INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Besidomintiems aromaterapija: 9 paskaitų ciklas „Eterinių aliejų biochemija – kelias į kvapų terapijos pažinimą“

Šiandien aromaterapijos poveikį nuginčyti sunku – atliekama vis daugiau tyrimų, patvirtinančių, kad kvapų terapija gerina nuotaiką, mažina stresą ir nerimą, padeda atsipalaiduoti bei lengviau užmigti. Deja, kartu su aromaterapijos populiarumu didėja ir internete skelbiamos, tačiau ne visada patikimos informacijos srautai. 

Ieškantiems patikimos informacijos iš patvirtintų šaltinių sukūrėme 9 paskaitų ciklą „Eterinių aliejų biochemija – kelias į kvapų terapijos pažinimą“. Į dažniausiai kylančius klausimus atsakančios paskaitos yra skirtos visiems, kurie domisi aromaterapija, jos naudojimu buityje, masažuose ir kitose sveikatinimosi procedūrose. 

 

Paskaitų ciklas visiems, kurie domisi aromaterapija

Devynios paskaitų ciklo dalys remiasi integratyvios prancūziškosios ir mokslinės aromaterapijų principais bei taisyklėmis. Išklausę paskaitas sužinosite, kaip pasirinkti tinkamiausius aliejus konkrečiam poreikiui ar problemai spręsti, kokiais atvejais verta taikyti aromaterapiją, kaip eterinius aliejus naudoti efektyviai ir saugiai bei kaip išsirinkti kokybišką eterinį aliejų. Informacija pritaikyta ir naujokams, siekiantiems įgyti vertingų ir moksliškai pagrįstų žinių, ir jau pažengusiems aromaterapijos gerbėjams.

Šį pranešimų ciklą sukūrė sertifikuota aromatologė, integratyvios prancūziškosios aromaterapijos specialistė, eterinių aliejų biochemijos specialistė, lektorė, edukologė, nuolat savo žinias tobulinanti chemikė Eglė Juknevičienė. Lektorės sukurtus aromaterapijos rinkinius galite rasti ir mūsų lentynose – šiuo metu itin populiarūs rinkiniai mažiems vaikamspaaugusiems ir suaugusiems bei sportuojantiems. Kiekvieną jų sudaro kruopščiai atrinkti eteriniai aliejai ir kiti produktai skirtingiems poreikiams. 

 

 

1/9 paskaita „Šiuolaikinis mokslinis požiūris į eterinius aliejus“

Pirmoje įvadinėje paskaitoje pristatoma integrali prancūziškoji aromaterapija, jos istorija, paaiškinamos pagrindinės sąvokos (pavyzdžiui, eterinis aliejus, molekulių grupės) ir jų reikšmės.

Pasakojama apie pagrindines eterinių aliejų savybes, kada ir kodėl jos tinkamos sveikatinimui. Paaiškinama, kaip fizikinės molekulių savybės susijusios su aromaterapija ir kokie yra pagrindiniai aromaterapinių mišinių kūrimo principai. Šių paskaitų metu taip pat sužinosite apie galimus eterinių aliejų poveikio žmogui būdus.

 

2/9 paskaita „Eterinių aliejų naudojimo būdai. Fenolių turinčių aliejų savybės ir naudojimas“

Pirmoje paskaitos dalyje detaliau aiškinamas eterinių aliejų poveikis žmogaus organizmui: įkvėpimo, išorinių aplikacijų ir vidinio vartojimo būdai. Pasakojama, kodėl ir kaip eteriniai aliejai skiedžiami, kaip apskaičiuoti saugią aliejų koncentraciją ir kaip tada skleidžiasi jų savybės. Sužinosite, kaip sukurti efektyvų eterinių aliejų naudojimo planą ir kaip juos derinti tarpusavyje.

Antroje dalyje susipažinsite su fenoliais, saugiu jais prisotintų eterinių aliejų naudojimu ir išgirsite, kada geriau jų vengti.

 

3/9 paskaita „Alkoholiai eteriniuose aliejuose. Monoterpenoliai. Seskviterpenoliai“

Šioje paskaitoje sužinosite, kas yra monoterpenoliai ir kuo ypatingas jų veikimas. Taip pat, kokie eteriniai aliejai priklauso šiai grupei, kuriuos saugu naudoti vaikams ir kokių taisyklių būtina laikytis.

Lektorė papasakos apie flebotoninį eterinių aliejų veikimą, poveikį limfotakos sistemai ir estrogenines eterinių aliejų savybes, aptars kiparisų, virgininio kadagio, pačiulių, morkų sėklų, kvapiojo šalavijo eterinius aliejus.

 

4/9 paskaita „Terpenai eteriniuose aliejuose. Monoterpenai. Seskviterpenai“

Ketvirtoje paskaitoje pristatomi monoterpenai ir terapinės jų grupės savybės. Giliau nagrinėjami keli labiausiai tarp augalų paplitę monoterpenai – spygliuočių, žaliųjų ir raudonųjų mirtų, juodųjų eglių, citrusų eteriniai aliejai ir jų savybės.

Taip pat įvardijami terapiniai seskviterpenų grupės ypatumai ir aromaterapinis kanangų, virgininio kadagio, kopalių, kraujažolių, marokinių ir vaistinių ramunėlių poveikis.

 

5/9 paskaita „Oksidai eteriniuose aliejuose. Aldehidai eteriniuose aliejuose“

Šioje paskaitoje pristatomi eteriniuose aliejuose esantys oksidai ir aldehidai. Paaiškinamos aromatinių, terpeninių aldehidų ir oksidų sąvokos, sąsajos su kvėpavimo takų gleivinės savybėmis. Taip pat pristatomi eteriniai aliejai, kurių sudėtyje vyrauja aromatiniai aldehidai, jų veikimas ir naudojimas.

Be to, paskaitoje aptariami profesionalių aromaterapeutų ir aromatologijos farmakologų receptai, kuriems naudojami monoterpenai ir seskviterpenai.

 

6/9 paskaita „Esteriai ir eteriai eteriniuose aliejuose“

Šeštoje ciklo dalyje pasakojama apie eteriniuose aliejuose randamus lakiuosius esterius ir eterius. Daugiausia dėmesio skiriama emocinę įtampą atpalaiduojantiems eteriniams aliejams.

Paskaitoje sužinosite, kokie eteriniai aliejai ramina ir geriausiai balansuoja emocinę būklę, mažina stresą, gali padėti esant migreniniams galvos skausmams ar nemigai. Pristatoma, kaip eteriniai aliejai gali pagerinti imuninės sistemos veiklą ar padėti atsigauti esant dideliam fiziniam krūviui. Aptariami prieskoninių augalų vartojimo ribojimai.

 

7/9 paskaita „Ketonai eteriniuose aliejuose, jų savybės ir naudojimas“

Paskaitoje aptariami eteriniuose aliejuose randami toksiški junginiai. Paaiškinama, kokios tai molekulės, kodėl jos toksiškos, kaip pasireiškia jų poveikis organizmui. Kadangi kai kurie toksiškų junginių turintys aliejai yra turi teigiamų savybių, aiškinama, kaip ir kada juos galima naudoti. 

Septintos ciklo dalies metu aptariamos ir konkrečių eterinių aliejų, pavyzdžiui, pipirmėčių, pelargonijų, švitrūnų savybės. Pristatomos įvairios aromaterapinės procedūros.

 

8/9 paskaita „Laktonai, ftalidai, kumarinai ir retos molekulės eteriniuose aliejuose, jų savybės ir naudojimas“

Aštuntoje paskaitoje lektorė pristato cheminius junginius, kurių eteriniuose aliejuose randama nedideliais kiekiais, bet kurie turi įtakos jų veikimui ir savybėms. Taigi, išsiaiškinsite laktonų sąvoką ir kurių eterinių aliejų laktonai laikomi toksiškais.

Taip pat aptarsite konkrečių eterinių aliejų (salierų lapų ir sėklų, vaistinių gelsvių, kopalių ir kt.) ypatumus.

 

9/9 paskaita „Saugus eterinių aliejų naudojimas“

Paskutinėje paskaitų ciklo dalyje sužinosite, kaip sukurti eterinių aliejų mišinį ar asmeninį eterinių aliejų rinkinį. Įtvirtinsite žinias apie saugų eterinių aliejų naudojimą besilaukiančioms ar maitinančioms moterims bei skirtingo amžiaus vaikams.

Paskutinėje ciklo dalyje taip pat aptarsite vidinį eterinių aliejų naudojimą, poveikį organizmui ir kokiais atvejais to geriau nedaryti. Išklausę pranešimą jausitės daug žinantys ir eterinius aliejus į kasdienybę įtrauksite saugiai, o naudosite – veiksmingai.

Aromaterapines žinias pradėkite gilinti jau dabar. Visas minėtas paskaitas galite išklausyti po vieną arba sutaupyti iškart įsigydami 9 paskaitų ciklą