Kadagių eterinis aliejus (šakų ir medienos) Juniperus virginiana, J. ashei, J. mexicana, J. recurva

5,0/5
įvairių šalių
9,20 €
5 ml
smilkalinių sin. himalajinių, Nepalas, Juniperus recurva. Šiuo metu neturime.
Mes galime jus informuoti, kai prekę vėl turėsime. El. laiškas bus išsiųstas šiuo adresu:

Kadagių eteriniai aliejai, distiliuojami iš šakelių, medienos, žievės. 

Virgininių kadagių (Red Cedar) eterinis aliejus yra sausoko, pieštukus primenančio kvapo.  Klasikinis eterinis aliejus, nuo seniausių laikų naudojamas parfumerijoje elegantiškam, sausam medienos kvapui išgauti, todėl ypač mėgiamas odekolonuose, vyriškuose ir unisex kvepaluose. 

Teksaso kadagių sin. Teksaso kedrų eterinis aliejus (Cedarwood essential oil Texas) yra malonaus, skaidraus, balzaminio, saldžios medienos, lengvai dūminio, kaip ir virgininių kadagių –  šviežiai padrožtų pieštukų kvapo. Šių kadagių tėvynė Meksika ir C. Amerika. Šiuo metu didžiausi miškai yra Teksase. Eteriniam aliejui distiliuoti reikalingi senų medžių sausuoliai – šerdis, todėl šie medžiai paprastai renkami. 

Smilkalinių kadagių eterinio aliejaus kvapas šviežesnis, su žalių šakų ir lengva terpentinine nata. 

Kedrinių kadagių eterinis aliejus tai kažkas ypatingo – stipraus, charakteringo, intensyvaus dūmų, ugnyje spragsinčių malkų, dūminės pirties, deginamos žolės, o kai kam – net rūkyto kumpio kvapas! Užtenka vos mažo akcento ir parfumerinė kompozicija subtiliai nukvimpa dūmo aromatu. Be gilesnių žinių, aromaterapijoje naudoti nerekomenduojame. 

 

  • Parfumerinė nata: viršutinė.

Bendra informacija apie saugų eterinių aliejų naudojimą
Kaip garinti eterinius aliejus

Aromaterapija

Aukštos kokybės Kvapų namuose esantis Teksaso kadagių eterinis aliejus savo sudėtimi yra itin artimas virgininių kadagių eteriniam aliejui (Juniperus virginiana). Tokius panašumus nurodo ir eterinių aliejų analitikai.

Teksaso kadagių eterinio aliejaus sudėtyje yra monoterpenų – α ir β kedrenų, tujopseno, seskviterpenų – kariofileno, kedrolio, kedrenolio. Ryškiausia Teksaso kadagių eterinio aliejaus savybė – sutraukianti, todėl jis dažniausiai naudojamas paburkimams mažinti, kosmetikos priemonėse nuo aknės, esant išsiplėtusioms venoms, bei skirtose riebiai odai ir išsiplėtusioms poroms. 

Kadagių eteriniai aliejai (išskyrus kedrinius) mažina stresą, nerimą. Taip pat kadagiai tinka į celiulitą mažinančias kosmetikos priemones, masažinius aliejus. 

Dėl minėtų savybių puikiai tinka:

  • inhaliacijoms, aplikacijoms, patalpoms aromatizuoti;
  • keli lašai šio eterinio vonioje maloniai atgaivina ir suteikia jėgų;
  • vonelėje su šiuo eteriniu aliejumi ir druska galima pailsinti pavargusias, pabrinkusias kojas ar palengvinti savijautą keičiantis sezonams.
  • masažiniams aliejams esant celiulitui. 

Parfumerija

Be jau minėto klasikinio kvepalų ingrediento, virgininių kadagių eterinio aliejaus, per pastaruosius 50 m. Teksaso kadagių eterinis aliejus pasiekė neregėto populiarumo parfumerijoje dėl malonaus, gaivaus, kadagių giraites primenančio kvapo. Jame itin vertinami seskviterpenai kedrolis ir kedrenolis bei esteris kedrenilo acetatas. Teksaso kadagių eterinis aliejus pasižymi universaliomis savybėmis - puikiai jungia jononus, cinamono junginius, ambrines ir odos bazes, pačiulius, spygliuočių substancijas, vetiverijų eterinį aliejų ir t.t. Vis didesnio parfumerių susidomėjimo sulaukia ir dar gana retas, su lengva smilkalų, dūmų nata himalajinių sin. smilkalinių kadagių eterinis aliejus.  

Įspėjimas: kadagių eterinio aliejaus nepatartina naudoti nėštumo ir maitinimo periodais (Essential Oil Safety, R.Tisserand, 2014)

Ekspertai siūlo

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
A.
2018-08-22

Puikiai valo patalpų orą, perkrauna mintis, gerina kvėpavimą :)

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades