INFOLINIJA telefonas: +370 675 80687, el. paštas: klausimai@aromata.lt

Chia aliejus (ispaninių šalavijų sėklų) Salvia hispanica

5,0/5
8,90 €
15 ml

Chia aliejus (ispaninių šalavijų sėklų) gautas CO2 ekstrakcijos būdu iš ekologiškai augintų ispaninių šalavijų sėklų, tinka išsausėjusiai odai ir plaukams, ir kaip anti-aging priemonė brandžiai odai.  

  • Ekologiškas
  • Išgavimo būdas: CO2 ekstrakcija
  • Sausai odai
  • Brandžiai odai
  • Plaukams
  • Po saulės vonių.

Ispaninių šalavijų sėklų aliejus plačiai naudojamas odos priežiūros ir plaukų produktuose dėl savo sudėtyje esančios didelės koncentracijos alfa linoleno rūgšties (alpha-linolenic acid), kuri padeda palaikyti odos ir plaukų drėgmę, apsaugo nuo išsausėjimo ir pleiskanojimo. Prisotina odą antioksidantų ir saugo nuo fotosenėjimo - rekomenduojamas naudoti po saulės vonių ir sumažinti neigiamą UV poveikį odai.

Čija aliejus - klasikinis ingredientas brandžios odos (anti-aging) produktuose ir svarbi sudėtinė dalis dermatitų formulėse.

  • Galima naudoti gryną vietoje kremo, paskirstant kelis lašelius ant hidrolatu ar vandeniu sudrėkintos odos. 
  • Prisotina odą antioksidantų ir saugo nuo fotosenėjimo - rekomenduojamas naudoti po saulės vonių ir sumažinti neigiamą UV poveikį odai.
  • Naudojant esant žvynelinei, dermatitams - tepti pažeistus odos plotus. 
  • Daryti plaukų kaukes, tepti išsausėjusius plaukų galiukus, naudoti kaip bazę eteriniams aliejams ar praturtinti įvairias plaukų priežiūros priemones. 
  • Tinka kosmetinių produktų gamyboje, mišiniuose.

Salvia Hispanica Seed Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (stabilizuotas natūraliu antioksidantu - rozmarinų lapų ekstraktu).  

  • Spalva ir koncentracija skirtingose aliejaus partijose gali svyruoti dėl orų, klimato reiškinių, tai normalu ir būdinga natūraliems augalų ekstraktams.
  • Laikyti sandariai uždarytą sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje.
  • Saugoti turinį nuo drėgmės ir nešvarumų patekimo - aliejus gali pradėti gesti (oksiduotis).
  • Aliejaus buteliuke yra tiek, kiek nurodyta etiketėje, vizualiai kiekis gali skirtis dėl buteliukų dizaino. 
  • Nenaudoti, jei pasikeitė ir atsirado nemalonus kvapas.

Taip pat ispaninių šalavijų aliejus naudojamas maistui ar kaip maisto papildas, nes čija aliejus yra ALR šaltinis -nepakeičiamosios riebalų rūgšties, t.y, organizmas jos negamina ir turi gauti su maistu, kaip vitaminus. Vertinamas vegetarų mityboje, nes iš ALR organizmas pasigamina kitų svarbių medžiagų - eikozapentaeno  ir dokozaheksaeno rūgščių (dalyvauja uždegimo, psichoneurofiziologinėse reakcijose ir kitose svarbiausiose funkcijose), kurių nevegetarai įprastai gauna su žuvimi. Minėtų riebalų rūgščių trūkumas gali pasireikšti odos ir plaukų problemomis, dermatitais, depresija ir nuotaikų svyravimais, širdies veiklos sutrikimais.

Įsigiję šią prekę, taip pat pirko

Ekspertai siūlo

Ši laukelį palikite tuščią

Atsiliepimai

#
Jurgita
2019-05-11

Šis aliejus yra tobulas išsausėjusiai odai. Juo maitinu tiek veidą, tiek rankas. Man patinka greitas ir ligalaikis jo efektas. Išsausėjusi rankų oda labai gerai parodo šio aliejaus gėrį. Tiesa, specifinis aliejaus kvapas prašo supratingumo ir išprusimo natūralių produktų srityje. Nepaisant nieko, šis produktas keliauja į mano mėgstamų produktų sąrašo viršų.

#
2019-02-20

Darbe mano oda labai sausėja nuo kondicionierių, todėl naudoju jį vietoje kremo dienos eigoje. Labai patiko, kad greitai susigeria palyginti su kitais naudotais aliejais, o oda tampa minkšta ir pamaitinta

#
2018-06-09

Man geriausiai tikęs aliejus! Nesuprantu, sudrėkina ar pamaitina, bet vaizdas ir jausmas labai malonūs. Dabar ir kūnui naudoju po kelis lašus, maišau

#
2018-06-09

Man geriausiai tikęs aliejus! Nesuprantu, sudrėkina ar pamaitina, bet vaizdas ir jausmas labai malonūs. Dabar ir kūnui naudoju po kelis lašus, maišau

#
Ina
2017-06-15

nuo žiemos naudoju po keletą lašų odai grįžus namo po darbo,ir nusiprausus. Prieš miegą dar papildomai tepu kremą, čija jau būna susigėrusi per tą laiką. Patinka pojūtis ant odos.

#
Ieva
2017-02-18

Man labai patiko pojūtis pasitepus - oda atrodo "pilna", pamaitinta, sudrėkinta. Joks kitas aliejus kol kas tokio pojūčio nepaliko, net nustebau!

Member since 2013.
International Federation of
Essential Oils and Aroma Trades