Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Jie naudojami užtikrinti svetainės efektyvumą (pavyzdžiui, atsiminti kalbos pasirinkimą, krepšelio turinį). Svetainėje gali būti naudojami trečiųjų šalių slapukai (pvz., Google Analytics lankomumo stebėjimui). Jūs galite uždrausti slapukų naudojimą savo naršyklės nustatymuose, tačiau negalėsite pilnavertiškai naudotis visomis šios svetainės funkcijomis.

Avokadų aliejus Persea grattissima

5,00 €
30 ml
6,90 €
50 ml
11,40 €
100 ml

 

Žodis avokado kilęs iš actekų kalbos. Avokadų medžio (Bot. Persea grattissima, P. americana, Lauraceae, laurinių š.) gimtinė - tropinės ir subtropinės Amerikos zonos. Jį 15 a. atrado Amerikos užkariautojai ispanai ir atgabeno į Europą. Šiuo metu jis auginamas Ispanijoje, Izraelyje ir kitose Viduržemio jūros pakrantėse. Etnobotanikai teigia, kad avokadą vietiniai Amerikos gyventojai augino 7000 metų, tačiau Europoje jis plačiau imtas auginti tik 20 a. Actekai avokadų vaisius ne tik valgė, bet juos naudojo ir kaukėms nuo raukšlių. Avokadų pomada buvo naudojama ant plaukų, kaip plaukų augimo stimuliatorius.

Aliejus spaudžiamas iš pernokusių, apdžiuvusių avokadų vaisių, kurie prekybai jau netinkami. Prieš spaudimą vaisiai nulupami ir išimami kauliukai, susmulkinti avokadai džiovinami bedeguonėje aplinkoje maždaug prie +130°C tam, kad būtų pašalintas vanduo, kuris su aliejumi gali sudaryti nepageidaujamą emulsiją. Sudžiuvusios avokadų skiltelės sugrūdamos ir šaltuoju būdu spaudžiamas aliejus.

Kosmetikos pramonėje dažniausiai naudojamas ekstrahuotas šviesiai gelsvos spalvos skystis, kuris vadinamas avokadų aliejumi, tačiau pastarasis rafinuotas produktas NĖRA TIKRAS AVOKADŲ ALIEJUS. Kosmetikos pramonėje toks ekstrahuotas avokadų produktas patogus dėl to, kad jis neįtakoja kremų spalvos ir kvapo.

Vėsesnėje temperatūroje avokadų aliejus yra tirštas, nepermatomas, jame plaukioja netgi nuosėdų gumulėliai, tačiau vos tik aliejus sušyla - jis nuskaidrėja. Prie 0ºC avokadų aliejus yra kietas, o kambario temperatūroje vėl suskystėja. Toks gyvas aliejaus keitimasis - geras ženklas, kad aliejus yra tikras, nerafinuotas, neperėjęs žalojančio rafinavimo proceso. Nerafinuotas avokadų aliejus yra tirštas, sodrios žalios spalvos ir malonaus žalių avokadų kvapo. Avokadų aliejaus laikyti šaldytuve nepatartina, nes kai kurios vertingos medžiagos iškris į nuosėdas.

Kilmės šalis Pietų Afrikos Respublika

  • Reikia turėti
 
  • Išgavimo būdas: šaltas spaudimas
  • Nerafinuotas
  • Sausai odai
  • Jautriai odai
  • Brandžiai odai.

---

Avokadų aliejus nuostabiai saugo ir tausoja odą. Kosmetikoje avokadas naudojamas dėl antioksidanto chlorofilo ir didelio lecitino - natūralaus humektanto - kiekio. Kaukė su avokadų aliejumi gerai išvalo ir drėkina odą. Sumaišytas lygiomis dalimis su nerafinuotais sezamų ir alyvų aliejais saugo nuo saulės. Gryno avokadų aliejus pagrindinės veikliosios medžiagos yra riebiosios rūgštys - linolo (omega 6) rūgštis, oleino, palmitino rūgštys, visa puokštė vitaminų - A, B1, B2 ir D ir E.

Natūraliai kosmetikai, aromaterapijoje, masažams ir  kai siekiama ne prekinės produkto išvaizdos, o terapinio poveikio, turi būti naudojamas tik nerafinuotas, žalias, šaltai spaustas avokadų aliejus.

 Išoriškai avokadų aliejus yra -

  • nuostabus odos minkštintojas;
  • nuo raukšlių: paakių ir kaklo odai; stabdo odos senėjimą;
  • ypač rekomenduojamas sausai odai;
  • į epidermį prasiskverbia daug giliau, nei daugumas kitų kosmetinių aliejų;
  • labai vertingas masažo aliejus;
  • klinikiniai tyrimai nurodo, kad turi odą gydančių savybių;
  • drėkinantis, minkštinantis,
  • nuo odos uždegimų.

Perspėjimas: bespalvis arba šviesiai gelsvas šiek tiek avokadų kvapą primenantis aliejus, kuris dažniausiai yra parduodamas kaip avokadų aliejus, nėra tinkamas terapiniam naudojimui.

Avokadai yra beveik tobulas maistas, lengvai virškinamas, padedantis nuo skrandžio problemų, vidurių užkietėjimo, šlapimo takų infekcijų, taip pat kepenų ir tulžies veiklai skatinti.

 

Literatūra:

" Les huiles végétales : huiles de santé et de beauté" de Chantal et Lionel Clergeaud

" Les huiles végétales " de Fritsch J.

" Les cahiers pratiques de l'aromathérapie française - Dermatologie" de Dominique Baudoux

Price L., Carrier Oils For Aromatherapy and Massage, 2008.

 

Ekspertai siūlo

Įvertinkite šią prekę

(Paspauskite žvaigždutę)

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Neringa
5
2018-06-06

Puikiai odą minkštinantis aliejus. Vienas iš mano favoritų, kai norisi ko nors lengvo ir minkštinančio.

#
Inga
5
2018-06-06

Man šis aliejus labai patinka dėl savo lengvumo. Jeigu kitais bijau tepti paakius, kad nedirgintų ir neužsikimštų oda, šis tobulai ir greitai susigeria.

#
Asta
5
2015-08-27

Tobulas. Esu išbandžiusi daug aliejų ant veido odos, bet šis pirmasis, ir vienintelis, kuris neužkemša porų, ypač lengvai susigeria. Nuramino odą, nesukėlė nei vieno spuogelio. Naudoju jau maždaug mėnesį, ir pradedu pastebėti odos skaistėjimą :) Esu labai patenkinta ir pirksiu dar ne vieną buteliuką :)

#
Liepa
5
2014-06-19

Nuostabus aliejus

Salonai

Balneum Mariae
Šeimyniškių g. 3A, Vilnius
tel. +370 672 97600

I - V

11.00 - 19.00

Aromata Mirabilia
Šaltinių g. 22, Vilnius
tel. +370 610 20180

I - V 11.00 - 19.00
Pietūs 14.30 - 15.00
VI 11.00 - 15.00

 

Salonas PC Ozas, II a.
Ozo g. 18, Vilnius
tel. +370 673 11022

I - VI 10.00 - 22.00
VII 10.00 - 21.00

Salonas Kaune
Vilniaus g. 37, Kaunas
tel. +370 670 82811

I - V 10.00 - 19.00
Pietūs 14.00 - 14.30
VI 10.00 - 15.00
 

Salonas Klaipėdoje PC Akropolis
Taikos pr.61, Klaipėda
Lietuvininkų a.217
tel. +370 672 70911

I - VII 10.00 - 21.00
Member since 2013
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades