Šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Jie naudojami užtikrinti svetainės efektyvumą (pavyzdžiui, atsiminti kalbos pasirinkimą, krepšelio turinį). Svetainėje gali būti naudojami trečiųjų šalių slapukai (pvz., Google Analytics lankomumo stebėjimui). Jūs galite uždrausti slapukų naudojimą savo naršyklės nustatymuose, tačiau negalėsite pilnavertiškai naudotis visomis šios svetainės funkcijomis.

Šventagaršvių eterinis aliejus ( vaistinių, Angelica) Angelica archangelica

16,60 € 11,00 € sėklų
3 ml
22,00 € 15,40 € šaknų, geriausias iki pab.: 2017.07
2 ml

Šventagaršvių eterinis aliejus distiliuojamas iš šaknų ir sėklų, dėl savo savybių ir ypatingo kvapo sėkmingai naudojamas aromaterapijoje ir parfumerijoje.  Šventagaršvių sėklų aliejus turi stiprų, šviežią, lengvą, kiek pipirinį kvapą. Priklausomai nuo eterinio aliejaus amžiaus, viršutinė nata gali būti terpeninė, šiurkštoka, tačiau likti gaivia. Kiek vėliau atsiskleidžia saldus, beveik anyžinis dvelksmas. Sėklų eterinis aliejus turi mažiau medienos ir žemės atspalvių lyginant su šaknimis. Angelikos šaknų eterinis aliejus pasižymi lengva pipirine pradžia, kuri pereina į sodrią, žolišką žemės natą, su išryškėjančiu medienos akcentu, bei muskuso ir prieskonių atspalviais (S.Arctander).

---

Angelica archangelica, vaistinė šventagaršvė - didingas skėtinių šeimos augalas, augantis labai greitai, žydintis žalsvai baltais žiedais, susikaupusiais į didelius skėčius, briaunotu stiebu. Visas augalas stipriai kvepia, o žiedai turi itin malonų medaus kvapą. Jo gimtine laikoma Europa. Šiuo metu auga ir auginamas visame pasaulyje. 

Šventagaršvę kaip vaistažolę žmonės naudojo nuo Antikos laikų. Jos pavadinimas greičiausiai susijęs su tikėtomis beveik stebuklingomis jos savybėmis. Šventagaršvė liaudyje buvo vadinama tiesiog „Šventosios Dvasios šaknimi“. Paracelso laikais (16 a.) šventagaršvių šaknis naudojo maro metu.

Šiuo metu išskirtinio kvapo šventagaršvių eterinis aliejus plačiai naudojamas maisto pramonėje, pvz. saldainių, likerių,aperityvų, ypač šartrezo ir benediktino, gamyboje. 

Šventagaršvės naudingos visų konstitucinių tipų žmonėms. Garsioji viduramžių vienuolė Hildegarda iš Bingeno rašė, kad į šį augalą įsikūnijo Archangelas Gabrielius: tai jis per augalą dovanoja jėgą, sveikatą, drąsą ir ištvermę. Šventagaršvių jėga sukaupta šakniastiebyje, kuris suteikia tvirtybę ir žemės elemento savybes.

 

(Rūtos Daunoravičienės nuotr.)

  • Retas
 

Bendra informacija apie saugų eterinių aliejų naudojimą

Aromaterapija

Pagrindinės veikliosios medžiagos yra esteriai felandrenas ir angelicinas. Šventagaršvių eterinis aliejus aromaterapeutų rekomenduojamas: 

  • Gryninti orą žiemą, ypač kai aplink daug sezoninėmis ligomis sergančių žmonių, taip pat ligonio kambaryje. 
  • Tonizuoti, harmonizuoti organizmo veiklą, kaip atjauninančio poveikio aliejus, ypač moterims. 
  • Tradiciškai šventagaršvių šaknys naudojamos jėgoms atgauti persirgus sunkia liga, anemiškiems žmonėms. Aromaterapijos specialistai šventagaršvių preparatus rekomenduoja nuo ilgai trunkančio, didelio nuovargio, išsekimo
  • Esant nervinio pobūdžio virškinimo sutrikimams, pvz. skatinti apetitą, virškinimą. 
  • Kosmetikos gaminiuose šventagaršvių aliejus vertinamas dėl poveikio odai, gerina limfos tekėjimą, todėl itin tinka skysčių susilaikymo ir celiulito atvejais. Puikiai ramina sudirgusią odą. 

Parfumerija

Parfumerijoje šventagaršvių eterinis aliejus reikalauja atidumo ir kiek daugiau praktikos. Gerai jungiasi su pačiulėmis, opopanaksu, šalavijais, vetiverijomis, briedrage, kumarinu sukurdamas gražius skambesius ryškiuose šipruose, orientinėse bazėse, citrusiniuose odekolonuose ir fužeruose. Šaknų eterinis aliejus parfumerijoje vertinamas dėl ilgai trunkančio sklidimo, o sėklų – dėl gaivaus pipirinio akcento. 

 

Įspėjimas: kaip ir daugelis skėtinių augalų, šventagaršvių eterinis aliejus, didina odos jautrumą saulės spinduliams. Be to, jo nereikėtų naudoti nėščiosioms. 

 

 

Ekspertai siūlo

Įvertinkite šią prekę

(Paspauskite žvaigždutę)

Ši laukelį palikite tuščią

Salonai

Balneum Mariae
Šeimyniškių g. 3A, Vilnius
tel. +370 672 97600

I - V

11.00 - 19.00

Aromata Mirabilia
Šaltinių g. 22, Vilnius
tel. +370 610 20180

I - V 11.00 - 19.00
Pietūs 14.30 - 15.00
VI 11.00 - 15.00

 

Salonas PC Ozas, II a.
Ozo g. 18, Vilnius
tel. +370 673 11022

I - VI 10.00 - 22.00
VII 10.00 - 21.00

Salonas Kaune
Vilniaus g. 37, Kaunas
tel. +370 670 82811

I - V 10.00 - 19.00
Pietūs 14.00 - 14.30
VI 10.00 - 15.00
 

Salonas Klaipėdoje PC Akropolis
Taikos pr.61, Klaipėda
Lietuvininkų a.217
tel. +370 672 70911

I - VII 10.00 - 21.00
Member since 2013
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades