INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Veido odos priežiūros rutina SIMPLES – ramybė Jūsų odai

Ar pastebėjote, kad gaminių kosmetikos krepšelyje daugėja, o planas turėti sveiką odą – sudėtingėja? Šio reiškinio priežasčių yra daug, tačiau viena pagrindinių – cheminių ir sintetinių ingredientų gausa. Jie vargina odą, slopina natūralią mikrobiotą, todėl turėti sveiką, stiprią ir gražią odą darosi vis sunkiau.

Norėdami sustabdyti šį greitai besisukantį kosmetikos vartojimo ratą ir pagaliau turėti sveiką, švytinčią odą, sukūrėme SIMPLES – prancūzišku paprastumu paremtą veido odos priežiūros rutiną. Ją išbandę pamatysite, kad kasdienei priežiūrai ir švytinčiai odai pakanka labai nedaug.

 

Kelias sveikos odos link

Nusprendę išbandyti minimalistinę odos priežiūros rutiną, pradėkite nuo savo kosmetikos revizijos. 

Pirmiausia, rekomenduojama atsisakyti kosmetikos su konservantais. Tokios priemonės mikrobus naikina ne tik kremo indelyje, bet ir ant Jūsų odos. Konservantai ir kiti sintetiniai ingredientai žaloja natūralią odos mikrobiotą, todėl oda tampa jautresnė, mažiau atspari aplinkai. Taip pat vertėtų dėmesį atkreipti į pudros, BB ir CC kremų naudojimą. Šių gaminių kietosios dalelės nesuyra ir užkemša poras (nors gamintojai dažnai teigia atvirkščiai). Šių produktų atsisakymas – pirmas ir svarbus žingsnis, kad pajustumėte SIMPLES efektą.

SIMPLES rutinos produktai yra ekologiški, natūralūs, o jų sudėtyje – tik švelniai balansuojančios ir odos funkcijas aktyvinančios augalinės medžiagos: vanduo, maitinantys ir drėgmę sulaikantys riebalai bei vertingi bioaktyvūs ingredientai. Jie draugiški ne tik žmogaus odai, bet ir gamtai.

 

SIMPLES odos priežiūros rutina

SIMPLES veido odos priežiūros rutiną sudaro vos du produktai: 

  1. Hidrolatas, kuris  veikia kaip drėkiklis, tonikas,
  2. Aliejus, kuris drėkina, maitina, ramina, valo makiažą ir dulkių likučius.

Švarios, vandeniu nupraustos odos rutiną ryte pradėkite su hidrolato dulksna. Ji atgaivins, tonizuos ir sudrėkins odą. Nespėjus dulksnai įsigerti, tepkite kelis lašus aliejaus – ant drėgnos odos jis geriau įsigeria ir nepalieka riebumo pojūčio.

Vakaro rutiną rekomenduojama pradėti nuo odos valymo. Ją nuvalyti galite dviem būdais: aliejumi arba gasulo moliu (pasta). Valomasis aliejus tirpdo nešvarumus, sugeria makiažo perteklių ir tuo pačiu metu drėkina odą. Gasulo pasta arba molis nepažeidžia odos, sugeria sebumo perteklių. Kad ir kurį veido valymo būdą pasirinktumėte, po jo abiem atvejais pagal poreikį naudokite hidrolato dulksną ir jei norisi – maitinimą aliejumi.

 

SIMPLES rutina – visiems odos tipams

Nors SIMPLES rutina – paprasta ir sudaryta iš vos kelių produktų, ją galima pritaikyti visiems odos tipams. Dėl augalinių aliejų, hidrolatų įvairovės priemonės yra tinkamos tiek jautriai, problematinei, tiek sausai ar brandžiai odai.

Jautri oda maloniai priima levandų, vingiorykščių, beržų pumpurų, didramunių, vaistinių ramunių hidrolatus. Vietoje kremo idealiai tiks aliejų mišinys „Jautriai odai“ arba argano, simondsijų aliejai, medetkų fitolis. Nuo tokios odos makiažą galima nuvalyti prausiamuoju gasulo moliu arba jau paruošta gasulo pasta. Jei molis sukelia sausumo pojūtį, į jo pastą galima įlašinti kelis lašus aliejaus.

Brandi oda mėgsta frankincenso, rožių, šlamučių, švitrūnų hidrolatus. Ypač maloniai tepasi ir efektyviai odą pamaitina aliejų mišinys „Brandžiai odai“, taip pat – puiklapių, vanilės eliksyro, šaltalankių uogų (mišinyje), erškėtuogių, šaltalankių (mišinyje), moringų aliejai.

Prisiminkite, kad veido oda – jautri pokyčiams, todėl pradėjus SIMPLES rutiną ją būtina tęsti mažiausiai dvi savaites ir tuo metu nenaudoti jokių kitų kosmetikos priemonių. Taip galėsite įvertinti, kaip parinkti aliejai ir pasikeitusi rutina veikia Jūsų odą. 

 

Aliejus – ne tik maitinimui 

Aliejaus naudojimo ant odos prisibijoma dėl kelių gajų mitų. Pirmasis jų – aliejus tik maitina odą. Galime patikinti, kad jis tikrai turi daugiau savybių, tarp kurių – ir odos drėkinimas. Aliejus padengdamas odą plėvele, neleidžia drėgmei išgaruoti. Drėkinančiais vadiname arganų, lazdynų, burnočių, juodgrūdžių aliejus. Be to, kai kuriuos aliejus galima maišyti arba į juos įlašinti fitolių, eterinių aliejų ir taip suteikti priemonei dar daugiau drėgmę padedančių saugoti medžiagų. 

Kita vertus, nei aliejus, nei kita priemonė nesuteiks pakankamai drėgmės, jei Jūsų kūnas bus dehidratuotas. Odos drėgmė pirmiausia atkeliauja iš vidaus, todėl būtina kasdien išgerti bent 30 ml vandens vienam kūno kilogramui. 

Antrasis mitas – aliejus kemša odą. Tai yra netiesa, jei aliejus kokybiškas ir parenkamas pagal odos tipą.

 

Tinkamo ir kokybiško aliejaus kriterijai

SIMPLES rutina sėkminga gali būti tik tada, kai naudojate pačios aukščiausios kokybės priemones. 

Siekiant išsirinkti kokybišką aliejų, svarbiausi keli kriterijai – šaltai spaustas, nerafinuotas, grynas (be priemaišų) aliejus. Jei aliejus tikrai neskiestas, ingredientų sąraše pamatysite tik vieno aliejaus lotynišką arba anglišką pavadinimą. Geriausi aliejai yra iš laukinių augalų sėklų ir riešutų. Taip pat pagaminti rankiniu būdu arba mechaniniu presu (bet ne gamykloje!).

Būtent tokius aliejus rasite „Kvapų namuose“ – stengiamės iki smulkmenų sužinoti aliejaus gamybos istoriją ir kiekvieno gaminio veikliąsias medžiagas, sudėtį papildomai išanalizuojame mikrolaboratorijoje.