Gasulo molis (nesmulkintas)

8,80 €
500 g
Dėmesio! Dabar perkant – 26% nuolaida.
13,90 €
1 kg
Dėmesio! Dabar perkant – 26% nuolaida.

Nesmulkintas gasulo molis (gabaliukais), džiovintas sauleje, nesterilizuotas. 

EKOLOGIŠKAS, ECOCERT sertifikatas.
Ghassoul, rhassoul – taip vadinamas nuostabusis Maroko molis iš Atlaso kalnų. Arabiškai ghassala (tariama rasala) reiškia tiesiog „prausti“.

Gasulas (arba rasulas) šimtus metų naudojamas Maroke ir Tunise. Čia jis yra būtina hamamų, tradicinių garinių pirčių su šiltu akmeniniu stalu, procedūrų dalis. Gasulas tradiciškai parduodamas nemaltas, gabalais, o jo paruošimo receptus motinos perduoda dukterims iš kartos į kartą. Paprastai gasulas maišomas su apelsinmedžių žiedų arba rožių vandeniu, kartais pridedama ir eterinių aliejų dėl jų svaiginančio ir raminančio aromato. Tos aromatinės substancijos padeda sustiprinti odą drėkinančių procedūrų savybes. Kartu su henna ir pienu, gasulas yra tradicinė marokiečių vestuvių dovana ir apeigų dalis. Nėščios marokietės geria gasulą nuo padidėjusio skrandžio rūgštingumo. 

Absorbcinė galia, brinkumas ir jonų mainai: gasulas gali sugerti 1.66 karto daugiau vandens nei sveria pats. T.y. 15g gasulo gali sugerti 25ml vandens ir išbrinkti iki 35ml tūrio (palyginimui: molis naudojamas keramikoje gali sugerti tik 0.4 karto daugiau vandens nei sveria pats). Gasulas absorbuoja 4k daugiau nei anglis.

Gasulas pasižymi labai didele katijonų (+) mainų geba – apie 75meq/100g (palyginimui: gryno stevensito rodiklis yra 37meq/100g); čia daugiausia dalyvauja Mg ir Ca jonai, dvigubai mažiau Na jonų, šiek tiek K jonų.

  • Ekologiškas
  • 100 % natūralūs ingredientai.

---

Gasulo savybės

 

Gasulas – grynai natūralus mineralinis produktas, sudarytas daugiausiai iš stevensito (molingas mineralas iš magnio silikato), priklausančio montmorilonito grupei.

Literatūroje gasulas vadinamas saponifikuojančiu, arba muilinančiu moliu. Sumaišytas su vandeniu (purvo pavidalu) gasulas veikia it detergentas, t.y. paviršiaus aktyvumo medžiaga – pakelia nuo paviršiaus nešvarumus ir riebalų perteklių. Procesą sąlygoja aktyvios teigiamą krūvį turinčios dalelės - katijonai.
Skirtingai nei kiti detergentai, gasulas neputoja, nenudrengia odos, gleivinių ar plaukų, nes veikia tik absorbavimo/sugėrimo principu.

 

Gasulo naudojimas

Prausiklio iš gasulo gaminimas, video:

Odos priežiūrai

  • Kaip jautrios odos prausiklis – nešvarumus nuplauna švelniai, neputodamas ir nepažeisdamas odos; naudojant gasulą, atsistato normali hidrolipidinės odos plėvelės gamyba
  • Idealiai tinkamas mišriai odai;
  • Nepakeičiamas riebios, o ypač - spuoguotos odos priežiūrai.
     

Plaukų trinkimui

  • Veikia kaip natūralus šampūnas, kuris nuplauna nešvarumus ir riebalų perteklių nuo galvos odos ir plaukų, nepažeisdamas nei plaukų folikulų nei plaukų paviršiaus – keratino, kartu subalansuojama plaukų riebalų liaukų veikla. Gasulas plaukus palieka žvilgančius ir purius. Tokį „šampūną“ labai paprasta pasiruošti namuose:

Sumaišykite gasulą su šiltu vandeniu iki skystos pastos konsistencijos; užtepkite šios pastos ant plaukų pradedant nuo šaknų iki galiukų; palikite kelioms minutems; gausiai nuplaukite vandeniu.

Kūno priežiūrai

  • Veikia kaip prausiklis - sumaišykite gasulą su šiltu vandeniu iki pastos konsistencijos; ištepkite storu sluoksniu visą kūną; palikite kelioms minutėms; nuplaukite vandeniu.
  • Kaip šveitiklis – nušveičia odą ir padeda pasišalinti toksinams ir šlakams;
  • Gasulas nuplauna visus nešvarumus, pašalina negyvas ląsteles; oda lieka minkšta, švelni it aksomas; naudojamas talasoterapijos ir SPA centruose.

 

Veido odos priežiūrai

 

  • Naudojamas kaip veido odos prausiklis – gasulo pasta švelniai ištrinti veido odą sukamaisiais judesiais, nuplauti vandeniu;
  • Kaip veido odos kaukė – gasulą sumaišyti su vandeniu, dar geriau – su hidrolatu iki pastos konsistencijos; pastą užtepti storu sluoksniu ant veido ir palikti 10min.; nuplauti vandeniu.
  • Gasulas sugeria riebalų perteklių, veido nešvarumus, ir ypač gerai ištraukia nešvarumus iš porų.
    Pastaba: sausai odai pastą ruošti su šlakeliu nerafinuoto aliejaus, pvz. argano.

 

Gasulas – kosmetinis ingredientas

Kosmetikoje gasulas gali būti naudojamas šių produktų gamyboje:
• Muiluose;
• Šampūnuose;
• Kūno ir veido prausikliuose;
• Kūno ir veido kremuose;
• Kūno ir veido kaukėse;
• Produktuose nuo aknės (spuogų).

Atkreipkite dėmesį – „Ghassoul“ produktas gali vadintis tuomet, jei molio kiekis produkte sudaro >20%

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Ši laukelį palikite tuščią

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades