose, nes nėra reikli dirvožemiui; jos nesubrendusios sėklos su ankštimis naudojamos maistui (skonis primena šparagus), o sunokusios sėklos — aliejui. Moringų lapai, kupini vitaminų ir mikroelementų, valgomi it špinatai, o žaliuoja jie sausojo sezono pabaigoje, kai viskas aplink jau būna nudžiūvę. Be to, džiovinti lapai sumalami ir naudojami kaip maisto papildai, tad nenuostabu, kad moringas ypač skatinama veisti kraštuose, kur trūksta maisto.

Negana to, moringų sėklos ir šaknys yra labai vaistingos ir nuo seniausių laikų naudojamos medicinoje nuo pačių įvairiausių ligų, o jų lapų ir sėklų ekstraktai naudojami geriamam vandeniui valyti. Tradicinėje Pietų Indijos tamiliškoje sidhų medicinoje minėtos „būgno lazdelės“ laikomos vyriškumo vaistu ir vartojamos erekcijai gerinti. Manoma, kad senovės Egipte gydomųjų ir kvapiųjų tepalų gamyboje buvo naudojamas Moringa pterygosperma aliejus, jį maišydavę su frankincenso, mastikos bei kitomis dervomis, medumi, vynu ir žolėmis, taip pat naudoję enfloražui.

Moringoms (taip pat rapsams ir žemės riešutams) būdinga riebalų rūgštis buvo pavadinta beheno rūgštimi. Teigiama, kad šis pavadinimas gali būt kilęs iš persiško žodžio behen, etimologiškai susijusio su bahmano mėnesiu (vasariu), kada kasamos moringų šaknys. Tai sočioji riebalų rūgštis 22:0, kurios moringų aliejuje yra 9%. Aliejaus moringų sėklose yra palyginti nedaug — 30-40%, tad jis nepigus.
 

Informacijos šaltiniai:

  • www.treesforlife.org
  • Anwar F., Rashid U., „Physico-chemical characteristics of moringa oleifera seeds and seed oil from a wild provenance of Pakistan“, Pak. J. Bot., 39(5), 2007 
  • Brun JP. "The Production of Perfumes in Antiquity: The Cases of Delos and Paestum", Am J Arch, 104.2, April 2000.
  • Manniche L. "An ancient Egyptian herbal", 2006.
  • Vikipedija

Rūta Daunoravičienė, (C) Kvapų namai 2011

Rožių hidrolatas (ROŽIŲ VANDUO), ekologiškas

  • 100 % natūralūs ingredientai
  • Be ftalatų
  • Ekologiškas
  • pH: 5-7
  • Sausai odai
  • Normaliai odai
  • Jautriai odai
  • Brandžiai odai
  • Riebiai /Mišriai odai
  • Spuoguotai odai
  • Išsiplėtusiems kapiliarams.

Rožių hidrolatas tinkamas bet kokiam odos tipui, taip pat jautriai, sausai, brandžiai odai. 

Damaskinių rožių  hidrolatas :

  • neutralizuoja kieto vandens nuosėdas ant odos;
  • drėkina;
  • vėsina ir ramina kaistančią odą;
  • puoselėja odą ir harmonizuoja;
  • tinka veido prausimui ir valymo užbaigimui;
  • atgaivina ir tonizuoja.

Siekiate ne tik kosmetinio, bet ir holistinio aromaterapinio efekto - sustiprinti savąją moteriškąją energiją? Tuomet kartu rekomenduojame naudoti ir rožių žiedų papildus La Vie en Rose. 

 

Moringų aliejus

  • Išgavimo būdas: šaltas spaudimas
  • Nerafinuotas
  • Sausai odai
  • Brandžiai odai
  • Plaukams.

Moringų aliejaus sudėtis

oleino ~70%, palmitino ~9%, beheno ~9%, stearino ~7% (viso ~ 25% sočiųjų riebalų rūgščių). Beheno riebalų rūgštis lydosi +80°C. Ji ir kitos sočiosios riebalų rūgštys kambario temperatūroje sudaro nuosėdas, tad mūsų kraštuose moringų aliejus gali būti neskaidrus, susisluoksniavęs.
Nemuilinę, t. y. vertingiausią odai, maitinamąją nerafinuoto aliejaus dalį sudaro vitaminas E (daugiausia tokoferolis α) ir steroliai  β-sitosterolis (jo daugiausia), kampesterolis, stigmasterolis ir avenasterolis; rafinuotame moringų aliejuje šių medžiagų beveik nelieka.
Aliejus yra gelsvas ir beveik bekvapis, su labai lengva šviežios žalumos gaida. 

Moringų aliejaus savybės

Pastaba: MORINGŲ ALIEJUS  GAMINAMAS DAUG KUR IR ĮVAIRIAUSIAIS BŪDAIS, TODĖL JO SUDĖTIS IR SAVYBĖS NEABEJOTINAI SKIRIASI. TODĖL LAIDUOTI GALIME TIK UŽ MŪSŲ SIŪLOMĄJĮ.

Moringų aliejus -

  • Minkština odą ir itin gerai sulaiko drėgmę.
  • Itin gerai saugo nuo pirmalaikio odos senėjimo  tiek raukšlių, tiek pigmentines dėmes sukeliančių veiksnių: UV spindulių bei cheminių dirgiklių.
  • Puikus emolientas  suminkština ir išlygina šiurkščią vyrų odą (geriausia naudoti po skutimosi), taip pat rankų ir kūno odą.
  • Maitina išsekusią odą, padeda atkurti pažeistą jos vientisumą ir sulaikyti drėgmę raginiame sluoksnyje.
  • Padeda atkurti odos apsauginę riebalinę plėvelę po prausimosi, baseino ir kaitinimosi saulėje.
  • Plaukams suteikia glotnumo ir žvilgesio. Moringų ekstrakto yra Bema BioHair šampūnuose ir balzamuose.

Moringų aliejaus naudojimas

• Vietoj veido kremo: labiausiai moringų aliejus rekomenduojamas sausai ir mišriai odai, ypač vyresnio amžiaus; saugo odą nuo sendinančio UV spindulių ir teršalų poveikio  raukšlių, pigmentinių dėmių atsiradimo ant atvirų kūno vietų: veido, kaklo, rankų;
• Vietoj kremo po skutimosi;
• Kaip kūno odos drėkiklis;
• Kaip plaukų balzamas;
• Kvapiems ekstraktams, kvepalams gaminti  nes yra labai stabilus ir ilgai nesensta, be to, neprimeta savo kvapo.

Prieš naudojimą buteliuką su moringų aliejumi reikėtų pašildyti po karšto vandens srove, kad visos medžiagos išsilydytų ir susimaišytų.
Moringų aliejų galima naudoti gryną arba mišiniuose.  Greičiau įsigeria į šlapią odą, todėl prieš tepant rekomenduojame ją sudrėkinti vandeniu ar hidrolatu;

SIMPLES veido odos priežiūros rutiną sudaro vos du produktai: 

  1. Hidrolatas, kuris  veikia kaip drėkiklis, tonikas,
  2. Aliejus, kuris drėkina, maitina, ramina, valo makiažą ir dulkių likučius.

Švarios, vandeniu nupraustos odos rutiną ryte pradėkite su hidrolato dulksna. Ji atgaivins, tonizuos ir sudrėkins odą. Nespėjus dulksnai įsigerti, tepkite kelis lašus aliejaus – ant drėgnos odos jis geriau įsigeria ir nepalieka riebumo pojūčio.

Vakaro rutiną rekomenduojama pradėti nuo odos valymo. Ją nuvalyti galite dviem būdais: aliejumi arba gasulo moliu (pasta). Valomasis aliejus tirpdo nešvarumus, sugeria makiažo perteklių ir tuo pačiu metu drėkina odą. Gasulo pasta arba molis nepažeidžia odos, sugeria sebumo perteklių. Kad ir kurį veido valymo būdą pasirinktumėte, po jo abiem atvejais pagal poreikį naudokite hidrolato dulksną ir jei norisi – maitinimą aliejumi.

Prisiminkite, kad veido oda – jautri pokyčiams, todėl pradėjus SIMPLES rutiną ją būtina tęsti mažiausiai dvi savaites ir tuo metu nenaudoti jokių kitų kosmetikos priemonių. Taip galėsite įvertinti, kaip parinkti aliejai ir pasikeitusi rutina veikia Jūsų odą. 

Rosa x damascena  2022 01 31 RDDSBLFW0621 Bulgaria

Rosa x damascena žiedų hidrolatas, ekologiškas, Bulgarija, 2022

Rožių hidrolatas (ROŽIŲ VANDUO), ekologiškas

ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, eterinio aliejaus komponentai: CITRONELLOL, GERANIOL, EUGENOL

 

Moringų aliejus

Moringa oleifera seed oil.

Sudėtis: moringų aliejus.

Rožių hidrolatas (ROŽIŲ VANDUO), ekologiškas

  • Apribojimų naudojimui nėra;
  • Laikyti tamsioje, vėsioje vietoje sandariai uždarytą.

DĖMESIO! Hidrolatui gali būti pavojinga 0°C ir žemesnė temperatūra. Esant tokiai temperatūrai, hidrolatus rekomenduojame įsigyti salone, nes siuntų tarnybos ne visada gali užtikrinti optimalias sąlygas produkto transportavimui.

 

Moringų aliejus

  • Spalva ir koncentracija skirtingose aliejaus partijose gali svyruoti dėl orų, klimato reiškinių, tai normalu ir būdinga natūraliems augalų ekstraktams.
  • Laikyti sandariai uždarytą sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje.
  • Saugoti turinį nuo drėgmės ir nešvarumų patekimo  aliejus gali pradėti gesti (oksiduotis).
  • Aliejaus buteliuke yra tiek, kiek nurodyta etiketėje, vizualiai kiekis gali skirtis dėl buteliukų dizaino. 
  • Nenaudoti, jei pasikeitė ir atsirado nemalonus kvapas.
  • buteliukas: stiklas
  • purkštukas: plastikas
  • etiketė: plastikas PVC
  • kamštelis: aliuminis
  • etiketė: plastikas PVC

Įvertinimai (1)

5 4 3 2 1
100%
0%
0%
0%
0%
1 0 0 0 0

Ši laukelį palikite tuščią