Hamamelių hidrolatas Hamamelis virginiana

5,0/5
Korsika, Prancūzija
8,50 €
100 ml
Mes galime jus informuoti, kai prekę vėl turėsime. El. laiškas bus išsiųstas šiuo adresu:
31,90 €
500 ml
Mes galime jus informuoti, kai prekę vėl turėsime. El. laiškas bus išsiųstas šiuo adresu:

Stabilizuotas alkoholiu (15%).

Sodinis hamamelis, bot. Hamamelis virginiana, hamamelinių š. Lietuvoje labai retas augalas.

Rudenį, kai Graso apylinkėse pražysta kvapnūs hamameliai, tuomet renkami jų lapai ir jauni ūgliai, džiovinami ir vėliau distiliuojami vandens garais tam, siekiant gauti labai vertingą hamamelių hidrolatą. Mūsų hamamelių vandeniui gauti į distiliavimo katilą dedama 60 g sausos hamamelių žaliavos 1 litrui vandens.

Lanksčios hamamelių šakelės nuo seno buvo naudojamos kaip rykštelės (virgula divina) ieškant žemės gelmėse vandens, naftos, brangakmenių arba kūne negalių. Angliškai liaudyje jis vadinamas witch hazel, o žodžio witch etimologija aiškinama nuo žodžio wiche, kuris kildinamas iš senosios anglų k. žodžio wice, reiškiančio lankstus arba lengvai nulenkiamas.

Hamamelių hidrolatas labai subtilus. Vos vos kvepia šviežia žole, neprinokusiais riešutais, lengva pavasario žaluma... Burnoje labai sutraukia gleivinę ir truputėlį karsteli.

Hamamelių hidrolatas yra nepaprastai vertingas ir net komerciškai plačiai naudojamas kosmetikoje, odos priežiūrai ir medicinoje. Vienintelis šio hidrolato trūkumas – hamamelių vanduo nėra ilgaamžis. Teisingai laikomas hidrolatas tinkamas naudoti 8 – 12 mėn. Dėl tos priežasties hamamelių vanduo būna konservuojamas į hidrolatą pridedant nuo 15% iki 30% etilo alkoholio. Turint labai sausą odą, reikėtų į tai atsižvelgti, nes su laiku gali pradėti ją sausinti.  

  • pH: 3,5 - 4,9
  • Brandžiai odai
  • Riebiai /Mišriai odai
  • Spuoguotai odai
  • Išsiplėtusiems kapiliarams.

 

Hamamelių vanduo yra laikomas stipriausiu antioksidantu tarp šiandien žinomų ir naudojamų hidrolatų. Kartu su labdanu, cistus ladaniferus (švitrūnu) hamamelių vanduo drąsiai pretenduoja į pirmą gretą kaip viena svarbiausių senėjimą stabdančių substancijų ir kaip vienas stipriausių antioksidantų. 
Šis hidrolatas tinka jaunatvinių spuogų kamuojamai odai, tačiau itin vertingas brandžios ir nesveikuojančios odos priežiūrai.

 

Kosmetikoje hamamelių hidrolatas:

  • sutraukia, valo ir tonizuoja odą
  • ramina ir sumažina jautrumą
  • aktyvina mikrocirkuliaciją ir stangrina
  • šviesina veido odą ir sutraukia poras
  • naikina kvapą

 

Todėl hamamelių hidrolatas naudojamas:

  • visiems odos tipams, kaip tonikas ir sutraukiantis. Itin rekomenduojamas odai linkusiai į riebumą
  • jautriai ir delikačiai odai
  • esant mėlynių ir įkandimų
  • kremuose, pieneliuose ir makiažo valikliuose kaip aktyvi sudedamoji dalis mažinanti odos jautrumą
  • kaip natūralus dezodorantas, itin veiksmingas su alūnu ir  vilkdalgių pudra.

Prauskite hamamelių hidrolatu veidą nuo dienos dulkių vakarais (o makiažui nuvalyti geriausiai tiks itin švelnus nerafinuotas argano aliejus). Pabudinkite ir atgaivinkite juo veido, kaklo ir krūtinės odą rytais. Reguliariai prausiantis hamamelių hidrolatu ir purškiant odą mažėja jos raudonis, bėrimai, jautrumas, patinimai, paburkimai ir karštis.

Atkuria sutrūkinėjusią ir pūslėtą odą ir ypač tinka raminti egzemai ir psoriazei, vienas ir sumaišytas su kraujažolių hidrolatu.

 

Sveikatai ir gerai savijautai hamamelių vanduo naudojamas:

 

  • kaip venų tonikas
  • sunkioms, tinstančioms kojoms
  • esant hemorojui

 

Turi labai stiprių priešuždegiminių ir odą užgydančių savybių, todėl labai tinka plauti žaizdoms ir kaip antiseptikas.
Labai gerai ramina įkandimus, ypač sinergiškai veikia su ramunėlių hidrolatu arba eteriniu aliejumi.Hamamelių hidrolatas garsėja kaip pagalba nuo varikozinių venų ir hemorojaus. Naudokite kompresus su hamamelių hidrolatu arba sėdimąsias voneles 2 – 3 k.d.
Nedraudžiama hamamelių vandenį naudoti ir besilaukiančioms.Pasižymi diuretinėmis savybėmis netgi naudojamas išoriškai, kaip kompresai, sumažina tinimus, reumatinius ir artritinius skausmus.Daktaras aromatologas Šnaubeltas rekomenduoja hamamelių vandenį, sumaišytą su 1 – 2 lašais kiparisų eterinio aliejaus, kaip labai veiksmingą skalavimo priemonę nuo gerklės skausmo, uždegimo ir užkimimo.

 

RECEPTAS

Hamamelių vandens rekomenduojama įdėti į kosmetikos produktus. Galite nesunkiai pasigaminti kremą-kaukę trapiai ir subtiliai rankų odai (šią kaukę nuo seno gaminasi prancūzės):

 

  • 2 arbat. š. medaus
  • 2 arbat. š. hamamelių hidrolato
  • 4 lašai levandų, ylang ylang arba citronų eterinių aliejų


Sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Masažuokite palengva šiuo kremu rankas. Palaikykite 20 – 30 min., po to nuplaukite šiltu vandeniu. (be muilo).

 

BIBLIOGRAFIJA: 

1. „Hydrosols: the Next Aromatherapy“ by Suzanne Catty

2. „Understanding Hydrolats“ by Sh. Price

HAMAMELIS VIRGINIANA WATER, ALCOHOL

Ekspertai siūlo

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Ieva
5
2016-06-19

Kiek bijojau sudėtyje esančio spirito, bet nesigailiu nusipirkus :) Turiu mišrią/porėtą odą. Nesausino, spirito kvapas labai greit dingo. Neutralus kvapas, gerai nuima paraudimus. Labai nustebino, kad jis tikrai šiek tiek sutraukia poras!

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades