INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: info@aromata.lt

Receptas - instrukcija: amla, amalaki, indiškasis lapainis

Amla plaukų priežiūrai

Ajurvedoje plačiai naudojama amla, amalaki, - liet. indiškųjų lapainių - milteliai gali būti naudojami galvos masažui, taip pat šampūnams ir tonikams. Amlų miltelių pasta skatina plaukų augimą, stiprina šaknis, padeda išlaikyti esamą spalvą (ir natūraliems, ir dažytiems plaukams), suteikia blizgesio. Tai puiki priemonė nuo plaukų slinkimo ir priešlaikinio žilimo. Tinkama visoms došoms.

PLAUKŲ KAUKĖ-KONDICIONIERIUS su amla

Sumaišykite amla miltelius su karštu vandeniu ir palikite gautą masę pastovėti 15–30 min. Suskirstykite plaukus sruogomis ir kruopščiai ištepkite kiekvieną sruogą gauta pasta. Apvyniokite plaukus plastikine plėvele ir rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui, tada išplaukite plaukus šampūnu ar kitu jums įprastu būdu. Jei plaukai garbanoti — tai galite šią kaukę palaikyti ilgiau. Jeigu kaukė pradeda dirginti odą — išplaukite anksčiau. Amlų kaukė suteikia plaukams švelnumo, bangavimosi, išvalo ir puoselėja galvos odą. Pastaba: nerekomenduojame naudoti stipriai šviesintiems plaukams - gali patamsinti spalvą, suteikti pilką atspalvį. Todėl rekomenduojame pradžioje išbandyti ant nedidelės sruogos. Dažant plaukus natūraliais pigmentais (hena, indigu) amla atlieka fiksatoriaus funkciją, pagerindama dažančiųjų pigmentų sukibimą su plauku, bet pati neturi pigmentų ir nėra dažanti medžiaga. Jei amlų įdėsite dažydami plaukus hena ar indigu — jūsų plaukų spalva įgaus šaltesnį atspalvį.

AMLA ALIEJUS

Indijoje labai populiarus amlų aliejus, kuris ruošiamas amlų miltelius ar džiovintas amlas užpilant kokosų, sezamų ar kitu aliejumi. Tokia aliejinė amlų ištrauka yra stabili ir gali būti naudojama metus ar ilgiau - masažuoti galvai ar visam kūnui, taip pat aliejinėms nuplaunamoms ir nenuplaunamoms plaukų kaukėms, bei kitoms grožio procedūroms.

AMLA PASTA odos priežiūrai 

Pasta visuomet ruošiama šviežia, prieš pat naudojimą. Amlų miltelius su nedideliu kiekiu šilto vandens ar hidrolato sumaišykite iki vientisos grietinės tirštumo masės ir palikite maceruotis 15-20 min. Po to patepkite storu sluoksniu amlų pastos ant probleminių vietų, spuogų, dėmių zonų, palaikykite kol išdžius, ir nuplaukite šiltu vandeniu.

AMLA ODOS ŠVEITIKLIS

Geresnio kol kas nė neturėjote. Užtepkite amlų pastos ant drėgnos odos ir švelniai pamasažuokite. Nuplaukite vėsiu vandeniu. 

AMLA VEIDO IR KŪNO ODOS KAUKĖ su ciberžolėmis

Amlų miltelius su ciberžolių milteliais bei aliejumi sumaišykite iki vientisos masės ir šią pastą užtepkite ant veido ir kūno, palaikę 10–15 min., nuplaukite. Ši procedūra jaunina odą, suteikia jai švytėjimo. Pastaba: Pasitikrinkite nedidelį odos plotą, ar nedažo.

Pastaba: jei jūsų oda labai sausa ir jautri, prieš tepant amlų pastą ar kaukę, rekomenduojame pasidaryti odos lopo testą.

Susijusios prekės