Kakavos sviestas

5,0/5
5,80 €
50 g
Mes galime jus informuoti, kai prekę vėl turėsime. El. laiškas bus išsiųstas šiuo adresu:
9,40 €
100 g
Mes galime jus informuoti, kai prekę vėl turėsime. El. laiškas bus išsiųstas šiuo adresu:

 

Žaliavinis kakavos sviestas (Theobroma cacao) arba aliejus būna kietas, rudos arba gelsvos (jei filtruotas) spalvos , turintis kakavai būdingą kvapą, malonaus skonio produktas. Kakavos sviestas yra puikus kosmetikos ingredientas. Jis neprilygstamai minkština odą.

Teobrominas, kakavos pupelių alkaloidas, maloniai stimuliuoja nervų sistemą. Jis teigiamai veikia raumenis, inkstus ir širdį. Kakavos produktai pasižymi geromis skysčius varančiomis savybėmis. Jie gali padėti nuo aukšto kraujospūdžio, nes plečia kraujagysles.Argentiniečių mokslininkų tyrimai parodė, kad įvairūs kakavos ekstraktai naikina bakterijas, sukeliančias pūlingus odos uždegimus ir sepsį (karbunkulus, furunkulus, pūlingus spuogus).

Kakavos sviestą mamos tirpina piene ir duoda vaikams nuo kosulio ir gerklės skausmo.

  • Ekologiškas
  • Išgavimo būdas: šaltas spaudimas
  • Nerafinuotas
  • Sausai odai
  • Brandžiai odai.

Kakavos sviestas odą:

* maitina, minkština ir jai suteikia šilko švelnumą;
* saugo, stabdo per ankstyvą senėjimą;
* regeneruoja ir atkuria.

Labai gerai kakavos sviestą naudoti sausai, atšerpetojusiai, elastingumą ir gyvybingumą praradusiai odai.

Gerai naudoti jį vieną arba maišyti su sviestmedžių, kokosų, makadamijų, simondsijų aliejumi. Kakavos sviestas puikiai dera su mėtų, apelsinų ir kitais citrusų eteriniais aliejais, vanilės ekstraktu ir kardamonu eteriniu aliejumi.
 

RECEPTAS

Galime pasigaminti mūsų mėgiamo šokolado kvapą primenantį puikų kosmetikos produktą - šokoladinį kremą visam kūnui:

  • Kakavos sviesto 1 valg.š. (20 g)
  • Nerafinuoto aliejaus (pasirinktinai) 2 arb.š. (10g)
  • Hidrolato (pasirinktinai) 1 desert.š. (15 ml)
  • Eterinių aliejų (pasirinktinai) 5 lašai.

Įstatę indelį su kakavos sviestu į vandens vonelę jį ištirpinkite, sumaišykite su aliejumi, pridėkite hidrolatą ir eterinius aliejus ir viską gerai išplakite mažu plaktuvėliu arba šaukštu. Naudokite dar šiltą. (Atvėsęs jis sustings ir jeigu nebus gerai išplaktas išsisluoksniuos. Kadangi produktas be jokių konservantų, tai laikykite šaldytuve. Sunaudokite greitai.

Ši laukelį palikite tuščią

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades