INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Veido odos paruošimas makiažui: pagrindiniai žingsniai

Daugelis grožio meistrų sutiks, jog vienas svarbiausių makiažo žingsnių yra tinkamas veido odos paruošimas. Tik tinkamai sudrėkinta oda leis užtikrinti, kad makiažo pagrindas nesusisluoksniuos, akių šešėliai nesubėgs į raukšleles, o makiažas nepriekaištingai atrodys visą vakarą. Kaip tik todėl paruošėme kelis patarimus – nuo tinkamo veido odos valymo ir drėkinimo iki makiažo užfiksavimo.

 

VEIDO ODA TURI BŪTI GERAI NUVALYTA

Ruošiant veidą makiažui, svarbiausia gerai nuvalyti odą. Ją kruopščiai nuprauskite prausikliu, naudodami drungną ar net šaltą vandenį – tai padės sutraukti poras. Labiau nei putojantys prausikliai odą tausoja natūralios odos valymo priemonės, tokios kaip gasulo molis arba pasta – jie sugeria riebalų perteklių ir ypač gerai ištraukia nešvarumus iš porų. 

Net jei jūsų oda riebi ar paveikta aknės, odos valymui tinka ir valomieji veido aliejai. Veidą padenkite jautriai odai tinkančiu valomuoju veido aliejumi ir jį nuvalykite drėgnu vatos tamponu. Naudojant veido aliejų, po prausimo odos nebūtina drėkinti – aliejus valymo metu kartu ir primaitina odą. 

Paruošti veidą kosmetikos priemonių naudojimui taip pat padės valomosios veido kaukės – jas galite naudoti po prausiklio. Natūralaus molio kaukės pasižymi ypatingomis valomosiomis savybėmis, todėl veidas spindės dar iki makiažo. Molį rinkitės pagal savo veido tipą: riebiaodėms tiks riebalų perteklių sugerianti žalio molio kaukė, o jautrią odą tausos rausvo molio kaukė

Nepamirškite ir lūpų. Nušveistos lūpos geriau pasisavins veikliąsias natūralių lūpų balzamų medžiagas, ant jų tolygiau dengsis lūpdažiai. Mes rekomenduojame ypač kvapnius cukrinius lūpų šveitiklius su vanile arba rožėmis

 

NEPAMIRŠKITE TONIZUOTI

Nuvalę odą prausikliais ar aliejais, dažnai pamirštame apie kitą būtiną žingsnį – valymą toniku. Tonikas skirtas atkurti odos pH balansą, atgaivinti odą bei paruošti ją trečiajam žingsniui – drėkinimui.

Ieškantiems cheminių tonikų alternatyvų, rekomenduojame išbandyti natūralius vandeninius vaistažolių ekstraktus – hidrolatus. Tai saugiausi prebiotiniai veido tonikai, kurie drėkina, gaivina ir ramina odą. Visi mūsų hidrolatai yra be konservantų, todėl tinka net ir jautriausiai odai. 

Hidrolatus rekomenduojame rinktis pagal odos tipą ir mėgstamą kvapą:

·       sausai odai tiks raminantis ir gaivinantis šalavijų hidrolatas;

·       normaliai ir mišriai odai – stimuliuojantis pušų hidrolatas;

·       riebiai, mišriai, porėtai odai išbandykite matizuojantį mastikos hidrolatą arba poras sutraukiantį rozmarinų hidrolatą;

·       bet kokiam odos tipui patiks rožių hidrolatas;

·       nemėgstantiems ryškesnio kvapo siūloma rinktis beveik bekvapį beržų pumpurų hidrolatą.

Kaip jį naudoti? Hidrolatu purkškite nuvalytą veido odą, leiskite susigerti ir nudžiūti savaime. Hidrolatą galite naudoti ir makiažo užbaigimui. Hidrolatą iš kiek toliau purkškite ant atlikto makiažo – taip biri pudra geriau „sukibs“ su oda, o makiažas užsifiksuos ir ilgiau atrodys nepriekaištingai. 

 

SVARBIAUSIA – TINKAMAS ODOS DRĖKINIMAS

Ant išsausėjusios odos tolygiai padengti makiažo priemonių yra beveik neįmanoma, todėl  trečiasis ir pats svarbiausias žingsnis yra odos drėkinimas.

Pradėkite nuo serumo, kuris pamaitins gilesnius odos sluoksnius. Priklausomai nuo veikliųjų ingredientų, serumai odą gali regeneruoti ir raminti (naujasis karotinoidų ProA serumas), jauninti ir stangrinti (šlamučių serumas), minkštinti bei stipriai drėkinti (bosvelijų serumas). 

Drėgmės odoje „užrakinimui“ reikalingas ir veido kremas, kurį rekomenduojama rinktis pagal odos tipą. Kol visiems tiks maitinantis ir drėkinantis universalus kremas, probleminei odai išbandykite nuo raukšlių bei spuogų saugantį šviežią nerolio kremą, brandžiai odai – trijų rožių kremą su bičių vašku. 

Rinkdamiesi kremą, atkreipkite dėmesį į jo sudėtį. „Kvapų namai“ vieninteliai Lietuvoje gamina natūralius ir šviežius veido kremus be konservantų ir emulsiklių – tai leidžia išvengti odos dirginimo ir alergijų. Visi mūsų veido serumai ir kremai turi būti tepami ant vandeniu arba hidrolatu sudrėkintos odos. 

 

NEPAMIRŠKITE MAKIAŽO GERAI NUVALYTI

Kad cheminiai ingredientai ir nešvarumai nekimštų porų ir nesukeltų problemų, makiažą būtina kruopščiai nuvalyti. Tam tiks jau minėtos veido valymo priemonės (išskyrus hidrolatus), o itin gausiam makiažui ar sceniniam grimui (išskyrus akims) rekomenduojame botaninį sviestmedžių muilą. Švariai nuvalę veidą, odą nuraminkite ir atgaivinkite hidrolatu.